Atatürk hakkında bunlardan hangisini biliyorsunuz?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tolga2207
13-03-2006, 22:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj

Arkadaşlar, elime geçen güzel bir maili sizlerle paylaşmak istedim.

- Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu

- Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu

- Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz.

- Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim"

- Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"

- Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

- Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu

- Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var. Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üstteğmen Kara Fatma

- `Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını

- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu

- `Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini

- Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm"

- Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter"

(Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı`nın `İçimizden Biri Atatürk` adlı yazısından alıntıdır.)

CU_GS7
13-03-2006, 23:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
tolga2207
Arkadaşlar, elime geçen güzel bir maili sizlerle paylaşmak istedim.

- Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu

- Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu

- Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz.

Yalnızca bu 3ünü biliyordum..

dervisahmet
14-03-2006, 07:30   |  #3  
Üye
84 mesaj

Şimdi atamla biraz daha gurur duydum Atam inşallah sana layık bir millet olabiliriz.

TT06
14-03-2006, 07:36   |  #4  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

Teşekkürler güzel paylaşım

Banned
14-03-2006, 12:04   |  #5  
Banlandı
1,148 mesaj

---UYKUMU ODA NE?--- TT06 imza
uyku ölümün küçük kardeşi ama biz büyük kardeşten çok korkarken küçük kardeş i ise çok seviyoruz...
saygılar...

tolga2207
14-03-2006, 19:08   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
793 mesaj

Valla arkadaşlar en çok zoruma giden de başka milletlerin Atatürk'e bizden daha fazla sahip çıkması.

Ben uykuyu günde 17-18 saat çalışan vücudumu ve özellikle beynimi bir sonraki güne hazırlamak ve dinç tutmak için yegane fırsat olarak görürken siz uykuyu ölümün kardeşi olarak görmüşsünüz. İlginç bir bakış açısı...

CU_GS7
14-03-2006, 19:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Sonuçta her şey dine bağlanabilir..
İnancın derecesi insandan insana değişir..

LiL_CaT
14-03-2006, 20:25   |  #8  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

yazıyı okurken duygulandım.bu kitabı merak ettm ilk fırsatta almaya çalışacağım.

morgi
15-03-2006, 17:45   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

- Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu

gözlerim doldu, ne güzelmiş. biz de "adam gibi" deriz deil mi ne kadar üzücü

CU_GS7
15-03-2006, 18:33   |  #10  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Bu arada,Fransızcada da "Fort comme un Turc",yani "Türk gibi güçlü" diye bir deyim var..Bilginize..

Der Rote BaroN
16-03-2006, 03:50   |  #11  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Bir ikisi dışında hepsini biliyorum. Çünkü elimin altında internet var ve Atatürk ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi toplayan bir Atatürk hastasıyım. Paylaşım güzel, sağol.

TT06
16-03-2006, 17:47   |  #12  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

İspanyada Deportivo takımına Türk gibi bir yakıştırma yapılmış(kötüleme amacında)--Ama deportivo taraftarları ve yönetimi bu lafı TÜRK GİBİ GÜÇLÜ olarak algıladıklarını söyleyerek maçlarında kesinlikle stadda bir adet türk bayrağı bulunduruyorlar ne güzel...

tolga2207
16-03-2006, 18:38   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
793 mesaj

Sizler de sağolun. Valla okudukça tüylerim diken diken oluyor. Geçenlerde bir arkadaşımdan bir mail aldım. Tam olarak doğru mu değil mi bilmiyorum. Değiştirmeden direkt kopyaladım.

AFERIN DENILMEZ MI?
>
>HELAL SANA MICHAEL EFENDI !
>Alman ZDF Televizyonun da Thomas Gottschik in sundugu "Bahse Var
misin"
>adli
>yarisma programina basvuran ,Isviçreli Michael Sauser 188 ülkenin
Ulusal
>Marsini notasiyla birlikte söyleyebilecegini iddia etti.
>Yarisma istegi kabul edildi ve yarisma günü Jüri'nin seçtigi bes
ülkenin
>Ulusal Marsi'nin okunmasi kararlastirildi, secim yapildi ve Marslari
>okunacak ülkeler sirayla Çin, Misir, Tayland, Bosna Hersek ve Türkiye
idi.
>Michael Sauser, ilk dört ülkenin Marsini basariyla okuyunca jüri
yeterli
>bularak yarismayi kazandigini söyledi ve Türk Ulusal Marsi'nin
okunmasina
>gerek olmadigini söyledi, Ancak Michael Sauser " Hayir mademki Türk
>Bayragini da seçtiniz Türk Ulusal Marsini da söylemek istiyorum "
dedi.
>Bunun üzerine jüri ve yapimci kabul etmek zorunda kaldi, Orkestra
>hazirlandigin da Michael Sauser salona dönerek " Yanliz Türk Ulusal
Marsi
>ayakta dinlenir kalkmanizi rica ediyorum " dedi.
>Katilimcilarin saskin davranislari biraz sonra Michael Sauser' un
ricasini
>yerine getirmeye dönüstü ve Michael Sauser o güzel aksaniyla Türk
Ulusal
>Marsi'ni muhtesem sekilde icra etti.

