Ati HD4870 Cs'de fps 100 performans berbat?

Punkbuster
23-08-2009, 23:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Merhaba arkadaşlar..
Yeni aldığım ekran kartı Sapphire Ati HD4870 GDDR5 1GB ..
Counter strike ı 9 senedir oynarım ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım..
VSync olsun vs.. Tüm ayarları biliyorum..

Sorun şu :
Fps 100 sabit olmasına rağmen oyun sanki kasıyor..
Hiçbir takılma yok fakat oyun seri değil sanki arka planda bir program çalışıyormuş veya cpu ısınmış da o kastırıyor gibi.. Düşük fps gibi çalışıyor ama fps sabit 100 ..
Bu ekran kartıyla böyle bir sorun yaşayan var mı ?

Bilgisayarda herhangi bir virüs vb. etkenler yok .. Tamamen ekran kartı ile alakalı bir sorun ..
Diğer son çıkan tüm oyunları rahatlıkla son konfigürasyonlarda harika şekilde oynuyorum fakat counter strike 1.5 de böyle bi sorun yaşıyorum..Ayrıca Atinin son driver ı ve programı yüklü..

Sistem özellikleri :

İşlemci : Core 2 duo E8500 3.16 GHZ
Ram : 2GB OCZ 1066 mhz
Anakart : Gigabyte EP35R - DS3R

Not : Daha önce Asus EAH3870 ekran kartım vardı ve onda böyle bir sorunum yoktu ..
Arkadaşlar umarım aranızda böyle bir sorun yaşayan ve çözümünü bulan biri vardır..
Şimdiden teşekkürler..

ADEM-KAYA
24-08-2009, 00:23   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

sorun oyunda olabilir büyük ühtimalle,siz yinede ekran kartınızın fan ve bacaklarını kontrol edin.

ayrıca ısılarınızı Everest ile buraya foto sunu yazın..

son olarak ta sisteminizi KİS ile güv.modda taratın en güzelidir..

Punkbuster
24-08-2009, 00:27   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj

Sorun oyunda değil eski kartım olan ASus EAH 3870 512 mb ile gayet normaldi ztn oyun çok akıcıydı..
Isı gayet normal bu ekran kartında 60 derece civarında ki bu seriler bu ısılarda çalışıyor..
Sistemimde hiçbir sorun virüs vb. yoktur..

Ahmet_79
24-08-2009, 00:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

psu'nuz kaç watt marka ve modeli nedir?

ADEM-KAYA
24-08-2009, 00:34   |  #5  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

kasanın içinde bunu bulun ve W değerini yazın..Everest ilede bir bakın ısı durumu nedir.?

ahmet abi şimdi geldim,foruma girmesem olmuyor:)ahmet_79

Punkbuster
24-08-2009, 00:38   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj

Arkadaşlar zaten ben de bir bilgisayar donanım teknisyeniyim .. Herhangi bir PSU sorunu değil ..
Psu : Tagan 800 W

ADEM-KAYA
24-08-2009, 00:41   |  #7  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

teknisyen olabilirsiniz omna eyvallah da:)

bu Tagan hiç hoşuma gitmedi

gerçi 800w iyi bir değer ama gerçek de kaç w güç sağlıyor o önemli bize..

Punkbuster
24-08-2009, 00:51   |  #8  
OP Taze Üye
17 mesaj

Taganı kulak arkası yapmayalım kendisi kaliteli bir üründür :)
Onu boşver de.. Dediğim gibi 2 çeşit psu kullandım ikisi de aynı .. Gigabyte ın  da kullandım .. Sonuç aynı .

