autocad dosyam açılmıyo

HPQ-User
10-03-2010, 06:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

rem sormuş:
autocad dosyamı dxf olarak kaydettim açmaya çalışıtıgımda program açılıyo ama dosyayı yüklerken press to continue yazısı çıkıyo enter a basıncada dosya açılmıyo çok önemli bi dosya yardımcı olursanız çok sevinirm şimdiden teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
model hp pavilion dv 6 notebook pc
bellek 2gb
32 bit işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; InfoPath.2)

Maggoth
12-03-2010, 01:18   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Sorunuz eksik."Press to continue" yazıyor ama üzerinde hata olarak ne yazıyor?

gomis
12-03-2010, 15:36   |  #3  
gomis avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

Bence siz dxf uzantısını yanlış kaydettiniz yada açmak istediğiniz program dxf formaytını desteklemiyor. bence işlemlerinizi yeniden gözden geçirirseniz sorununuz çözülebilir.

silenceandsilence
03-12-2013, 09:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Konunun üstünden çok zaman geçmiş ama hala Google'da böyle bir sorunu aratınca ilk sayfada çıkıyor. O yüzden bulduğum çözümü yazayım dedim. dxf dosyasını not defteri ile açın. Açtıktan sonra yazı şeklinde göreceksiniz. Bu dosyayı "farklı kaydet"in. Kaydederken karakter kodlaması büyük ihtimal utf-8 yazıyordur. Onu ANSI olarak değiştirin. Dosyanın ismini de değiştirin. Ne olur ne olmaz orijinal dosyanın üstüne kaydetmeyin. Kaydettiğiniz txt dosyasının uzantısını değiştirerek dxf yapın. Sonra autocad ile açın. Dosyanın açılabildiğini göreceksiniz. Açıldıktan sonra hemen dwg olarak farklı kaydedin. Bir kere açıldıktan sonra ikinci kez açılmıyor.

Son Düzenleme: silenceandsilence ~ 03 Aralık 2013 09:53