Son Düzenleme: tolga2207 ~ 16 Mart 2006 18:48
CU_GS7
16-03-2006, 20:44   |  #14  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Gerçekten doğruysa..Gerçekten "helal" demekten başka diycek bir şey yok..
"Saygı" gerçekten bambaşka bir olgu..Bu davranışıyla gerçekten "çok büyük" olmuş..

shehsuvar
17-03-2006, 00:58   |  #15  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

"ne  mutlu   türküm  diyene  "   diyorum başkada  bişey demiyorum . birde  paylaşımlarınız için "teşekkürler "  diyorum .

alikiyakk
17-03-2006, 01:47   |  #16  
Taze Üye
19 mesaj

ne acı bir tesadüf ki bugün okulumda geçen hafta istiklal marşından kaçan 6 öğrenci disipline verildi. ben bir öğretmen olarak bu gençlerden utanıyorum.
inşallah herkes türk olmanın ne demek olduğunun farkına varır.çok güzel bir konu başlığı bu arada

Der Rote BaroN
17-03-2006, 02:00   |  #17  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Tolga, bahsettiğin olay doğru. Hatta bunun videosu da elimde. Gündüz upload edip linki buraya vereceğim. Herkes izlemeli.

Edit: Malesef hangi converterı kullandıysam da  boyutu küçültemedim. 256 adsl ile bunu upload etmem zor. Forumlarda linki vardı bir ara. Buraya mutlaka ekleyeceğim.

Son Düzenleme: Der Rote BaroN ~ 17 Mart 2006 20:32
theironman
19-03-2006, 14:49   |  #18  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

paylaşımın için sağol arkadaşım.

cursed
19-03-2006, 21:33   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

paylaşım için tşkler... arkadaşım sağol..

Der Rote BaroN
20-03-2006, 00:36   |  #20  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Arkadaşlar, linki epeydir arıyorum ama onu ararken bunu buldum. Bir bakmanızı tavsiye ederim:

tolga2207
20-03-2006, 16:56   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
793 mesaj

Kısa bir Çanakkale gezisinden sonra yine sevgili forumumuza dönüş yaptık. Kickshaw videoyu daha önce de izlemiştim. Yanımda babam da vardı ve bana söylediği şuydu: (Videoyu izlerken kulaklarıma kadar kızardığımı görerek) oğlum utanması gereken sen değilsin! Ama ben yine de bu tiplerle aynı yerde olmaktan büyük rahatsızlık duyuyorum.

dervisahmet
20-03-2006, 17:06   |  #22  
Üye
84 mesaj

arkadaşlar burada Atatürk 'ü övmenin pek anlamı yok. Ona layık olabiliyormuyuz ona bakmak lazım. Mesela Çanakkale savaşı ile ilgili kaç gündür neler neler söyleniyor. Ama biz o şehitlrimize layık olabiliyormuyuz. Bence HAYIR. Çalışmamız lazım hemde çok. Şehitlerimizin ryhunu ancak böyle şad edebiliriz. Ben Bilgisayar Öğretmeniyim , gençliğimizin çoğunun hali içler acısı. çoğu serseri olmayı meziyet sayıyor. Bunun suçlusu da onlar değil aslında. Tv bir ulusun geleceğini biçimlendirebilecek kadar güçlü. Çalışalım arkadaşlar hem de çok.

Banned
20-03-2006, 18:02   |  #23  
Banlandı
621 mesaj

sene 2006

samanyolu galaksisi yer dünya/türkiye

ortalık çetelerden geçilmiyor biri yakalanıyor diğeri çıkıyor

hayali ihracatçılar ,banka hortumcuları el üstünde
her yerde yolsuzluk

millet birbiriyle kısır çekişme içinde neymiş başörtüsü,imam hatip başka konu yok

tv lerde akşama kadar kur neolacak faiz ne olacak

sene 2050

korede kişi başına gelir 60000 dolar
Türkiyeyi avrupa birliğine almamışlar
istanbul depreminin üzerinden 15 sene geçmiş

TÜRKİYEDE BİR TELEVİZYON KANALI HABERİ

BİLMEM NE MENKUL KIYMETLERDEN X KİŞİYE BAĞLANIYORUZ
SORU:doların gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz

10000000 ytl civarında civarında olur sanırım