ADEM-KAYA
24-08-2009, 00:52   |  #9  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

Everest ile neden bakmıyorsun ısılarına ve sorun büyük ihtimal sadece o oyunda hata veriyorsa oyun bozuktur

korsandır:)

Punkbuster
24-08-2009, 00:53   |  #10  
OP Taze Üye
17 mesaj

Neyse adem arkadaşım :) Oynasaydın keşke o oyunu anlardın beni :D

ADEM-KAYA
24-08-2009, 00:57   |  #11  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

arkadaşım sorun ısı yada  ekran kartınızın fanı da tam dönmüyor olabilir,

ekran sürücülerinizi güncelleyin,en güzeli oyunu baştan kurup deneyin.ve AV ilede taratın..

anlaşılmayan durum yok ortada.

Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 24 Ağustos 2009 00:58
Emre Kaan Çamlıca
25-08-2009, 22:06   |  #12  
Yıllanmış Üye
400 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
teknisyen olabilirsiniz omna eyvallah da:)

bu Tagan hiç hoşuma gitmedi

gerçi 800w iyi bir değer ama gerçek de kaç w güç sağlıyor o önemli bize..

Arkadaşım merak etme Tagan safkan bir alman malıdır ve çizgi elektronik tarafından test edlip onaylanmış bir üreticidir. Yani gerek kalitede, gerek etiket gücünün arkasında duran bir firma:)

Emre Kaan Çamlıca
25-08-2009, 22:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
400 mesaj

Arkadaşım cs gibi eski oyunların yeni sistemelrde sorun çıkardıkları söyleniyor. Diğer oyunları  full detay açabiliyorsan sorunun donanımsal olmadığına sevinmelisin.

marosarap
25-08-2009, 23:34   |  #14  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

arkadaş son sistem oyunları kasmadan oynuyorum diyo tagan 800 wat pcu dio siz halen donanıma takmışsınız.sorun yazılımsal ati driver yazarken malesef nvidia kadar başarılı olamıyor ki mühendislik olarak ati nvidiadan daha iyi teknoloji kullanıyor.evet ati eski oyunlara yeterince önem vermiyor çözüm olarak ila o oyunu oynayacaksan çok eski ati sürücülerinibulup yükle.tabi yeni oyunlardan aldıgın tattan feragat edeceksin biraz

Punkbuster
26-08-2009, 11:20   |  #15  
OP Taze Üye
17 mesaj

Atinin bu 4800 series için çıkardığı en eski driverını da denedim catalyst ini de denedim nafile.. Çok çok az fayda ediyor ama tatmin edici değil .. Neyse.. Artık source falan oynayacağım sanırım .. Ama onda steam falan gerekiyor mu ? torrent ile falan indirsem online oynayabilir miyim direk ? ŞArtları nedir? 1.5 orijinal won cd keyim var 9 senelik ama :D  source ün bildiğim kadarıyla ayrı :D

Qromodynmc
26-08-2009, 11:46   |  #16  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

arkadaşım sorunun çözümü hakkında bi fikrim var büyük ihtimalle işini görcektir, oyunda varsa vsnyc onu aç çünkü aşırı yüksek fps monitörün yavaş kalması durumunda görüntüde bi bozukluk yavaşlığa sebep oluyo,bendede eski oyunlarda böyle oluyodu vsnyc ile hallettim,fpsyi 60-75 gibi monitörüne uygun bi hale getirirsen sorunun çözülür gibime geliyo

Punkbuster
26-08-2009, 12:20   |  #17  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: punisher123  
arkadaşım sorunun çözümü hakkında bi fikrim var büyük ihtimalle işini görcektir, oyunda varsa vsnyc onu aç çünkü aşırı yüksek fps monitörün yavaş kalması durumunda görüntüde bi bozukluk yavaşlığa sebep oluyo,bendede eski oyunlarda böyle oluyodu vsnyc ile hallettim,fpsyi 60-75 gibi monitörüne uygun bi hale getirirsen sorunun çözülür gibime
Dostum biliyor musun ? onu da denedim .. :S
Eski kartta herşey normaldi :S
Bu kartta denemediğim driver denemediğim hz ayarı çözünürlük vs. kalmadı .. Delirmek üzreyim ztn . Ati nasıl böyle bir yanlışa düşer anlamıyorm :S benden başka da yok mu bu karttan olup da cs oynayan bu farkı farkedebilen :S

GameRMan
26-08-2009, 13:10   |  #18  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Atinin Hataya düşmedigi EAH 3870 Le belli olmuyormu ? 
Kesinlikle Biryerde bir hata yapıyor olmalısınız. Belki İŞlemcinizde daha çoık yeni oluşan bir sorun ortaya cıktı , belki ramleriniz hasar gördü , Bir Çok Şeyi denememişsiniz. şimdi.

