Sizce ATİ'nin ekran kartlatımı iyi yok sa NVİDİA'nın mı ekran kartları iyi , neden ?
ATİ mi NVİDİA mı daha iyi ?
kimsenin dediğne bakma. kesinlikle nvidia
kusura bakmayınız ama nvidia ve ati iyi kartlar üretebilir.ama ekran kartı sürücüleri felaket.bir parça nvidianın sürücüleri atinin sürücülerine göre daha düzgün çalışıyor.özellikle eski oyunlarda nvidianın sürücüleri ilk zamanda hata versede hemen hatayı düzeltiyorlar adamlar.sonuçta özellikle eski oyunlarda nvidianın sürücülerinin üstünlüğü daha iyi atiden.ati ise özellikle direct 8 oyunlarında sürücüyle alakalı olarak çok hata vermekte.(ati 2xxx 3xxx 4xxx 5xxx 6xxx pciex 2xxx 3xxx 4xxx agp)
iş sürücülerde bitiyor.ati ve nvidianın kartlarının biribirlerine göre farklı üstünlükleri var.bazı konularda nvidia bazı konularda ati kartları daha mükemmel sonuçlar veriyor.bende karar verdim ve bu iki firmanın kartlarını birleştirip kartın adına nviati adını vermeyi düşünüyorum.ismin telif hakkı benimdir sakın çalmayasınız hehehehhehehe.
şaka bir yana mesela ati kartlarda eskiden beri tesselation ünütesi olduğunu biliyormuydunuz? asti 4xxx lerde bile tesselation ünitesi var.bir çok insan dx11 le tesselation ünitesini kullanılabildiğini sanır.genelde bir parça doğruda olsa dx 11 le uyumlu tesselation ünitesi sadece ati 5xxx kartlarıyla geldi.fakat dx10.1 10 9 da ati 4xxx serisi bir karta sahip olan birinin bu direct x sürümlerinde tesselation kullanamayacağı anlamına gelmez.ama direct x11 desteklemediği için dirext x 11 tesselation özelliğinden kartlar faydalaniyor.ati 3xxx ati 2xxx seilerindede tesselation ünitesi var.oyunlar bu kartlara uygun yazılıpda programcılıkla direct x 9-10-10.1 dede tesselationun nimetlerinden faydalanabilir.
Valla Ayrımcılık Yapmayım Ama :) Ati Güçlü Bi Kart Çıkardığında Nvidia'da Güçlü Bi Kart Çıkarıyo.Buseferde Ati Güçlü Bi Kart Çıkarıyor... vs..vs Öyle Öyle Gidiyor :) Ben Şahsen Ati Radeon 9550 Kullanıyorum Memnunumda :) "Nvidia GTX580 & Ati Radeon HD6870" Birbirine Hala Rakipler :D...
Peki ADEM abi kim kazanır sence 6970-580 :)
Watt/Performans olarak gtx 580 GTX 480 den çok iyi sonuçlar gösteriyor.%15-20 civarında.
6970 ile aynı performansta olabilir.6970 henüz çıkmadı ertelendi.
http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_580/27.html
Bilgisayar kullanmaya başladığım ilk yıllarda (11 year ago :D ) ATI kartım vardı ama modelini hatırlamıorum. Zaten o zamanlar yüksek, kaliteli bi ekran kartını gerektircek herhangi bi şey yoktu ve uğraşım da yoktu. Yakın zamanlarda Geforce 8500GT kullandım 2 yıl öncesine kadar güsel, kaliteli, idare edilebilen bi kart denebilecek kadar vardı. Sonuçta miadı doldu. Şu anda Sapphire HD 4830 kullanıorum. Memnunum, bi şikayetim yok ama inanın Nvidia'yı özlüorum yine de. Tavsiyeler üzerine aldım ama keşke Nvidia alsaydım diorum.
Diycem o ki, şahsi fikrim, Nvdia'dan şaşmamak lazım. Sonuçta oyunların çoğu Nvidia destekli üretilior. Misal yakın zamanda çıkacak Crysis 2 GTX580 göre yoğunlaşacakmış diyim.
Ama şu da var ki; Nvidia'da Geforce ne ise ATI'de de Sapphire odur. Sizce?
ATI'de Sapphire
nVidia'da Leadtek
Bu kadar.
Adem Abi sen askere gitmedin mi? Artık emekli ol yaahttps://www.chip.com.tr/blog/kral ... .-kutahya_5852.htmlBırakta biraz da bizim igbi gençler pistlerde gezsin.
Bana göre hangi kart bütçeme göre daha ucuz ve performanslı ise o en iyisidir.
98'den bu güne dek Nvidia kullanıyorum, Nvidia ve ATI firmaların başarılı Ekran kartları var Nvidia'nın Phsyx gibi effektler'i var bide biraz daha kaliteli ve ATI'ya göre biraz pahalı, ama şimdi yeni bir bilgisayar dizdim 6 çekirdekli ekran kartını ATI HD 6850 kullanacağım... birkezde ATI'yı denemek lazım
Bütçe meselesi =D
Bu sorunun cevabı yok :D Bence ATİ oyunlarda daha başarılı.. Ama Nvidia da yabana atılmaz çizim vs konularında Nvidianın kartlar ön plana çıkıyor.. Kısaca Tartısmaya değmmez.. ( Tabi ATİ veya Nvidia Fanı değiilseniz )
İkisinide eşit tutuyorum Onlar benim çocuğum gibi :D hehe
2 Bilgisayar kullandım birinin intel. onboard sanırsam pek bilgim yok. Diğeri nvidiaydı. NVidia kendi yılının oyunlarını cok güzel çalıştırıyor.
Intel Graphics controller bilmemkaça/bilmemkaç :D
Nvidia Geforce FX5200 128mb
San andreası very high 1280x720de oynuyorum :D hehe