Ati HD4870 Cs'de fps 100 performans berbat?

Punkbuster
27-08-2009, 11:59   |  #26  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Alıntı: MurDuCk  

Siznde gördüğünüz gibi anlattıklarınızdan ortaya çıkan kesinlikle oynadıgınız oyunun, ( Bulundugu server,vs ) Yada Net baglantısından kaynaklanıyodur. Cs Oyun ile İlgili olamaz. Bir Kart Crysis Te yüksek performans gösteriyorsa kesinlikle biryerde bi eksiklik yada, kesinlikle gözden kaçan birşey vardır. Ayrıca Kartınız gerçekten sınıfında çok başarılı bir kart, Bir çok test'te sınıfı rakiplerini ağlatmıştır.
Ah keşke online veya offline farketseydi.. Neyse bakalım .. bugün Vista yükleyeceğim .. Belki Vistada düzelir belli mi olur :) Teşekkür ederim meslektaşım .

GameRMan
27-08-2009, 13:01   |  #27  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Rica Ederim. Ayrıca Ben Daha Önce XP kullanıyordum. Oyunlarda Kasma yasıyodum. Vista Ultimate 32 bit kullandım. İnanmak zor ama oyunlar kasmayı bıraktı. Yani benimde tavsiyem işletim sistemi değiştirmeniz.

Son Düzenleme: GameRMan ~ 27 Ağustos 2009 13:01
leech
28-08-2009, 03:27   |  #28  
Yıllanmış Üye
709 mesaj
Alıntı: Punkbuster  
Merhaba arkadaşlar..
Yeni aldığım ekran kartı Sapphire Ati HD4870 GDDR5 1GB ..
Counter strike ı 9 senedir oynarım ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım..
VSync olsun vs.. Tüm ayarları biliyorum..
Sorun şu :
Fps 100 sabit olmasına rağmen oyun sanki kasıyor..
Hiçbir takılma yok fakat oyun seri değil sanki arka planda bir program çalışıyormuş veya cpu ısınmış da o kastırıyor gibi.. Düşük fps gibi çalışıyor ama fps sabit 100 ..
Bu ekran kartıyla böyle bir sorun yaşayan var mı ?
Bilgisayarda herhangi bir virüs vb. etkenler yok .. Tamamen ekran kartı ile alakalı bir sorun ..
Diğer son çıkan tüm oyunları rahatlıkla son konfigürasyonlarda harika şekilde oynuyorum fakat counter strike 1.5 de böyle bi sorun yaşıyorum..Ayrıca Atinin son driver ı ve programı yüklü..
Sistem özellikleri :
İşlemci : Core 2 duo E8500 3.16 GHZ
Ram : 2GB OCZ 1066 mhz
Anakart : Gigabyte EP35R - DS3R
Not : Daha önce Asus EAH3870 ekran kartım vardı ve onda böyle bir sorunum yoktu ..
Arkadaşlar umarım aranızda böyle bir sorun yaşayan ve çözümünü bulan biri vardır..
Şimdiden teşekkürler..
Arkadaşım bende aynı ekran kartını kullıyorum ve benim yaşadığım sorunu anlatıyım size.
Geçen kuzenim zombi server'a çağırdı genelde maçlara girerim fakat kuzen çağırdı diye girdim birde ne göriyim oyunda zombie olunca nightvision war biliyorsundur o zaman fps 80lere 70lere kadar düştü etraftaki ışıklandırmadanda fps düşmesi yaşadım ve çok garibime gitti dedim serverda bi sorun wardır başka bi normal servera girdim nightvision aldım ve yine fps düşmesi yaşadım bu sorun sxe'den kaynaklı değil offline'da da aynı sıkıntı oldu, non-steam olmasındanda değil steam serverda da aynı sıkıntı oldu dolasıyla bnde nightvision da fps düşüşü oldu sizde de başka bir sıkıntı oluşmuş. Eskiden ati kartlarda opengl sorunu wardı ve çözülmüştü demek ki arada açıkları var çünkü çok şey denedim ama sonuç nafile, bu arada işletim sisteminizi değiştirmenize gerek yok ben vista kullanıyorum.