1. İşlemci Fanı Ve Macununu Kontrol Ediniz.
2. Diger Baska günümüz oyunlarından bir kacını tedarik edip, Onlarda kartın performansını deneyiniz.
3. Eğer günümüz oyunlarındada yapıyorsa ki yapmaması lazım. Ki, yapıyorsa, işlemcinizin,ramlerinizin,anakartınızın , sağlamlıgından eminsenizde , Gördügüm kadarıyla PSU 'nuzada oldukça güveniyorsunuz. Hepsinden Eminseniz, Yeni aldıgınız ekran kartını garantiye gönderebilirsiniz.
Mantıksız Dışı şeyler bular EAH 3870 vardı Kasmıyodu, ADamlar 4870 cıkartmış bu Kartta kasiyo. Mutlaka bir yerde hata yapıyor olmalısınız. MUTLAKA!

Son Düzenleme: GameRMan ~ 26 Ağustos 2009 13:16
EbRaR ErDeM
26-08-2009, 13:11   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj

Ben Intel GMA X3100 ile Counter-Strike 1.6 yı 80 fsp de kasmadan oynuyorum. Problem oyundan kaynaklanıyor alobilir.

GameRMan
26-08-2009, 13:13   |  #20  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Eklemek İstiyorum. Daha Öncede Bu tür Konularda Aynı Şeylere Söyledim. Ekran Kartı Kasiyo dediginiz oyunlar 32 bit 128 MB kartala bile ucabilecek oyunlar. Net baglantınızıda kotrol ettiriniz. Ama dedigim gibi online bağlantısı olmayan oyunlarda deneyiniz göreceksinizki kart YARATIK gibi çalışacak. tes edin tekrar bakalım.

Punkbuster
26-08-2009, 13:52   |  #21  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: MurDuCk  
Atinin Hataya düşmedigi EAH 3870 Le belli olmuyormu ? 
KesinlikleBiryerde bir hata yapıyor olmalısınız. Belki İŞlemcinizde daha çoıkyeni oluşan bir sorun ortaya cıktı , belki ramleriniz hasar gördü , BirÇok Şeyi denememişsiniz. şimdi.

1. İşlemci Fanı Ve Macununu Kontrol Ediniz.
2. Diger Baska günümüz oyunlarından bir kacını tedarik edip, Onlarda kartın performansını deneyiniz.
3.Eğer günümüz oyunlarındada yapıyorsa ki yapmaması lazım. Ki, yapıyorsa,işlemcinizin,ramlerinizin,anakartınızın , sağlamlıgından eminsenizde ,Gördügüm kadarıyla PSU 'nuzada oldukça güveniyorsunuz. HepsindenEminseniz, Yeni aldıgınız ekran kartını garantiye gönderebilirsiniz.
MantıksızDışı şeyler bular EAH 3870 vardı Kasmıyodu, ADamlar 4870 cıkartmış buKartta kasiyo. Mutlaka bir yerde hata yapıyor olmalısınız. MUTLAKA!
Öncelikle cevap verme zahmetinde bulunduğun için teşekkür ederim arkadaşım..
Sanırım yazdığım yorumları pek iyi okumamışsın ..
CPU fanları ısıları, GPU ısıları vs..herşeyi kontrol ettim gayet normal..
Daha önce de belirttiğim gibi son çıkan oyunları bile hiç kasmadan son özelliklerde konfigurasyonlarda oynuyorum..
Sadeceve sadece hl ve türevlerinde bu sorun var.. Bir tek denemediğim şeyoyunu kaldırıp yeniden kurmak.. Ama o da saçma geliyor şuanlık bana :SBir ara deneyeceğim ..
Her türlü benchmark opengl direct3d tesleri yapıldı ve bir sorun yok ..
Dahaönce de yine belirttiğim gibi 9 senedir bu hl ve türevlerini oynarımböyle bir sorunla ilk defa karşılaştım..4 senedir de mesleğim olanbilgisayar sektöründeyim ..
Bakalım zamanla anlayacağız ..
Atinin tüm sürümleri denendi hepsinde hemen hemen aynı ..
Ati birşeyleri atlamış bence bu 4870 driverlarında..
Tüm donanımlar güncel, anakartın biosu dahil ..
Şuanlık sorun hala devam etmekte bakalım ..

