Flash'ıma Aurorun virüsü bulaşmıştı. Nod32'yle silmiştim virüsü. Bir tek bilgisayarıma girip açmaya çalışınca usbnin içini açamıyordum onun dışında usbyi takınca açılan otomatik çalıştırma sorunsuzdu. Ben de açarken programlardan Javayı seçiyordum böylece bilgisayardanda açabiliyordum. Bugün onu da yapamadım. Otomatik olarak açılan sayfa yazısız çıkıyor yapılacak bir şey çıkmıyor. Aynı zamanda javaya basınca da "dıt" diye ses çıkıyor sadece. İnternetten biraz baktım aktif hale falan getirdim ama yine de işe yaramıyor. Ne yapabilirim?
İşletim sistemi: Windows XP
Autorun Virüsü
İlginç. Sanırım Usb'yi biçimlendirmen gerekiyor. Yada verilerini kaybetmek istemiyorsan Usb Pc'ye takılı iken Combofix ile tarat, belki sorunu çözer. Çözmez ise tek çözüm biçimlendirmektir. Ayrıca Nod32 yerine başka bir antivirüs de kullanabilirsin, eğer memnun değilsen tabi.
Combofix'i indiriyorum. Yalnız biçimlendirmek işe yarar mı bilmiyorum. Virüs bulaşan usb bu değildi zaten o sonra başka nedenlerle bozuldu. Şu an kullandığım sorunsuz çalışan hiç virüsle karşılaşmamış bir stick.
Nod32 gayet iyi çalışıyor ama yine de ne öneriyorsun?
Bence de arkadaşın dediği çok doğru biçimlendirme falan yapma bilgilerin önemliyse flasın içine gir adres çubuğuna içinde olan bi klasörün ismini yaz dosyalarını yedekledikten sonra ister tarat ister biçinlendir. Ama biçimlendirme de sorun tam çözlmüyor benmde başıma gelmşti taratmayı denesen daha iyi.