Aşağıda verdiğim,ve başlıkta kullandğım ekran kartını almak istiyorum.Şuan Ati Radeon X 1550 kullanıyorum.Ama görüntüden pek memnun değilim.Yani filmlerde karelenmeler oluyor,çok nadirde olsa Fifa 2008'de ağırlaşmalar oluyor.Konuştuğum bir çok kişi 128 bit ile 256 bit arasındaki fark çok belirgin mutlaka almalısın diyolar.Fakat fiyat nispeten astronomik.Deneyen kullanan var mı?Ve 128 bit ile 256 bit arasında fark var mı?
ATI Radeon HD3850 Deneyen Var mı!!Almalımıyım?
128bitle 256bit arasında mutlaka fark var ama o kadarda abartılacak kadar değil burada ekran kartında kullanılan gpu daha önemli
sonuçta GPUnun gücüne göre bant genişliği bir şekilde sağlanıyor.
örnek olarak ilk çıkan 8800ler 384bit ve 320bitdi 8800GTS320MB mesela.
8800GTS 320bit olmasına rağmen 256 bit 4850 nin gerisinde kalıyor.
4850 fiyatına göre çok performanslı fazla değil iki yıl önce olsaydı böyle bir ekran kartına 400$dan aşağı sahip olamazdık.
bütçen yeterliyse ve çok oyun oynuyorsan çok iyi bir seçim olur.
x1550ile arasındaki fark kıyaslanamaz bile :))
yalnız işlemcinin iyi olması gerekir darboğaz yaratmaması açısından İşlemcin iyise gönül rahatlığıyla alabilirsin...
dikkatinizi cekerse santiago ramon arkadasimiz agp bakmis!
ben sapphire HD3850 Ultimate modelini kullanıyorum çok memnunum yetiyor da artıyor bile ancak eğer imkanın varsa şuan piyasada daha iyisi olan 4850 var onu tercih etmeni öneririm.
ben şahsen sapphire 3850 kullanıyorum crysıs cod 4 pro street gibi bir çok oyunu full detay ve 1440*900 oynuyorum çok süper bişey ama şunu söylemek isterim kalite alışkanlık yapıyor bütün oyunları full oynamak istiyorsun gelecek zamanlarda daha fazla güç isteyen oyunlarda orta segmentte oynarsın ve alışkanlığından dolayı canını sıkabilir çünkü teknoloji takibi maddiyat ister zamanın en iyi ekran kartlarıda şimdiki oyunları kaldırmıyor bu böle devam edecek kısa zaman ve sonrasındaki oyunlar için ve fiyat açısından çok iyi ben 200 ytl aldım şimdilerde 160 170 ytl arası tavsiye ederim
buda daha yeni ürün 1 gb bu fiyata kaçırma dediğim gibi ben 256 mb 200 ytl aldım avantajın performans ve fiyat olacak kaçırma
bende iki tane PC var. farklı amaçlarla olduğu için farklı configirasyonlara sahipler. Öncelikle şunu belirteyim.Birinde ati sapphire X1550 256MB 128 bit ekran kartına sahip 2 GB ram ve AMD nin x2 4000+ işlemcisi ile FİFA 2008 de full detay takılma olmadan akıcı, Crysiste low profilde takılmadan orta düzeyde kısmen takılmalarla 2. sinde Ati Sapphire 3870 ekran kartı, x2 6000+ işlemci, 4 GB ram ile bütün oyunlar kasmadan full detay.
İşin önemli kısmı ise 3870 lerinde bahsettiğimiz x1550 nin durumuna düşmesine 1 sene kaldı. çünkü yeni yazılan oyunlar artık 4850 ve GT 280 lere göre.
sanırım sistemin eski nesil galiba. eğer öyleyse sakın olaki 3870 filan alma. sistemini komple güncelle sonra ekran kartına bir bak.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler,ama ben AGP kartlarından memnunum,ben sistemimi değiştirmeyeceğim,ramim fena değil,soğutucum iyi,işlemcimde keza,ilerisi için modifiye bazlı hd 3850 AGP düşünüyorum,ama fiyat biraz yüksek gibi:
sana tavsiyem Sapphire Radeon X1950pro Agp 8X Avivo alman olur. Benim P4 ve 2 gb.ddram ile bütün oyunları ful detayda 19inç lcd ekranta takılmadan oynuyorum.