AUTORUN.INF adındaki klasörü silemiyorum

HPQ-User
05-03-2008, 22:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

zioxin sormuş:
klasörün altında "zhengbo." adında bir klasör daha var.
AUTORUN.INF klasörünü sil dediğimde "dosya silinemiyor: kaynak dosya veya diskten okuyamıyor"  diye bir uyarı mesajı veriyor. n1deiect.com ile ilintili bir vürüsten dolayı ortaya çıktı knight.exe galiba. sonra gizli dosyaları göremedim  bende format attım ama bilgisayarımdaki bütün c: d: e: hepsinde bu klasörü oluşturdu belleğimdede keza nasıl silebilirim bu klasörü.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 4000+ işlemci 1GB rem gigabyte anakart on bord ses ve ekran kartı. a4 tech mause.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Banned
06-03-2008, 00:22   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

ad-aware ve kis7 yazılımlarını indirip sisteminize kurup güncelleyin.

1.Bunu çalıştırın
2. Yeniden başlatırken pc yi güvenli modda başlatın Ad-aware yalımını çalıştırıp sisteminizi komple taratın.Bulduklarının tamamını silin.  kis7 ile de taratıp bulduklarının tamamını silin
3. Tekrar veriğim dosyayı çalıştırın.Yeniden başlarken sisteminizi normal başlatın büyük olasılıkla tertemiz olmuş olacaktır.

Bu işlemlerini yaparken flaş diskinizde takılı olsun

scocth
14-08-2008, 15:44   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

içinde zhengbo. dosyası olan autorun.inf virüs değildir USB disk Security programını kullanmanızdan dolayı ortaya çıkan, virüslerden korunmanız amacıyla oluşturulan silinemeyen bir uygulamadır.tamamen zararsızdır ve üstelik usb ye bulaşabilme potansiyeli olan(autorun.inf dosyasına) virüslerin büyük bir çoğunluğuna geçit vermez...

khramn
ad-aware ve kis7 yazılımlarını indirip sisteminize kurup güncelleyin.

1.Bunu çalıştırın
2. Yeniden başlatırken pc yi güvenli modda başlatın Ad-aware yalımını çalıştırıp sisteminizi komple taratın.Bulduklarının tamamını silin.  kis7 ile de taratıp bulduklarının tamamını silin
3. Tekrar veriğim dosyayı çalıştırın.Yeniden başlarken sisteminizi normal başlatın büyük olasılıkla tertemiz olmuş olacaktır.

Bu işlemlerini yaparken flaş diskinizde takılı

lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim

biraz araştırma yapıp öyle cevap yazalım

bu konuda duyarlı olalım, Cyborg olmayalım

Son Düzenleme: scocth ~ 14 Ağustos 2008 15:48
scocth
14-08-2008, 15:47   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

usb disk security programında "usb tools" sekmesine gelin. "cancel immunity" derseniz bu klasör ve dosyalar kalkacaktır.

bence koskoca chip dergisinin yardım amacıyla kurduğu bölümdeki uzmanlar daha kaliteli olmalıdır. Yoksa bunun ne anlamı war.

chip e yakıştıramadım...

Son Düzenleme: scocth ~ 14 Ağustos 2008 15:56
Banned
14-08-2008, 15:57   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj

Bu komutu dene  ( dos ekrannında)

del D:/AUTORUN.İNF

Olmassa silinmeyen dosayaları silen Unlocker 1.8.7 programını kullan

AcuNeTiX
14-08-2008, 16:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

Tamamen zararsız bir dosyadır.

