Ati 5870 X2 vs. Nvidia GTX295 ile Hayal Kırıklığı

dukmakxs
28-09-2009, 00:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

CHİP'online Çalışanlarına ve Site üyelerine Merhaba.

Sayın Chip'online Test uzmanları ve ''Bilgili Forum üyeleri''

Çocukluğumdan bu yana hayallerimde HEP iyi bir ekrankartı alıp oyunları Full Çözünürlük ve Grafikte Rahat kasıntısız bir şekilde oynamak vardı.
Ama bunun için elimde gerekli donanıma( Ekran Katına) sahip olabilecek Para yok idi.
Aradan uzun yıllar geçti işe girdim tabi büyüdüm ve dedim ki artık hayalimi gerçekleştirme zamanı ilk Girdigim işin ilk maaşı ile 24.09.2009 Tarihinde saat 14:38'de kadıköy'den büyük bir mağzadan Zotac GTX275 896 MB'lık Ekran Kartı ve Bu ekrankatını için Color Master 600 Watt Power Suply satın alarak sevinçli bir şekilde vapura binerek Beşiktaşa evime geri dönmeye koyuldum Vapurda Artık sonunda çocukluktan gelen hayal ve hevesime sahip olduğumu hele hele GTX275 kartın elimde oldugunu ve kartı kutusundan çıkartıp Elime aldıgımda o Heybetli ve ağır dolgunlugunu avuçlarımda görünce çok sabırsızlanmaya başladım. Çünkü hemen eve dönüp Crysis WARHEAD, GTA 4, Bioshock VS. gibi oyunları son grafik oynamak oyunların hiç kasıntısız canına okumak istiyordum.
Evime ulaştım odama girdim hiç soluksuz Bilgisayar kasamın kablolarını sökerek çalışma masamın üzerine koydum ve panel kapağını sökerek Yeni Zotac gtx275 ve Color Master power suply'ı kasaya montaj etmeye başladım.

İLK OLARAK

• Eski Power Suply'mi söktüm eski power supply'mi elime aldığımda sangi bir avuç Çekirdek taşıyormuşcasına hafif oldugunu hissettim. Vay be dedim adamlara bak Koskocam Güç ünitesini nekadar hafif yapmışlar. Kaliteye bak dedim :) Halbuki sıradan sahte 230 Watt Patlamaya ve kısa devre geçirerek bütün sistemi yakabilecek 15 dolarlık bir Power Suply'dı bu ama Yılların Suply'idi.
  • Yeni Color Master 600 Watt Power supply Montaş etmek için kutusundan çıkardım Power supply elime aldığımda sanki 3 KG Danbıllar ile Ağırlık çalışıyormuş gibi oldum hele bir de Power supply'ın işlemciye bakacak olan yüzünde koskocam FUN'ı görünce içimden herelde GERÇEK POWER supply dedikleri Zınbırtı bu oluyormuş dedim.
Yeni Color Master Power supply kasama montaj ettikten sonra Eski Ekran Kartım olan Abit Radeon RX600 Pro GRU PCI-EX yuvasından sökerek son bir kez baktım ona artık sana ihtiyacım yok diyerek bir heves ile masamın üstüne oradanda bir daha yüzüne bakmamak üzere Rafa kaldırdım ve içimden Dedim ki bir daha seni bu kasaya Takacağımı hiç sanmıyorum elveda.

İŞTE sıra onda Zotac GTX275'i kasaya Montaj

•  Kartı kutusundan çıkardım ve büyük bir heyecan ile Anakartın üzerine montaj ettim ettim etmesinede Bu canavar gibi Dehşetli ve Heybet'li karta herelde GÜÇ(ELEKTRİK) gerekli idi. Sonra sağ ve solu gurcalar iken Zotac' ekran kartımın kutusu içinden çıkan 2 adet güç kablosunu farkettim onları elime almış bakar iken aynı kabloların Aldığım Color Master Power supply üzerindede var olduğunu gördüm. ve Ekran kartıma bağlandım.
Geriye bir tek Ekran kartımın kutusu içerisinde çıkan ufak ince bir kablo kalmıştı ACABA Bu nereye diye baktım ve Ekran kartımın üzerinde bir ucunu takabilecegim bir uç buldum ve taktim. Ama diğer ucu elimde kaldı acaba bunu nereye tkıcam diye inceler iken Anakartımın Kitapcığına bakmak aklıma geldi diğer ucuda HD' Ses çıkışı anlamına gelen portları içeriyormuş. onua anakarta montaj etttim.

