slm arkadaşlar ben directx 10 destekli ekran kartlarından almak istiyorum, ati ile nvidia arasında kaldım. acaba ati radeon hd 2600 xt mi nvidia nın 8000 serisi mi daha iyi sizce hangisini almalıyım?
ati mi nvidia mi?
- 1
- 2
8000 serisi diyice 8800,8600,8400 serileri akla geliyor.Tam olarak bütçen nedir ?
performans olarak nvidia şu an önde ati nin ürünleri biraz daha ucuz performans açığını ordan kapatıyo ati
ben de nvidia olarak düşünüyodum ama ati oyunlarda daha performanslı diye duydum
blackhawkmilan318000 serisi diyice 8800,8600,8400 serileri akla geliyor.Tam olarak bütçen nedir ?ekran kartına 200 ytl den fazla vermeyi düşünmüyorum yani 200 civarında osa iyi olur
NNNVVVIIIIDDDIIIAAAAA
8800 GTX KRAL EKRAN KARTI
ON NUMARA EKRAN KARTI
HER ZAMAN NVIDIA EN İYİSİ OLACAKAKTIR
ati hd2600xt ile 8600gts aynı kulvarda yarışıyor.3dmark testlerinde 8600gts biraz daha önde gitsede fiyat/performans olarak ati hd2600xt derim.
NVIDIA GEFORCE 8800GTS 640 MB 320 BİT EN BABA EKRAN KARTI İŞTE
EĞER MSI IN 8800GTS İNİ ALIRSANIZ DAHA İYİ OLUR(ÇÜNKÜ 0/C Lİ)
onun fiyatı ne kadar haberin var mı?
ben ati kullanıyorum ama nvidia al derim...
var tabi parası olan alır kardeşim alla alla :D
Her zaman intel we amd de olduğu gibi nvidia we ati dede böle kararsızlıklar yaşanıyor.Ama yeni oyunların çoğunun NViDiA destekli olması gözleri NViDiA ya çewirio.En basit örnek ise oyunların nvidia destekli olanlarında gölgelerin yumuşak we gerçekle nerdeyse ayn ıolduğunu görürüz ama bu nvidia destekli oyunda ati kartla oynarsak gölgelerin gerçekden berbat durumda olduğu we renklerinde nvidia ya göre dah asoluk we kötü olduğunu görürüz.Nvidia yı tek geçerim ;)
ufuks, arkadasin tahmini butcesine gore en iyi karti onermis bence...
sacma sekilde ATI yada Nvidia tartismasi yapmayin. bu durumda uygun olan ATI. zaten junior uyeler bu tarz tartismalara giriyor. eski uyeler bu sekilde davranmaz.
abcdefgh, lutfen ardi ardina cevap yazmaktan vazgec. sanki mesaj sayisini arttirmak icin yapiyormussun gibi duruyor. duzenle butonunu bosuna yapmamislar. senin ilk cevabindan sonra birileri cevap yazdiysa ve sen de o cevapla ilgili bir cevap yazacaksan o zaman yeni cevap yazabilirsin. umarim anlamissindir.
GaMeRrHer zaman intel we amd de olduğu gibi nvidia we ati dede böle kararsızlıklar yaşanıyor.Ama yeni oyunların çoğunun NViDiA destekli olması gözleri NViDiA ya çewirio.En basit örnek ise oyunların nvidia destekli olanlarında gölgelerin yumuşak we gerçekle nerdeyse ayn ıolduğunu görürüz ama bu nvidia destekli oyunda ati kartla oynarsak gölgelerin gerçekden berbat durumda olduğu we renklerinde nvidia ya göre dah asoluk we kötü olduğunu görürüz.Nvidia yı tek geçerim ;)arkadas onemli bir durumdan bahsetmis. dedigi gibi bazi oyunlarda nvidia performans ve goruntu kalitesi bakimindan daha iyi, bazilarinda da ATI daha iyi. ATI HL2 motorunda daha basarili, Nvidia ise DOOM3. sen nvidia yi tek gecerken biz ise isimize hangisi yariyorsa onu seceriz. yani f/p ye bakariz. ATI de Nvidia da kullandim, bir gun bile sikayetim olmadi.Son Düzenleme: egemengiga ~ 15 Eylül 2007 16:37
Ama önemli olan elimizdeki ile yetinmek olunca istediğimiz zaman ati istediğimiz zaman nvidia kullanamıcağımızdan pazardaki oyunların en çok destek werdiği nvidia yı almak daha mantıklı olabilir.Hl2 de nvidia kullanırken bi götüntü bozukluğu olmuo fakat senindde dediğin gibi fps düşüklüğü olabiliyor.Ama Ati de hem fps hemde görüntü kaybı oluor.Farkda bu...
ATI de bazi oyunlarda grafik sorunlari ciksa da, guncel suruculerle yada optimize edilmis suruculerle sorunlar ortadan kalkiyor. ayni durum nvidia icin de gecerli. hatirlarsan fx serisinde de ozellikle GTA oyununda MM2 gibi oyunlarda sorunlar cikiyordu. surucu guncellemesi ile sorun duzeliyordu. bana gore 2XXX serisi ve 8XXX serisi kartlar icin bu tarz sorunlar yok.
Bana o zaman senin için en ii seçeneği söle..
ben suanda alacak olsam, 8800GTS alirim. cunku sistem SLI destekli. ileride terfi icin bir 8800GTS daha alabilirim. ben ust seviye en uygun fiyatli karti, yada orta seviye en iyi karti secerim genelde. 8800 ultra ya gerek yok bana gore. atiyorum, bir oyunu 300FPS de de oynasan, 60FPS dede oynasan aradaki farki gozle algilayamazsin. 300FPS sadece egoyu tatmin eder. bana bir oyunu makul grafik detaylarinda 60FPS altinda oynatmasin yeter. eger cikmis olsaydi 8600 Ultra alacaktim. ama arkadasin butcesi 200YTL civari. ona en uygun 2600XT.
Bütçe söz konusu olmadığında Atinin - lerinden çok + sı olan NVIDIA yı tercih ederim ben olsam.Ama söz konusu arkadaşa yardımcı olmaksa düşük fiyata performans olan ati seçmek de ii bi seçim..
- 1
- 2