Audio Portu

HPQ-User
28-02-2010, 08:51   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

meyra sormuş:
analog olarak yapılan hoparlör bağlantısıyla dijital olarak yapılan hoparlör bağlantısının farkları

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
hoparlör

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Netron
28-02-2010, 23:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
468 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

Dijital Bağlantılar:
İki şekilde gerçekleştirilebilir: coax ya da optik. İkisi de size aynısonucu verir. Dijital bağlantıda hatırlanması gereken nokta sıkıştırılmamış ses dijital bağlantıyla sadece stereo olarak iletilir. Bu yüzden eğer CMSS kullanıyorsanız ya da speaker test yaparsanızsadece ön sağ/sol hoperlörlerden ses gelir.
Dolby Digital(AC3) ve DTS
BU iki formatı destekliyen dvdler oynatılırken 6 kanallı ses sıkıştırılıp tek bir veri akışına çevirilir. Bu akıştan tekrar 6 kanalı ayırıp, herkanalı doğru hoperlöre göndermek için dekoder gerekir.Bunu yapmanın 3 yolu vardır:
*AC3/DTS sinyali harici bir dekodere aktarmak:
 Coax/optik kablo kullanılır. Bu işlemde dolby digital/dts yi destekliyen bir dekoder ya da hoperlör seti kullanılmalıdır. Yapılan iş dvd den alınan sıkıştırılmış sesi, olduğu gibi dijital çıkıştan dışarı vermektir.
*AC3/DTS yi ses kartıyla dekode etmek:
 3 kablolu analog bağlantı kullanılır.Eğer harici bir dekoderiniz yoksa ses kartınız sıkıştırılmış sesi 6 kanala dönüştürüp bunu analog bağlantıdan hoperlör setinize iletir.
*AC3/DTS yi yazılımla açmak:
 3 kablolu analog bağlantı kullanılır. Eğer ses kartınızda Dolby Digital/DTS desteği yoksa dvd yazılımı ile sesi gene 6 kanala çevirebilirsiniz.
Oyunlar:
Oyunlar genelde EAX  gibi teknolojilerle çevresel ses etkisi yaratır. Bu yüzden dolby digitalli dekoderiniz veya dolby destekli hoperlör sisteminizde olsa size faydası olmaz, ses, ses kartında işlenir ve 6 kanal analog çıkıştan sağlanır.


Analog:
Analog ta ise yukarıda yazılan Teknojileri unutun sadece sağ ve sol höperlörden gelen ses vardır

Son Düzenleme: Netron ~ 28 Şubat 2010 23:05