ATI Radeon HD 4800 Fan Sorunu

TheChecker
16-12-2014, 15:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Herkese merhabalar

Benim ATI Radeon HD 4800 ekran kartım var. Oyunlara girdiğimde bir müddet sonra oyun kasıp bilgisayarım kapanıyor. Bu sıkıntımın fandan olduğunu öğrendim. Bilgisayarı ilk actığımda ekran kartımın sıcaklığı 55 ve 65 derece arası oluyor. Oyunu açtıktan sonra ekran kartı ısınmaya başlıyor ve derecesi 120'ye kadar çıkıyor. 120 derece olduğunda bile fanım %100 calışmıyor. Bu sıkıntıdan sonra fanımı değiştirdim fakat birşey degişmedi.

Yardımlarınızı Bekliyorum.

Sistemim :

İsletim Sistemi : Windows 7 32 bit
Anakart : ASUS M5A87
Ekran Kartı : ATI Readon HD 4800
Ram : Corsair 4 GB

mehmet_93
16-12-2014, 16:24   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

Öncelikle 100 ü göreceği durumlarda ekran kartını kullanmanız çok yakın zamanda kullanılamaz hale gelmesine neden olacaktır.Yani fanını yapmadan oyun oynamayın hatta mümkünse kullanmayın. Eğer fanı değiştirmenize rağmen sorun çözülmedi ve fan yavaş çalışıyorsa en makul çözüm kasadaki büyük fanlardan(Powerden beslenen) birini ekran kartına yapıştırmanız olacaktır. Çok hoş bi görüntüsü olmaz ama sorun fana giden güçte ise sorun çözülecektir. Buna rağmen sıcaklık düşmezse ekran kartının soğutucu bloguyla ekran kartı işlemcisi arasını söküp termal macun yenileyeyibilirsinz.

mhmt06
16-12-2014, 17:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

kısacası
bendeki ekran kartı asus gt 630
ilk taktığımda komşuları rahatsız etmesin diye fanını ve soğutucuyu söktüm hemen. (üreticilere gönderip uygun bir yere monte edin  demeyi düşünüyorum.) eski bir pentium4  işlemci soğutucusunu gerekli yerlerden delip, monte ettim.  üstünede 10 cm lik bir fan koydum ve psu dan siyah ve kırmızı kablolardan enerji verdim. ses sıfır.  bazen fan dönüyormu diye elimle kontrol ediyorum.
boştaki ısısı: oda ısısı.   yük altında ise (gta4  cod2  aıda64 sistem kararlılık testi vs. 56 dan yukarı çıkmadı.
yani elinizden geliyorsa görüntü olarak takılan ekran kartı soğutucularını (  genelde hepsi ancak sistem boştayken soğutabilecek acizliktedir. ) alır almaz sökün üzerine ''bu soğutucu için aldığınız para haram olsun bunu münasip olan başka bir yere monteleyin'' diye bir not yazıp üreticisine gönderin. 
hem soğutucunun açığını kapatabilmek için can hıraş dönen fanın çıkardığı sesten kurtulun, hemde ısıdan kurtulun ve ekran kartınızın ömrü uzasın.