Mustafa Can
20-03-2009, 21:26   |  #7  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

Yazık sana onu bizim bilgisayar hocasıda yüklemişti bize autorun olmayınca virüs cascavlak kalıyo sende delete diye siliyorsun iş bu ben silemedim onu denemediğim program kaldı format attım Şaşkın

Mustafa Can
20-03-2009, 21:28   |  #8  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

ama senin c d e bulaşmış 0 format at düzelir unlocker felan iş görmüo Şaşkın

piRe_
21-03-2009, 00:14   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj
Özcan Askar
bilgisayar deepvrezelidir işe yaramaz.

bunu da denedim nafle ayrıca verdiğin program işe yaramıyor.

bu arada bunu  SPayware doctor silemiyor. google updater ile beraber inen nortom security scan buluyor silmede pek başarılı olamıyor.

yok mu yardım edebilen. Chiiip....

Sizin amacınız nedir?
Neden deepfreeze yi kaldırıp yada devredışı bıraktıktan sonra, yorumlarını beğenmediğiniz arkadaşlarımızın önerilerini uygulamıyorsunuz? Daha fazlası için forumda arama yapabilirsiniz.

''İnsanların kendi beceriksizliklerini başkalarına mal etmeleri bu kadar kolay olmamalı.''

Bir üsttede uzmanlarımızı beğenmeyen birileri gözüme çarptı. 7 ayda 2 mesaj atan birinin uzmanlığını görmek isterdim doğrusu. Kendisi, foruma bugün herhalde hava almak için girmedi. khramn arkadaşımız autorun zararlısının nasıl silineceğine dair bir bilgi paylaşmış, isteyen uygular istemeyen uygulamaz. Hem yukarıda adı geçen dosyayı uzmanlarımız değil pc sahibinin kendisi araştırabilirdi. (ki, google diye bir arama motoru var) Bu sayede o dosyanın ne işe yaradığını pek ala öğrenebilirdi.

Eleştireceğinize kaynak olarak kullandığınız foruma katkıda bulunun.!

cemsnbc
21-03-2009, 13:39   |  #10  
cemsnbc avatarı
Taze Üye
12 mesaj

o dosyadan kurutulamanın tek yolu var dedeğim işlemi yap %100 sonuç alacaksın
gizli klasörleri gösterimin engelleyen virüsten kurtulamnın tek çözüm yolu var oda aşağıda verecreğim programı bilgisyarına kurup bilgisyarı taratmak. %100 çözüm. denendi sorun kalkıyor.
draculalink:

yalnız bu progrmaın çalışması için net framework 2 kurulu olması lazım. program yoksa aşağıdaki linkten indir
net framework 2 link:

trinity
21-03-2009, 13:41   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

autorun remover u kurun daha önce benimde başıma gelmişti aslında çözülmesi bu kadar kolay işte

Kapalı Hesap (53751)
21-03-2009, 13:56   |  #12  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Silinemeyen herhangi bir şey için KillBox adlı yazılımı öneririm.

Ascii
19-07-2009, 13:37   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

Örnek Olarak veriyorum
Başlat > Çalıştır > cmd yazın
dos ekranında
C:\>e:
E:\>attrib -r -s -h AUTORUN.INF ile giziliğini kaldırıyoruz
E:\>cd AUTORUN.INF
E:\AUTORUN.INF>rd ZHENGB~1 ile silinemeyen dizini siliyoruz (~ < ascii kodu işareti için alt+126 tıklıyoruz)
sonra
E:\AUTORUN.INF>del *.*
del *.* Emin misiniz <E/H> ? E ile içindeki diğer dosyaları siliyoruz
E:\AUTORUN.INF>cd\ dizinden çıkıyoruz
E:\>rd AUTORUN.INF son olarak dizini silip
E:\>exit ile DOS ekranından çıkıyoruz
ßy A_s_c_i_i--- den sevgiler Saygılar

vurgungs
18-12-2009, 23:27   |  #14  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: scocth  
usb disk security programında "usb tools" sekmesine gelin. "cancel immunity" derseniz bu klasör ve dosyalar kalkacaktır.

bence koskoca chip dergisinin yardım amacıyla kurduğu bölümdeki uzmanlar daha kaliteli olmalıdır. Yoksa bunun ne anlamı war.

