Arkadaşlar.Benim kafama takılan şu,bazı oyunlar kurulurken beraberinde nvidia physx'de kuruyor.ve ne işe yarıyor.Ben Ati 4890 oc kullandığım için bu yazılımın kurulması,oyunlarda ve bilgisyarımda sorunlara sebep olurmu?yardım ederseniz memlun olurum.
Ati Ekran Kartında Nvidia PhysX Sorunu
ATI model kartlarda PhysX uyumlu değildir.
PhysX nVidia kartları içindir.
Benim steam'da hesabım var.Left4 dead 2'yi oynuyordum.Bazenleri hesabıma ücretsiz oyunlar ekleniyor.Bende shattered horizon oyununu indirip kurdum.Nvidia physx'i bu oyun kurdu.İşletim sistemim windows 7.Önceden windowsa format atmıştım.bu yazılım kurulu gözüküyordu.format atar atmaz yüklenmişti.Ati ekran kartını desteklemiyorsa çalışmaz ve zararıda olmaz ozaman öylemi ?
Aynen öyle. Çalışmaz ve zarar da vermez.
Sorun olmaz hatta kurmanda fayda var.Bazı oyunlarda kurulu olması gerekiyor.Benim de ekran kartım ati ama metro 2033 oyunu nvidia ekran kartları üzerine yapılmış bir oyun olduğundan bu programı gerektiriyor.Yüklersen hiç sıkıntı yaşamazsın aksine avantajın bile olabilir.Ekran kartında güzel bir ekran kartı overclock yapmana gerek yok bence.işlemcin ve ram gb tın yüksekse ekran karının açığını kapatır.Oyunlar readme ve sitelerde yazan özellikleri istemez.Çünkü onlar biraz abartılı anlatı.AMD sempron işlemci nasıl gta 4 açabiliyorsa senin ekran kartında normal yada düşük görüntü kalitesinde bu tür yüksek gereksiinim gerektiren oyunları açar.OC yaparak ekran kartını ömrünü kısalttığını ve fanına zarar verdiğini unutma...
Oldukça iyi bir soğutucuyla overclock hiç sorun değil.
Arkadaşlar öncelikle sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim.O yazılımın sorun yaratmamasına sevindim.İşlemcim,İntel core i7 920 2.66 Ghz,Anakartım Gıgabyte X58 extreme ddr3 2000 mhz,Rem ocz 6gb.Psu 650 Wat.Sistemim ekran kartını taşıyack seviyede diye düşünüyorum.Hazır konu ekran kartından açılmışken şunu söylim.Ben bazı oyunlarda sorun yaşıyorum malesef.Need for speed shift'i önceden xl2370'monitörde digital bağlantıda 2 ay sorunsuz oynardım.sonra monitör için windows update xl2370 (Digital)'olarak güncelleme yaptı.ve 1920x1080'de artık oynuyamıyorum.Titremeler oluyor ve araba hızlandıkça direksiyon matlaşıyor.Önceden Lg L1750SQ monitörde oynardım şimdi olmuyor.Artık windows uptaden'mi yoksa başka bişeymi hiç bilmiyorum.Bir başka oyun ise Bad company 2 de dalgalanmalar kırılmalar oluyor.Artık Call of Duty Black Opsu'u bekliycem.Çünkü Mw2'yi sorunsuz oynamıştım.
Ama soğutucuyla oc alakası yok kisoğutucuyla o/c alakası yok öylemi ?
Sen belli olan bir veri yolu hızını işlem hızını zorluyorsun ve arttırıyorsun.
Normalinden daha fazla voltaj değeri veriyorsun...
arkadaşım millet o/c için özel soğutucu alıyor, soğutucu testlerinden overclock farkları alınıyor.
şimdi konuyu uzatmayalımda bir bak şöyle internete soğutucunun, o/c la alakası varmı yokmu.
