arkadaşlar catalyst control center dan overdrive bölümünde kilidi kaldırdım memory clock artırıyorum apply vea ok diyorum ama değer eski haline dönüyor değiştirilmiyor.atitool progrmındada artırıyorum kendisi 2-3sn sonra eski haline dönüyor artırıp hemen new diyorum ama eski değerlere dönüyor anlamadım gitti bunun nedeni nedir?????*
atı overclok yapılmıyor!!
sıcaklık gösterleri ne oluyor peki artırıp test ettiğin zaman
öncelikle kartım HD radeon 3450 driver en güncel sürümü ama eskiden xp de pc yi alınca verdikleri driver ı kurmuştum o zmn atıtool la oc oluyordu sanırım.ama sıcaklık değerleri zaten aynı çünkü oc yapamıyorum değeri artırıyorum hemen eski haline dönüyor rivatunerı ise kullanamadım.
sana tavsiyem auto tone ile bunu otomatik halletmen....sıcaklık değerlerine göre oc yi otomatik yapıyorum...
arkadaşım auto tune uda denedim bekledi sonra yine eski değerler oldu ben anlayamadım bu işi :S
auto tone sıcaklık değerlerini karşılaştırarak en uygun derecede artırır clock değerlerini..eğer snde artmıyorsa fazla ısıdan olabilir..auto tone devreye soktuğunda açılan kareden takip et bi sıcaklıkları .....
sıcaklık 60-70 arası değişiyor ama sorunum bu değil arkadaşım sorunum auto tone yapsamda yapmasamda ben değeri artıramıyorum eski haline sabitlenmiş sanki ati tool da da öyle sabitlenmiş artırıyorum gene eski haline dönüyor :S
arkadaşım senin sorununu açıklamaya çalışıyorum auto tone adı üstünde otomatik yapıyor ve sıcaklık ölçüleri çok yükseliyorsa bunu sana sormadan eski haline getiriyor..o yüzden sıcaklığı sordum..sıcaklık sorunun bnce bu olsun yakarsın makineyi ama 60 70 yüksek değil normal..bnde bgn yaptım 9.9 catalyst auto tone ile gpu 525 ten 759 a---memory clock ta 504 den 584 arttı otoatik..yük altında max 68 sabil çalışmakta......
psu kaç ?
öncelikle arkadaşım yardım etmeye çalıştığın için çok teşekkür ediyorum seninle çakışmak istemiyorum o yüzden senin dediğin gibi yapalım bu auto tune ypmadan önce bide auto tone yapayım sonra onuda koycamda internet çok yavaş şuan .S ss koycam birazdan mustafa arkadaşım riva tuner çok karışık onu yapamadım :S
arkadaşım şimdi auto tone yapcam bakalım nolcak ss koycm
auto tone yaptım 590 oldu sonra yine 500 oldu :)
gpu clock sana tavsiyeedilenin 2 katı onu biraz düşürüp dene birde..her ekran kartının sıcaklığı farklıdır örneğin bnmki 90 dan sonra tehlikeli sularda olmaya başlar ama seninkiinde aynı olmayabillir 60 70 arası sıcaklık yüksek olabilr.dediğim gb gpu clock ı 540 ları getirip bir dene bende kartını bir incelim gene yazıcam bakıp
gpu clock u nasıl değiştirebilirimki ?
yok gpu clock u da indiremiyorum :( oda 600 e sabitlenmiş sanki off bu ne biçim iştir yaa :S
o ekrandaki değişmeiş halimi full gözüküyor...üsteki kilidi kaldırıp gpu clock barının mouse düşüreceksin katınla ilgiili tam verileri bulamadım vtx3450 ye bakarsak memory clock 400 de stabil gözüküyor..ama şöylede bir durumda varki bazı catalystlerde oc yapılmasına nedense izin verilmiyor...hiç olmadı başka bir programla dene ama alacağın performans çok yüksek olmayabilir...illa yapıcam diyorsan başka bir program dene..
eet atitool da da denedim ondada oynatamıyorum başka bir programdada oynatamıyacağımı düşünüyorum acaba o kilidi açmasamıydım diye düşünmeye başladım açıkçası :S
evet baktım bende atıtool kilitli değil ama değerleri değişince hemen eski ayarına dönüyor birde rivatuner ı kurdum ekran kartı seçeneği altında low level systeam tweeks kutucuğu çıkmadı bende ...