Ati ve Bilgisayar donmaları

HPQ-User
04-08-2007, 12:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

PariaH sormuş:
bilgisayar surekli donuyor ve donduktan sonra ekran geldiginde ekran kartı yokmus gibi davranıyor su an bile oyle zor yazıyorum. gidip geliyor donuyor hasta ediyor. napmaliyim ? yarin asus gforce8600gts 256 mb alacagım sorun çözülürmü ? yardımlarınızı bekliyorum iyi gunler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Ana kart m2v-mx
cpu amd dual core 4200 amdx2
ekran kartı ati readon x1650
wifi kablosuz alıcı
dual 1gb ram
entegre ses kartı
Power 300W

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

blackhawkmilan31
04-08-2007, 12:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Cebinden boşu boşuna para çıkmasını istemiyorsan bence hemen yeni ekran kartı alma.Şimdiki ekran kartını yuvasından çıkar,monitörü anakartın yuvasına tak.Yine aynı sorunu yaparsa bu sefer farklı bir monitörde dene.Denediğin monitörde çalışırsa demekki senin monitör arızalı.Ama o denediğin monitörde de çalışmazsa büyük bir ihtimalle anakart arızalı.Eğer böyle bir durumla karşılaşırsan en temizi teknik servise götürmen.

Ekran kartını yuvasından çıkartıp,monitörü anakart yuvasına taktıktan sonra düzgün çalışır ise ya ekran kartı bozuktur ya da ekran kartı slota tam basmamıştır.Bundan emin ol.

Masaüstü sağ klik-Özellikler-Ayarlar-Gelişmiş-Monitör-Ekran yenileme sıklığını desteklediği son dereceye kadar getir.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 04 Ağustos 2007 12:32
emrozdmr
04-08-2007, 12:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
349 mesaj

sorun belki anakartınla ilgili olabilir ekran kartını değiştirmeden önce teknik servise bir başvur derim bana pek bir yazılımsal sorun gibi gelmiyor bios güncellemeyi dene belki işe yarar

bir de profesyonelce bir çözüm değil ama bende bir kere işe yaradı tüm sistemi sök sonra yeniden tak belki düzelebilir

aklıma başka birşey gelmiyor eğer çözüm bulursan buraya yaz mutlaka

kolay gelsin..