İŞTE GTX 275'in Gerçek YÜZÜ.

• Heycanlı anlar. Bilgisayarı çalıştırdım Ekrankartının Fun'nını kontrol ederken Windows XP 32 bit işletim sistemimin açılmasını bekliyordum.
  •  Sistem açıldı ZOTAC GTX275 ekran kartımın en son güncel Driver ve Directx son sürümünü kurdum.

İŞTE HAYALLERİMDE Kİ SON GRAFİK TUTKUSUNU GERÇEKLEŞTİRME ANI

İlk kurduğum oyun Smack Down idi Fazla Grafik ve Görsellik istemeyen basit bir oyun ve Ardından Performans canavrı olan Ekran Kartlarının Korkulu Rüyası olan Crysis WARHEAD heyecan ile kurdum.
Crysis WARHEAD Tarafsız sizin gibi Doğal bir kullanıcı olarak GTX275 ile Son Grafik Seri fakat Patlama ve aşırı Efekt isteyen Noktalarda ÇOK açayıp kasıldığını Hissettim.

İŞTE İLK ŞOK DARBESİ  Hayal Kırıklığı idi Crysis WARHEAD yüksek Efektli sahnelerde kasılması.

Neyse dedim üzülmeye gerek yok hayat SADECE Crysis WARHEAD değil hemen GTA-IV bilgisayarıma kurdum heycan ile yüklenmesini bekledim.
GTX275 ile üzerine GTA-IV ŞOKU 

YIKILDIM YIKILDIM YIKILDIM

Yeni Ekran Kartım  GTX275 ile GTA-IV açtığımda hemen Grafik Ayarları  Bölümüne girerek  oyunu 1440x900 çözünürlüğe aldım ve Grafikleri sona getirmeye başladığımda OYUNUN Warning  Uyarısı vermeye başladığını gördüm. 

Neyse ilk başta aldırış etmedim Ayarları uygula dedim ve HEYCANLA oyuna girdim birde ne göreyim sanki FX 5200 ile  KAPLUBAĞ hızıyla oyunun ilerlediğini çok müthiş kasıldığını hareket dahi etmenin zorlaştıgını gördüm. ALT+F4 tuşana basarak oyundan çıkarak Herelde yanlış bir ayar yaptım diyerek oyuna tekrardan girdim.

Yeniden Grafik Ayarları bölümüne girerek iyi bir inceleme yaptım

Warning uyarısını vermesinin nedeni GTX275 ekran Kartımın 896 mb Ram'e sahip olması GTA-IV oyununn Grafiklerini Yükseltigim'de ise oyunun yaklaşık 1.5 GB' a yakın Ekran kartı Rami istediğini( Ekran KARTI için Bellek Miktarı önemli değil diyenlere inanmayın) gördüm ÜZÜLEREK artık dönüş olmadığını hayallerimin yıkılmış olmasına rağmen bari Grafikleri Birazcık kısarak en aznından GTX275 in 896 MB ram'inin destekleyegi düzeye indirerek deniyeyim dedim oyuna böyle girdim YİNE KASILIYOR YİNE KASILIYOR okadar çok kasılıyor ki sanki Radeon 9200 ile oyuna başlarcamışcasına.

Tekrardan ALT-F4 ve yeniden oyuna girdim Çözünürlüğü 1024x768 Grafik detaylarını ise oldukca ve oldukça düşürdüm oyuna girdim ve Oyunun bu Halde bile kasıldığını görünce Yazık oldu hayallerime Yazık oldu karta saydığım şu Alın Teri Parama dedim. çok ama çok üzüldüm.

ERTESİ GÜN GTX275 i iade etmek ve bir üst Modeli GTX 295'i 424 YTL daha fazla Fark ödeyerek satın almaya gittim Kartı satın aldım aynı şekilde GTX 275 ile tanıştığım ilk anlardaki gibi aynı duygu ve hevesleri yaşayarak evime getirdim kasama montaj ettim.