Son Düzenleme: leech ~ 28 Ağustos 2009 03:28
Punkbuster
28-08-2009, 13:57   |  #29  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: leech  
Arkadaşım bende aynı ekran kartını kullıyorum ve benim yaşadığım sorunu anlatıyım size.
Geçen kuzenim zombi server'a çağırdı genelde maçlara girerim fakat kuzen çağırdı diye girdim birde ne göriyim oyunda zombie olunca nightvision war biliyorsundur o zaman fps 80lere 70lere kadar düştü etraftaki ışıklandırmadanda fps düşmesi yaşadım ve çok garibime gitti dedim serverda bi sorun wardır başka bi normal servera girdim nightvision aldım ve yine fps düşmesi yaşadım bu sorun sxe'den kaynaklı değil offline'da da aynı sıkıntı oldu, non-steam olmasındanda değil steam serverda da aynı sıkıntı oldu dolasıyla bnde nightvision da fps düşüşü oldu sizde de başka bir sıkıntı oluşmuş. Eskiden ati kartlarda opengl sorunu wardı ve çözülmüştü demek ki arada açıkları var çünkü çok şey denedim ama sonuç nafile, bu arada işletim sisteminizi değiştirmenize gerek yok ben vista kullanıyorum.
Çok komik bir sorun ya gerçekten .. Bakalım belki ileride bi hotfix daha çıkarırlar ve sorun çözülür .. Büyük ihtimalle opengl desteğindendir sorun o halde.. Bekleyip göreceğiz .. Ben şimdilik cs yi oynamıyorum.. Diğer oyunlar taş gibi çalışıyor çünkü :)

OgO
29-08-2009, 10:30   |  #30  
Taze Üye
1 mesaj

ATI 4870 x2 ekran kartım var. Son sürüm sürücüleri de yükledim Catalyst dahil. Sadece Counter-Strike 1.5 de sorun yaşadım. Mouse u çevirdiğinizde ekranda görüntü kare kare atlayarak dönüyor. Akıcı bir oyun oynamak malesef mümkün değil. Öte yandan Crysis de 55 fps civarı full detay oynayabiliyorum ve en ufak bir takılma olmuyor. Kısaca ATI nin yeni ekran kartlarında, CS 1.5 ile bir uyumsuzluk sorunu malesef mevcut. Bunu düzeltecek bir fix veya update bulamadım. Sanırım CS 1.5 artık oynanamayacak oyun olarak kalacak. Acı ama gerçek. Bu ne ayarlarla, ne de donanım gücüyle ilgili değil. Tamamen 4870 veya Catalyst sürücü ile ilgili bir sorun. O yüzden İşletim sistemi değiştirerek çözemezsiniz. Zaten 64 bit işletim sistemi kurduğunuzda da malesef SXE Injected çalışmıyor. İyi günler.

Punkbuster
30-08-2009, 01:43   |  #31  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: OgO  
ATI 4870 x2 ekran kartım var. Son sürüm sürücüleri de yükledim Catalyst dahil. Sadece Counter-Strike 1.5 de sorun yaşadım. Mouse u çevirdiğinizde ekranda görüntü kare kare atlayarak dönüyor. Akıcı bir oyun oynamak malesef mümkün değil. Öte yandan Crysis de 55 fps civarı full detay oynayabiliyorum ve en ufak bir takılma olmuyor. Kısaca ATI nin yeni ekran kartlarında, CS 1.5 ile bir uyumsuzluk sorunu malesef mevcut. Bunu düzeltecek bir fix veya update bulamadım. Sanırım CS 1.5 artık oynanamayacak oyun olarak kalacak. Acı ama gerçek. Bu ne ayarlarla, ne de donanım gücüyle ilgili değil. Tamamen 4870 veya Catalyst sürücü ile ilgili bir sorun. O yüzden İşletim sistemi değiştirerek çözemezsiniz. Zaten 64 bit işletim sistemi kurduğunuzda da malesef SXE Injected çalışmıyor. İyi günler.
Mrb dostum..
Dün itibariyle Vista Ultimate yükledim ve sorunum çözüldü, tavsiye ederim ;)

Five-Tech
30-08-2009, 08:58   |  #32  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

Evet xpde oyunlar çok takılıyor.Bende aynı sorunu max payne 1 de yaşamıştım.Fps 90da ama oyunda milisaniyelik takılmalar oluyordu.Vistaya geçtim rahatladım.Beğendim

Punkbuster
31-08-2009, 17:47   |  #33  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: tolga_1992  
benımde ati x1650 ekran kartı var inanın oyunda fps 100 ama onume 2 adam çıkınca fps 25 e düşüyo valla bir daha ati kullanmıcam ati ekran akrtından bu sorun sürücü yazmayı bilmiyolar o beceriksizler bence ekran kartını deiştir bende mallık ettim aldım ati tyi aldım  pişman oldum eski fx5200 de bile 60 fps
Dostum konuyu iyi okumanı tavsiye ederim ..

tolgacanm1
01-09-2009, 03:26   |  #34  
Üye
67 mesaj
Alıntı: Punkbuster  
Dostum konuyu iyi okumanı tavsiye ederim ..
konuyu çok iy okudum ve postumu sildim snn le aynı problemi yaşıyordum ama neyse