Audi ünlü modeli R8'i fişe takıyor!

CHIP Online
24-09-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Audi'nin efsanevi modellerinden biri olan R8 bu kez daha da muhteşem: Yepyeni R8 konsepti burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/audi ... -takiyor_15324.html

Resimlerle: Audi R8: Saatte 320 km hız ve daha fazlası

Audi'nin, ünlü R8'in elektrikli bir modeli üzerinde çalıştığı söylentileri bir süredir ortalarda dolaşıyordu. Sonunda Alman otomotiv devi bu söylentiyi doğruladı.

Dört çekerli yeni R8, 230kW'lık bir güce sahip. Bu gücü sayesinde 0'dan saatte 100 kilometreye sadece 4.8 saniyede çıkabilen yeni Audi R8'in ulaşabildiği en yüksek hız ise saatte 200 kilometre. Aracın 53kWh'lık lityum-ion aküsü yaklaşık 250 kilometrelik bir erişim alanı boyunca yeniden şarj olmadan yolculuk yapılmasını mümkün kılıyor.

Yeni Audi R8'de bulunan 4 motordan arka tarafta yer alanları hemen arka aksın gerisinde ve öndeki motorlar ön aksın üzerinde. Bu yerleşim sayesinde 42:58'lik ağırlık dağılımına sahip olan R8, bu özelliği ile Lamborghini Murcielago LP640 ile benzerlik taşıyor. R8'in ağırlığı ise Murcielago'dan 50 kilo daha hafif yani 1600 kg.

Yeni R8 ile ilgili en kötü haber ise Audi'nin bu modelin sadece konsept olduğu ve üretim için bir plan bulunmadığını söylüyor olması. Daha önce de konsept olarak başlayan projelerin hayata geçtiğini görmüştük ve umarız bunun bir örneğini daha R8 ile yaşarız.

Tüm konu: Audi ünlü modeli R8'i fişe takıyor!

İzleyin: Audi'den bir ilk!

Resimlerle: Audi R8: Saatte 320 km hız ve daha fazlası

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz bu yeni R8'e sahip olmak ister miydiniz?

sonicc34
24-09-2009, 00:09   |  #2  
sonicc34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
328 mesaj

Elektrik motorlu bi araç için hızlanma ve max hız gayet iyi.Ama benzinli bi r8 in çıkardığı ses ve peşinden salgılanan adrenalin tartışılmaz. :D

Banned
24-09-2009, 00:15   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Alıntı: sonicc34  
Elektrik motorlu bi araç için hızlanma ve max hız gayet iyi.Ama benzinli bi r8 in çıkardığı ses ve peşinden salgılanan adrenalin tartışılmaz. :
Çok çevreci gördüm seni.

Tartışıyoruz: Siz bu yeni R8'e sahip olmak ister miydiniz?

Birde soruyormusunuz tabikide istemem Dil çıkarıyor

Böyle bir arabam olsa herhalde çizilmemesi için koruma tutardım süper bişi.

sonicc34
24-09-2009, 00:23   |  #4  
sonicc34 avatarı
Yıllanmış Üye
328 mesaj
Alıntı: Kylie  
Çok çevreci gördüm seni.
:D

PcMaKeR
24-09-2009, 08:14   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Bu arabayı aldıysam Türkiyede kullanmam. Arabanın normal gidiş yolu yarı yarıya düşer dur kalk yavaşla hendek höndek vs vs. araba daha çizilmeden :P hurdaya çıkar.

darkknight
24-09-2009, 18:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
339 mesaj

Çok iyi olmuş ..Yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışması olan biri olarak bu haber beni çok sevindirdi..umarım hızla yaygınlaşır..
Yoksa içme suyunu  dışardan Damacanayla alacağımız gibi solunacak havamızıda
Tüple satın alcaz..
Gidişat zaten kötü..
Tabii haberin Zannettiğim asıl amacına gelince.. araba zaten süper ve elektrikli bir sistem için hızlanma çok iyi...