GTX 295 ile Yeniden Hayallerime ulaşmak

Crysis WARHEAD oynamak ve Test etmek için oyna girdim Ayarları 1440x900 ve İleri Düzey Son Grafik yaptıktan sonra oyuna girdigimde yine büyük kasılmalar efekt isteyen sahnelerde takılma donmalar oldugunu görünce ŞOKTAN ŞOKA girdim GTX275 in acısından iki kat daha fazla acı oldu GTX295'in bu performans düşüklüğünü yaşamak üzerine birde 424 YTL iki GTX275 kart parası ödeyerek aldığım GTX295'in takılarak oyun oynamasına.

Çok üzüldüm acaba bir yanlışlıkmı yapıyorum diye incelemer yaparken Windowsun GTX295'i 1792 MB olarak görmesi gerekir iken TEK GPU 896 mb olarak gördügünü farkettim acaba Driver'larımı yanlışmı kurdum dedim tekrardan silip kurdum olmadı Format atıp tekrardan kurmayı denedim olmadı Nvidia'Nın Phsx Programı ile Çift GPU Kullanımını aktif ettim oda olmadı Kart 896 MB olarak sistem tarafından görülüyordu.

Üzüntüler içerisinde Ertesi gün bu kartıda Ayıplı ürün olabilecegi düşüncesi ile Aldıgım firmaya geri götürdüm. Firmanın teknik Servisindeki çalışanlara Sorunu söylediğimde Bana dedikleri şu oldu WİNDOWS XP 512 mb'ın üstünde ki kartları görmez. Bu sorun değil dediler Kafamda bir soru işareti kalarak hayır olmaz dedim öyle şey olurmu bakın üzerinde XP destegi olduğu yazıyor dedim onlar Hayır yok dediler bende aynı gün içinde geri getirdim ve memnun değilim iyadesini istiyorum bu ürünün ayıplı ürün olduğunu söylüyorum diyerek geri almalarını istedim Adamlar Rapor Tutacağız dediler eğer sorun var ise alırız hayır olmaz dedim. öyle ise kartı bize bırakın biz burda Windows Vista ile deneyelim bende dedim ki Windows Vista ile zaten hangi kartı takarsanız takın Vista kendisi 1 gb Paylaşım yapıyor karta. ben kabul etmiyorum XP kurulu bir sistemde bana kartın kutusunda Kullanma Kılavuzunda yazan 1792 MB lık Ram in Windows tarafından görüldügünü göstermenizi istiyorum dedim. Adamlar öyle ise kartı bırak biz KARTIN FİRMASINI ARIYALIM sen yarın saat 2.5 da gel dediler bende tamam diyerek çıktım.

EVE GELDİM ACABA GERÇEKTEN Windows XP 32 bit Ekrankartlarında 512 MB ve üstünü görmüyormu dedim internette biraz gezindim bir şey bulamayınca sabah ilk iş olarak Microsoft Türkiye Merkezi Teknik Destek hizmetlerini aradım ve sorunumu anllattım çok iyi ve çok güzel ilgilendiler uzman aradaşlar KESİNLİKLE Bilgisayar RAM'ler harincinde Windows XP Ekran Kartlarında Hangi kapasite kart takılırsa takılsın onu o boyutta görecegini böyle bir sınırlama olmadığını söyledi ben de çok teşekkür ederim dedim şimdi Satıcı Firmaya karşı kozlar benim elimde idi.

Saat 2.5 oldu Kartı satın aldığım Teknik Servis bölümüne gittim ve ne oldu dedim? ONLAR  GTX295 in Firmasına telefon açtıklarını ve kartı windows xp nin 896 MB olarak görmesinin normal olduklarını söylediklerini söylediler bana bende onlara HALA HALA bende bu sabah Microsoft Türkiye Teknik Destek merkezine telefon actım kesinlikle böyle bir şeyin mümkün olmadığını kartın MB boyutunun ne ise onu görmesi gerektigini söylediğimde Teknik Servisteki adamların hepsi sustu çünkü onlarda biliyordu ve yalan söylüyorlardı GTX295 in üretici firmasına bile telefon açmamışlardı Ancak nasıl Kazıklarız diye uğraşıyorlardı zarda olsa zorda olsa kartı iyade ettim.

