AMD, bünyesindeki ATI ekran kartlarının bundan böyle kendi ismiyle piyasaya sürüleceğini açıkladı.
Ekran kartı piyasasının sonu gelmeyen ATI vs nVidia rekabeti, ilerleyen dönemde AMD vs nVidia şeklinde anılacak. Çeşitli kaynaklar tarafından doğrulanan dedikodulara göre, "ATI" ismi artık ortadan kalkacak ve yeni jenerasyon Radeon kartların üzerinde AMD etiketi yer alacak.
Alıntı...
ATI'den piyasaya veda
- 1
- 2
evet stratejik bir karar.
ati'nin kartlarından memnun olanlar artık,amd ekran kartlarını raflarda görecekler,bunları kullanacaklar ve memnun aldıkları takdirde amd işlemcileri hakkında düşünceleri de iyi yönde değişecek.Bir çekinceleri varsa bu da kaybolacak.
Bu karar AMD intel savaşını da biraz da olsa AMD'ye çevirebilir,pazar payı yüzdesini iyi yönde etkileyebilir.
Haklısın mcafee ekran kartı kulvarındaki başarısı işlemcideki başarısından daha iyi karşılanıyor ibreler AMD'ye biraz olsun dönecektir :)
Peki ATI Ekran Kartı mühendislerinin hali ne olucak.Yoksa sadece adımı AMD oluyor
Muhtemelen Lenovo ve IBM anlaşması gibi olacak. ATI'nin ekran kartı üreticileri AMD adına çalışacak. IBM'de Lenovo için aynısını yapmıştı Lenovo adında IBM çalışanları tarafından üretiliyor.
Korkuttunuz beni öğlen öğlen. Tamda ati bir ekran kartı almayı düşünürken ahanda Ati batmış dedim kendi kendime :) Hatta nvidia alalım bir an önce şimdi rakipsiz kalırsa acayip pahallanır meret diyede yorum bile yaptım kendi kendime... Böyle de başlık olmazki kardeşim inme mi geçirteceksiniz bana yav :)
Korkuttunuz beni öğlen öğlen. Tamda ati bir ekran kartı almayı düşünürken ahanda Ati batmış dedim kendi kendime :) Hatta nvidia alalım bir an önce şimdi rakipsiz kalırsa acayip pahallanır meret diyede yorum bile yaptım kendi kendime... Böyle de başlık olmazki kardeşim inme mi geçirteceksiniz bana yav :)Bu bölüme kırıldım
ben de ati battı mı ne dedim , ha amd ha ati ne gerek var yani sırf saçmalık
nvida da intel olsun ozmn :D
Arkadaşlar eğer Amd kullanıcılardan gerektiği kadar tepki alırsa o zaman bu stratejisinden vazgeçmek zorunda kalır mesela Amd müşterilerinin %10 kadarı ciddi tepki verirse Amd bu %10`luk müşteriyi kaybetmek istemeyeceğinden bu konuda geri adım atmak zorunda kalır bu yüzden Amd`nin bu hareketinden memnun olmayan arkadaşlar memnuniyetsizliğini bu e-mail adresinden bildirebilirler:
[email]tech.support@amd.com[/email]
Arkadaşlar eğer Amd kullanıcılardan gerektiği kadar tepki alırsa o zaman bu stratejisinden vazgeçmek zorunda kalır mesela Amd müşterilerinin %10 kadarı ciddi tepki verirse Amd bu %10`luk müşteriyi kaybetmek istemeyeceğinden bu konuda geri adım atmak zorunda kalır bu yüzden Amd`nin bu hareketinden memnun olmayan arkadaşlar memnuniyetsizliğini bu e-mail adresinden bildirebilirler:AMD, ATI'nin sahibi diye biliyorum. Dolayısıyla istediğini yapmakta serbest, ATI kendi malı sonuçta.
[email=tech.support@amd.com]tech.support@amd.com[/email]
nvida da intel olsun ozmn :Ati zaten Amd'nin... Nvidia ile İntel ise ayrı şirketler ve bir dönem mobil işlemci piyasasında Nvidia ; VİA işlemcileri satın alarak (yanlış hatırlıyorsam özür) İntel'e rakip olmak istiyordu. Ve bir süredir de (sanırım bu olaydan ötürü) Nvidia ile İntel'in arası bozuk...
Ayrıca İntel'in Nvidia'yı satın alabilmesi mümkün değildir belki bir ihtimal birleşmeden bahsedilebilir ancak o da imkansız gibi bir şey...
Nvida piyasayı kolay kolay terketmez fakat serbest piyasada ne olacağıda belli olmaz.
aynen daha yeni pc aldım ati ekran kartı var çöpe gitti diyodum kendime başlığı değiştirin yawwwwwÇöpe neden gidiyor kart pc de takılı driver ida var şirket batsada kapansada sana bir zararı yokmisal: ati nin ismi adm readon mudur ne dir o olcak diyin:S:S:S:S:S:S:S:
ati zaten amd nin bence iyi oldu isim degişikliği olması gerekeni yaptı
AMD ekran kartındaki performans ve başarıyı ATİ ismini AMD ismi yaparak satış stratejisini ekran kartı ve işlemci satışını arttırmak için planladığı stratejidir.
ATI... bu üç harfi yanyana görmek bile beni heyecanlandırıyordu... hem ciddi bir isim soylu duruyor bana göre :) alışmıştım ve kalitesinden çok memnunum... şimdi AMD ye alışmamız gerekecek... ama bence de bu değişim intel amd savaşında amd ye biraz daha şans verecek çünkü çoğu kişi ATI nın AMD üretimi olduğunu bilmez...
- 1
- 2