Arkadaşlar öncelikle sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim.O yazılımın sorun yaratmamasına sevindim.İşlemcim,İntel core i7 920 2.66 Ghz,Anakartım Gıgabyte X58 extreme ddr3 2000 mhz,Rem ocz 6gb.Psu 650 Wat.Sistemim ekran kartını taşıyack seviyede diye düşünüyorum.Hazır konu ekran kartından açılmışken şunu söylim.Ben bazı oyunlarda sorun yaşıyorum malesef.Need for speed shift'i önceden xl2370'monitörde digital bağlantıda 2 ay sorunsuz oynardım.sonra monitör için windows update xl2370 (Digital)'olarak güncelleme yaptı.ve 1920x1080'de artık oynuyamıyorum.Titremeler oluyor ve araba hızlandıkça direksiyon matlaşıyor.Önceden Lg L1750SQ monitörde oynardım şimdi olmuyor.Artık windows uptaden'mi yoksa başka bişeymi hiç bilmiyorum.Bir başka oyun ise Bad company 2 de dalgalanmalar kırılmalar oluyor.Artık Call of Duty Black Opsu'u bekliycem.Çünkü Mw2'yi sorunsuz oynamıştım.sorunun kaynağını anlamadım , ama bence güç kaynağının azlığından da olabilir. i7 920 ve 2000 mhz li bir reme birde ekran kartı takıyorsunuz. en az 800 watt alırdım ben. şuan tek aklıma gelen psu azlığı.
ama madem black ops bekleyeceksin sorun yok, 4 gün kaldı.
Hayır rem değil anakart 2000 mhz.Demek istediğim Bad company 2 ve nfs shift'den performans alamıyorum.
Rem:Ocz Core i7 XMP ddr3 1600 Mhz
Yani Hd 4890'na işlemci rem ve Psu'mu yetersiz.Aslında yeterli gibi duruyor ama tam emin değilim.
ozaman sistemin süper. Yalnız bence psu yetersiz.
Ben olsam 800 watt civarı birşey alırdım. Fazla gelsede, fazla psu almak daima iyidir. Eğer yeni psu düşünürsen yardımcı olurum.
Psu şuan düşünmüyorum.Sonrdan 5970 almayı düşünüyorum.Alırsam psu'u değiştiririm.Teşekkürler...
Müdahalede bulunmak istiyorum: Overclock için kullanılan soğutucular, kullanıldıkları cihazın ömrünü uzatıyorlar. Eğer overclock yapmak için soğutucu alınırsa ve overclock yapılmazsa cihazın ömrü katlanıyor. Fakat (örneğin) 2.4ghz gibi bir işlemciyi 10-15 sene kim kullanır ki? İşte bu yüzden 3-4 sene bile olsa iş gören ihtiyaç karşılayan bir sistem kim kullanmak istemez ki...
Lütfen overclock konusuna soğuk yaklaştığımız gibi, overclocktan kaçmayalım. Kendim overclocktan kaça kaça nasıl bir performans kaybına uğradığıma hala inanamıyorum. Çünkü işlemcimi 3ghz kullanmayı hayal edipte 2.4ghz de kalarak sıkıntı yaşamaktan kafayı yemiştim. Fakat az bi araştırma ile işlemcimi 3ghz kullanıyorum hem de extra soğutucusuz. Performansı ise eskisine oranla çok iyi. Varsın işlemci 7 yıl değilde 4 yıl gitsin, zaten eskimişti, yeni işlemci planı yapıyordum, oc yapınca masraftan kurtuldum.
Şimdi gelelim Alican.'ın sorusuna:
Ati'de PhysX diye bir yazılımsal veya donanımsal özelliği olmadığından, ati ekran kartları fiziğin Nvidia PhysX sorgusuna olumsuz yanıt vermektedir. Yani Ati ekran kartları hiçbir şekilde etkilenmemektedir. Fakat bazı yabancı forumlarda Ati'ye bu özelliğin mod ve yamalarla sağlanabileceği söylensede henüz böyle birşey gerçekleşememiştir. Fizik yazılımı kurulduğu taktirde, sadece yazılımsal olarak bilgisayarınızda varmış gibi görünerek, sadece nvidia uyumlu oyunların da çalışmasınıda sağlamaktadır.