• ŞİMDİ Chip Online ve Bilgili FORUM üyelerine sorum şu?
Acaba Kulladığım Sistem
  • DUAL CORE 3.00 GHZ İŞELMCİ

• ASUS ANAKART P5 Serisi güzel bir kart PCI-EX 16X 2.0 Destekli

• 2 GB KİNGSTON DDR2 667 MHZ RAM

• 1 TB SAMSUNG HARDİSK

Bu sistemde kullandığım: Zotac GTX295 ve GTX275 ikisinide kullandım. ( Bu kartlar ile son grafik oyun oynamam için Anakartım,işlemcim ve Ram'ım yetersizmiydi ki oyunlar çok kasıldı?)

BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM ÇÜNKÜ BUGÜN

İntel Core İ.7 2.8 ghz işlemci  ASUS P7P55D Deluxe anakart 4 GB Kingston 1333 MHZ RAM satın aldım ve size soraraktan yarın Tekrardan GTX 295' alayımmı almıyayımmı? oyunları son grafik oynayabilirmiyim yoksa paramı yine boş yere çöpemi atmış olurum bunu öğrenmek istiyorum Lütfen Tüm site Teknik Destek ekibine ve Bilgili Forum üyelerine soruyorum sizece ne yapmalıyım?

GTX295'  lerin iki MODELİ ÇIKTI birde bunların hangisini almalıyım tekrardan almalıyım?

Yoksa Ati'nin yeni serisinimi bekliyeyim
TEKNOLOJİYE YETİŞİLMİYOR PARA TUZAĞI BUNLAR ASLINDA
TEŞEKKÜRLER

elektrobeyin
28-09-2009, 01:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Dostum bir kere 2 GB RAM'in var. O Ram'le saydığın oyunları zaten oynayamazsın full ayarlarda. EN az 4 GB RAM lazım. Ayrıca o sistemden verim alabilmek için en azından 64 bit Vista kurmalısın. Yoksa aldığın ekran kartları oldukça güçlü kartlar.Ben senin yerinde olsam Ati'nin yeni serisini alırdım tabiiki.

Süleyman.
28-09-2009, 01:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Doğrusu bu destan gibi yazınızı okudum baştan sona. Şu kadarını söyleyeyim, kartlarda hiçbir sorun yok. Sorun sizin beklentileriniz ve bu beklentilerinizi karşılayacak bir sisteme takmamış olmanız aldığınız kartları. Neyse ki çok sorun değil, nasılsa yeni bileşenler alacakmışsınız. Hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz, merak etmeyin. Ama daha önce sorsaydınız bu hayal kırıklığını da yaşamamış olurdunuz.

1. O sistemle o kartların performansını alamamanızdan daha normal birşey yok. Siz atıyorum 40 tonluk kamyon kasasını panel van minibüsle çekmeye çalışmışsınız, haliyle olmamış. :)
2. Crysis ve GTA 4 en son ayarlarda oynayabilmek için güçlü bir işlemci ve ona göre rem gerekiyor, ağır oyunlar.
3. DirectX 11 destekli kartları beklemek daha iyi olur.
4. Sanırım şu an çevrim dışısınız, geldiğiniz zaman kalan detayları konuşuruz veya başka arkadaşlar yardımcı olurlar.

Şimdilik kısaca bu. Bütçenizi söylerseniz size uygun tavsiyelerde bulunuruz.

gokhan38
28-09-2009, 01:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

şahsen duygulandım,  bu hikayeye sanki bi roman okuyormuş gibi hissettim kendimi,  bende aynı hayal kırıklıgını ilk crysis oynamak istedigimde yaşamıştım ben kullanmadıgım hic bi kartı tavsiye etmiyecem zaten bi tane nvidea 9400 gt ekran kartım oldu o da cok dandik
bu arada akıllı düşünüp microsoft teknik servis merkezi ni aramanı takdir ettim bu devirde kimseye güven kalmadı arkadaşım,  ben pc yi alırken tanıdıkdan aldım adam bana geezegendeki en dandik ekran kartını satmış adi adam, ekran kartı olarak ati bence daha güzel sen bırak nvidea yı ati readon serisinin üst modellerinden al bence nvidea hem pahalı hem beklenen performansı vermiyor bence tabi bunlar benim görüşüm xp yerine de win 7 kullanırsan aradıgın performansı bulabilecegini tahmin ediyorum.
neyse cok konuştum ben :D umarım hayallerine kavuşursun 
not : güzel bi yazı olmuş severek okudum ; )