chip e yakıştıramadım...

eyvallah kardesim dogru tespitte bulunmussun...Beğendim

aliosman_42
19-12-2009, 09:04   |  #15  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

Aynı sorunu bende yaşadım... Muhtemelen virüstür... Ama çok da önemli değil...

dknbey
13-02-2010, 08:30   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaslar size bunun cozumunu soyleyeyim benimde basıma geldi
usb disk security programı kullandıysanız bu oluyor.kaldırmak icin gorev cubugundaki usb disk security simgesine sag tıklayın ve USB'nin otomatik calıstırılmasını etkinlestir derseniz bu klasor kalkacaktır ;)bu klasor flash disk bagısıklıgı için

serdarexe
14-04-2010, 03:29   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Bilgisayar Mühendisiyim son notayı koyuyorum

Usb Disk security ayarlarından USb nin otomatik çalışmasını devre dışı bırak seçeneğini seçmişsiniz buda sabit ve hariçi hard diskleri virüslere karşı bağışıklı yapıyor tekrardan USb disk security ayarlarından USB nin otomatik olarak çalışmasını sağla seçeneğini seçerseniz o klasör kalkmış olacaktır. (bu klasör virüs değildir )
tşkederim

maxon09
29-05-2010, 21:45   |  #18  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: suskun_kral  
Bu komutu dene  ( dos ekrannında)

del D:/AUTORUN.İNF

Olmassa silinmeyen dosayaları silen Unlocker 1.8.7 programını kullan

http://www.tamindir.com/program/8812/Unlocker.htm

unlocker işimi gördü tşk

kelerfatihi
26-02-2011, 10:06   |  #19  
Taze Üye
8 mesaj

hemşerim bende de var aynı illetten. silinmiyor falan hikayeleri başımı ağrıttı. combofix, dracula vs. işe yaramadı bende.virüs hala keyfine bakıyordu. autorun.inf diye bi klasör var silinmiyor. ilginçtir sadece fastcopy diye bi hızlı kopyalama programı ile sildim galiba :) , en azından klasör silindi.programı google a yazıp indirebilirsin. kurduktan sonra şu adımları izle:
1 programı aç
2 üst taraftaki optiona tıkla
3 shell extensions a tıkla
4 right click extension ve drag drop extension başlığı altındaki her şeye tik koy(use sub menu vs.)

daha sonra autorun.inf klasörüne git fare ile sağ tıkla fastcopy/delete yi seç oradan wipe&delete ye tik koy executeyi seç. uzman değilim lakin bir tek bu yolla klasörü silebildim, en azından öyle ümit ediyorum :)

kelerfatihi
26-02-2011, 10:07   |  #20  
Taze Üye
8 mesaj

hemşerim bende de var aynı illetten. silinmiyor falan hikayeleri başımı ağrıttı. combofix, dracula vs. işe yaramadı bende.virüs hala keyfine bakıyordu. autorun.inf diye bi klasör var silinmiyor. ilginçtir sadece fastcopy diye bi hızlı kopyalama programı ile sildim galiba :) , en azından klasör silindi.programı google a yazıp indirebilirsin. kurduktan sonra şu adımları izle:
1 programı aç
2 üst taraftaki optiona tıkla
3 shell extensions a tıkla
4 right click extension ve drag drop extension başlığı altındaki her şeye tik koy(use sub menu vs.)

daha sonra autorun.inf klasörüne git fare ile sağ tıkla fastcopy/delete yi seç oradan wipe&delete ye tik koy executeyi seç. uzman değilim lakin bir tek bu yolla klasörü silebildim, en azından öyle ümit ediyorum :)

arkapencere
06-03-2011, 18:51   |  #21  
Yeni Üye
30 mesaj

Kardeşim böyle silinmeyen klasörlerde dosyalarda ComboFix programını kullanıcaksınız.Bendede olmuştu ComboFix i indirip yükledim canavar.Tavsiye ederim.