Son Düzenleme: Punkbuster ~ 26 Ağustos 2009 13:53
Punkbuster
26-08-2009, 13:54   |  #22  
OP Taze Üye
17 mesaj

Ha.. Bu arada online veya offline farketmiyor aynı ..

GameRMan
26-08-2009, 16:05   |  #23  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Bilmiyorum. Ozaman Ben Bu işi Bilmiyorum. Mantığı olmayan bir Hata Kesinlikle Bir eksiklik yada atlanılan birşey olmalı. Daha olmadı Zor değil Madem Gayet Eminsiniz Sizden kaynaklanan hiç bir sorun olmadıgına Kartı bİR an Önce Servise göndermenizi tavsiye ederim.

Punkbuster
26-08-2009, 17:28   |  #24  
OP Taze Üye
17 mesaj

Tek bir oyunda performans düşüşü var diye  servise de göndermek istemiyorum..
Çünkü bu ekran kartı eski hd3870 in yerine geldi .. O kalmadığı için bunu aldım .. Ki zaten çok daha iyi bi ürün..F/p oranından da harika .. Artık Cs yi bırakıcam napalım :D source e geçerim :D Daha demin Left 4 Dead oynadım son ayarlarda.. gıdım kasma yok .. Bunun yanında Gears of war 2 , damnation, crysis vs.. Şükredicez artk halimize :D Eski kartı 4 hafta bekledim, bunu da verip 1 ay beklemek istemiyorum açıkçası :S

Son Düzenleme: Punkbuster ~ 26 Ağustos 2009 17:29
GameRMan
27-08-2009, 10:26   |  #25  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj
Alıntı: Punkbuster  
Tek bir oyunda performans düşüşü var diye  servise de göndermek istemiyorum..
Çünkü bu ekran kartı eski hd3870 in yerine geldi .. O kalmadığı için bunu aldım .. Ki zaten çok daha iyi bi ürün..F/p oranından da harika .. Artık Cs yi bırakıcam napalım :D source e geçerim :D Daha demin Left 4 Dead oynadım son ayarlarda.. gıdım kasma yok .. Bunun yanında Gears of war 2 , damnation, crysis vs.. Şükredicez artk halimize :D Eski kartı 4 hafta bekledim, bunu da verip 1 ay beklemek istemiyorum açıkçası :

Siznde gördüğünüz gibi anlattıklarınızdan ortaya çıkan kesinlikle oynadıgınız oyunun, ( Bulundugu server,vs ) Yada Net baglantısından kaynaklanıyodur. Cs Oyun ile İlgili olamaz. Bir Kart Crysis Te yüksek performans gösteriyorsa kesinlikle biryerde bi eksiklik yada, kesinlikle gözden kaçan birşey vardır. Ayrıca Kartınız gerçekten sınıfında çok başarılı bir kart, Bir çok test'te sınıfı rakiplerini ağlatmıştır.

Son Düzenleme: GameRMan ~ 27 Ağustos 2009 10:27