PcMaKeR
28-09-2009, 09:36   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

O Sisteme Windows Vista Ultimate Kur.
XP yi Salla.
Yada Windows 7 kur ama oyunlarda windows 7 önermiyorum.

Windows Vista Ultimate ister 32 bit ister 64 bit kur ama services pack 2 li kur.
En son driverlarını kur.

Şimdi gelelim çözüme. gtx 275 hiçte kötü bir kart değil. hele gtx 295 hiç değil. çift gpu olan bir kart.

Asıl bomba şimdi geliyor. bu kartlar Vista ve Windows 7 için optimize edilmiş kartlar. senin açtığın GTA 4 sadece dx 9 oda xp de ama Crysis ve diğer dx 10 lu oyunlarda o kartta sistem ağlıyor dersen kartlarda değil senin seçtiğin işletim sisteminde varsorun.

GTA 4 te akıcı oynayamıyorum demişsin.

Ben 2 hafta önce eniştemgile:
intel core 2 duo 8400 işlemci
gigabyte ep45 anakart
zotax 9800 gtx
4 GB dual kingston hyper-x 1066 mhz
tagan 750 watt powersupply aldım. gerisi fasafiso.
ha birde philips 22" monitör.

oyunları kurmadan önce: işlemci ve ekran kartına biraz oc yaptım. işlemci 3.3 GHZ de çalışıyor şuan.
ekran kartını tam hatırlamıyorum Zotac ın programı %10 da stabil çalışır olarak ayarladı kendini.

Sonra GTA 4 ü kurdum ardından çıkan yamaları kurdum. en son 1.3 sanırım yanlış hatırlamıyorsam üstünden 2 hafta geçti çünkü. oyunu açtığımda cam gibi görüntü vardı grafik bölümünde bütün ayarlar high a gelmiş. çözünürlüğü monitör çözünürlüğüne almış.

Ve çok akıcı oynuyordu. Ki zotax 9800 gtx öyle süper bir kart değildi. eniştem çok pahalı olmasın dedi bende onu aldım.

Crysis e gelelim. crysis te çözünürlüğü düşürmek zorundayım çünkü çok kasan bir oyun. onunda yamalarını yaptım. orjinal aldığım için yama yaparken crack vb hiçbir şeye gerek duymadım. internete gir yamaları indir kurarken orjinal olduğundan tak dvd yi oyna.

crysis bechmarklarda 30 fps lerde gezdi.(1440 çözünürlükte) özellikle şu karlı testte en çok kastığı o kısım. 24 fps e düştü. Dedim bu ayarlar bu sisteme yeter.

Bunların aynısını gtx 295 te yapsaydım en az 40 fps alırdım bütün testlerde crysiste.

Bu arada demişsin ki Vista ram i ayırıyor.

Hayır Vista rami ayır mıyor. Senin 4 GB ramin varsa vista al kullan diyor. Directx ve driver sayesinde o ram i ekran kartı kullanıyor.

Çoğu oyunda Texture(Kaplama yani grafikler) Ekran kartının ramine yüklenir. En ağır oyun bile(Crysis, Unreal Tournament) 800 MB ram yer ki buda ekran kartının ramidir. sistem rami crysiste ben 1.5 gb ı aştığını gördüm.

Vista bu ram yükseltmeyi neden yapıyor ekran kartında: DirectX 10 un modellemesine bakarsan, olduki bir oyun kaplamalarını kaydetmek istemiyor ramde tutmak istiyor ama oyunda yavaşlamasın istiyor o anda vista sistemin ramini ekran kartına yönlendiriyor al kullan diye. Hani bazı oyunlar vardır ya. ölürsün geri dönersin şak diye döner hiç yükleme yapmadan. işte o durumda çok işe yarıyor.

Zaten maksimum kullanılabilir Grafik ram işi vista altında oluyor XP de sade Ekran kartında kaç mb ram varsa o görür mimarisi farklı. Üreticiler Vista logosu koydukları için 1.8 GB ram vb gibi deyimler kullanırlar.

Herşeyi söylemezler bazılarını kullanıcıya yıkarlar öğrenin diye.

Çok uzattım kusura kalma. Ama Vistada daha iyi performans alırsın.

Kurtulun XP den. hem ekran kartının hakkını verir hem işlemcinin. çok çekirdekli işlemciler xp de tam anlamıyla çalışmaz! bunu unutmayın. en iyi çalışacağı donanım vistadır. olmadı windows 7 dir.

PcMaKeR
28-09-2009, 09:47   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Btr%3B896256&x=22&y=16

Microsoft kendisi bile itiraf ediyor. SP 2 yüklü olsa bile crysis bir windows güncellemesi istiyordu illa yükleyeceksin yoksa performans alamazsın diye. o güncelleme bu.

Bunu yüklediğinde az da olsa xp sistemdeki çekirdek sayısına göre optimizeli çalışıyordu.

PcMaKeR
28-09-2009, 09:51   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Bu arada xp home kullanıyorsan iş daha da sakat. çünkü bunlar daha az etki ediyor. xp çıktığında çoklu çekirdek mimarisi yoktu.

xp 64 bit in çıkmasında buda etken sadece 64 bit işlemci değil çift çekirdek meseleside çözüldü xp 64 bitte. hala xp kullanacam dersen xp 64 bit kur.

windows server 2003 64 bitin limitlendirilmiş hali xp 64 bit.

Yanlız son söz olarak o sistemde xp kullanmak şuna benzer:

kurşunsuz benzine su karıştırıp, yarış motorunda kullanmak gibi.

Murat.
28-09-2009, 10:17   |  #8  
Yıllanmış Üye
948 mesaj

Çok üzüldüm gerçekten, bu kadar heves ve özveriden sonra.... Neyse geçmiş olsun, sisteminizdeki işlemci ve ramler çok hafif kalmış o yüzden bunları yaşamışsın. Nakarat olmasın başka birşey eklemeyelim, Süleyman arkadaşımız belirtmiş zaten gerekeni.

titi_boss_14
28-09-2009, 11:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

diyecek hiç bir sey bulamıyorum hatalar zinciri ile örülmüş bir roman gibi önce bir danısaydın forum abılerıne dimi :(

sinan354
28-09-2009, 11:47   |  #10  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

Keşke vista yükleyip deseymişsin belki bu sorunların hiçbirini yaşamazdın.vista bilgisayarın ram ini ekran kartına takviye ediyor ve ekran kartı çoşuyor bu şekilde.sen xp ile oynayama çalıştığında sadece ekran kartının ram i kullanılıyor ve çok yüksek ayarlarda oynamaya çalıştığın için sistem aşırı kasılıyor.olay bundan ibaret.

xxömür
28-09-2009, 17:17   |  #11  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

Kendi sistemine bakmadan incelemeden kartlara camur atma kendi işletim sistemin donanımın yetersiz ise Ekran kartları ne yapsın gözüm bende gtx 275 ile oynamıstım bu oyunları hiç senin gibi bir hayal kırıklıgına ugramadım suan gtx295 kullanıyorum cok cok ta memnunum
windows 7 64 bit ultimate

Yunus. Emre
28-09-2009, 17:59   |  #12  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj

ekran kartına suç atma o kart gayet güzel bi kart işlemci ve ramler yeterli değil

erdem barış
28-09-2009, 19:39   |  #13  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

gtx275 bile işini görürdü core i7 yerine q9550 alabilirdin ve 4 gb ddr3 ram de aldığın zaman en son olarak vista yada windows7 64 bit yükledikten sonra oyunların canına okurdun.ama i7 almışsın uzun süre seni idare eder güle güle kullan darısı bizim başımıza.

Kırık Çocuk
28-09-2009, 22:00   |  #14  
Yıllanmış Üye
473 mesaj

Çok duygulandım, çok heyecanlıydı bi hikayeydi ve arkadaşın canı yanmış besbelli. Ama abilerimizin de dediği doğru. 2 GB RAM ile neler neler yapsanız boş.

icemanphoenix
28-09-2009, 22:08   |  #15  
Yıllanmış Üye
308 mesaj

kardeş, imzamda yer alan sistemle ben crysisi ve warhead i 1920*1080 çözünürlükte, very high grafik ve AA8x le oynuyorum. ne kasma var ne bişi. tabi AA 16x olunca sapıtıyo ayrı konu Kahkahaeh gtx 275 le o kadarcıkta sapıtsın yani. üstelik işletim sistemim win 7 64 bit rc1.  yani ne rtm ne enterprise. (indirdim ama kurmaya üşendim valla enterprise i Islık)
e sen pikap a tır konteynırı taşıtmaya kalkarsan kusura bakma o pikap bi tarafını yırtsa gıdım kıpırdamaz. seninkide o iş.
 arkadaşların dediği gibi sen bütçeni söyle, onlar sana öyle bir sistem hazırlarki şaşarsın Göz kırpmaF/P olarak tadından yenmez Gülüş

ADEM-KAYA
28-09-2009, 22:42   |  #16  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

600 W PSU olmamış.
DDR3 OCZ RAM ALIN, 4YADA 6 GB  GIGABYTE P55 UD4 ANAKART ALIN, İ7 860 DAHA İYİ OLUR.PSU EN AZ 850W OLABİLİR.SİSTEMİ DE WİNDOWS 7 64 BİT  KURUN.
GÜZEL BİRDE O SİSTEME SOĞUTMAK İÇİN FAN LAZIM + UPS DE OLMALI.
YOKSA YİNE HAYAL KIRIKLIĞI :)

sendotilyon
28-09-2009, 22:54   |  #17  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

İŞLEMCİ: Intel® Core™ i7 975 Extreme Soket 1366 3.33Ghz 8MB Cache 45nm İşlemci
ANAKART: ASUS P6T Deluxe/OC Palm Intel X58 i7 Socet 1366 DDR3 2000MHz (O/C)
BELLEK: 12GB (6*2GB) Dominator DDR3 2000MHz CL8 Üç Kanallı Bellek Kiti
HARDİSK: 3TB(2X1.5 TB) 32MB SATA2 7200.11 Rpm NCQ Harddisk (ST31500341AS)

EKRAN KARTI: 2X ASUS ENGTX295 GDDR3 1792MB 896Bit HDMI DX10 Nvidia  
OPTİK SÜRÜCÜ: 2X LG GGW-H10N Super Multi Blue Blu-Ray Rewriter
HOPARLÖR: Z-5500 505W 5+1 DIJITAL THX SPEAKER
KASA: THERMALTAKE VI9001W2Z SPEDO ADVANCE PENCERELİ FULL TOWER SİYAH
MÖNİTÖR: ACER 24" G24 PREDATOR GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR
GÜÇ KAYNAĞI: 1500 WATT TOUGHPOWER GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU)
KLAVYE+FARE: LOGITECH EX100 KABLOSUZ DESKTOP SET 

İŞLETİM SİSTEMİ: WİNDOWS 7 ULTIMATE 64 BİT

arkadaşım seninde benim gibi hayalin varmış arkadaşım yukarıdaki sistem alabileceğin en iyi sistem saha iyisi yok şuanda sadece yukarıdan hasdiski ssd alabilirsin onların hafızası az diye bunu yazdım diyelim arkadaşım bence paranı biraz daha biriktir yukarıdaki sistemi al derim zaten hayalini bir kere gerçekleştireceksin bari en iyisi olsun senin yerinde olsam böyle yapardım birde ekran kartını direct 11 alabilirsin

Son Düzenleme: sendotilyon ~ 28 Eylül 2009 22:59
PcMaKeR
29-09-2009, 08:42   |  #18  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

ektrollit

hdd leri velociraptor yap 2*300 gb 10k rpm.

3 tane 5800 crossfirex yap.

anakartı Asus P6T7 WS yap yada Gigabyte x58 Extrem.

Bak o zaman yenilmez oluyor.

thermalshock
29-09-2009, 13:12   |  #19  
Yıllanmış Üye
118 mesaj

adamda 2 gb ram 3 ghz dualcore işlemci var hala gelmiş o sisteme yetersiz diyorsunuz.
boş boş sallamış bazıları..adam düşük ayarlarda da kasıyor demiş okuduğunuzu anlama sorununuz mu var?

illa 8gb ram core i7 mi olması lazım.ben gta4'ü de oynadım 2gb ramle.emin olun 4gb ramden farkını hissedemezsiniz.
4gb'In avantajı internet explorer google earth msn vs açıkken oyun oynayabilmeniz.

soruna gelince ya 2 ekran kartıda bozuk ya da sistemde donanım kaynaklı bir stabilite sorunu var.düşük bir ihtimal işletim sisteminde arıza olabilir.

Son Düzenleme: thermalshock ~ 29 Eylül 2009 13:17
Süleyman.
29-09-2009, 13:15   |  #20  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: thermalshock  
adamda 2 gb ram 3 ghz dualcore işlemci var hala gelmiş o sisteme yetersiz diyorsunuz.
boş boş sallamış bazıları..
illa 8gb ram core i7 mi olması lazım.ben gta4'ü de oynadım 2gb ramle.emin olun 4gb ramden farkını hissedemezsiniz.
4gb'In avantajı internet explorer google earth msn vs açıkken oyun oynayabilmeniz.

soruna gelince ya 2 ekran kartıda bozuk ya da sistemde donanım kaynaklı bir stabilite sorunu var.düşük bir ihtimal işletim sisteminde arıza olabilir.
Lütfen sallamayalım.

thermalshock
29-09-2009, 13:19   |  #21  
Yıllanmış Üye
118 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Lütfen sallamayalım.
gel göstereyim nası oynuyorum.
sallayan ben değil 2gb ram 3ghz dual işlemciye yetersiz diyenler..
evet gta 4'de ortalama 40 fps değil belki 25 fps alırsın bu sistemle ama öyle bahsedildiği gibi kasılma olmaz.

Süleyman.
29-09-2009, 13:32   |  #22  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Bütün ayarlar "full" iken bahsedilen oyunlarda GTX 275 bile yeterli gelmeyebiliyor. 3 GHz güçlü Dual Core işlemci mi kalmış?

Bütün ayarları en yükseğe alıp deneyin bakalım ne hale geliyor sisteminiz...

sendotilyon
29-09-2009, 14:31   |  #23  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
ektrollit

hdd leri velociraptor yap 2*300 gb 10k rpm.

3 tane 5800 crossfirex yap.

anakartı Asus P6T7 WS yap yada Gigabyte x58 Extrem.

Bak o zaman yenilmez oluyor.

harsikleri 10 rpm yazabilridim ama 3 tb olması için 10 tane lazım bunu yerine 2 tane 7200 rpm yazdım yukarıda yazdığım gibi 4 sdd hardiskler alabilrisinz.birde senin dediğin anakart 2000 mhz desteklemiyor benim yazığım 2000mhz var böyle bir anakartlar i7 3.33 ghz 5 kadar çıkarmanın yolu var ondan 2000mhz bir de 5800 olbalir. direct 11 için direct 10 için 2xgtx295 daha iyidir tabi ama direct 11 için 2 tane 5800 yeter herhalde zaten 295 aldınmı 4 gpu elde etmiş oluyorsun.

PcMaKeR
29-09-2009, 14:51   |  #24  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

yazdığım iki anakartta 2GHZ i destekliyor...

sen boyut mu istiyorsun ben velociraptor ları sisteme ayırdım. Daha hızlı başlangıç hatta ssd de olabilir.
ona bakarsan 4 tane 1 TB hdd.
2 tane velociraptor. raid 0 modunda.
10 bin rpm ile 7200 takılabiliyor sonuçta...

mahsus 3 tane 5800 taktım crossfireX için bilerek ;)

Z1mBaBwE
29-09-2009, 15:22   |  #25  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Atinin AA performasnı yani keskinliği yumuşatması nvidia dan çok daha iyidir patlama efektlerinde  falan  ati kartlarda daha canlı bir görüntü yakalıyorsunuz HD5870 sizin için yeterli olur onu almanızı tavsiye ederim bir kaç haftaya Türkiyede yaygınlaşır.