autorun.inf vb.gibi virüsler

HPQ-User
25-04-2009, 10:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

djnorris sormuş:
antivirüs programı kullanıyorum ama autorun.inf gibi virüsleri bulup silemiyor,ya da dosyayla birlikte siliyor.
dolayısıyla kurulu programlarıda bozuyor.10 çeşit antivirüs programı kullandım ama işe yaramadı.flash belleklerden bulaşıyor genelde. bana ne yapmamı önerirsiniz,nasıl kurtulabilirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 2.8 işlemci
gigabyte anakart
250 gb.sata hdd
onboard ekran kartı
1 gb.ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 1.1.4322)

SAİNT
25-04-2009, 10:28   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

deepfrez yükleyebilirsin.
yapacağın tek şey bu yada kıs2009 olabilir.

Süleyman.
25-04-2009, 10:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarınızı, flash diskleriniz takılı iken güvenli modda "Combofix" ile taratın.

Kapalı Hesap (128220)
25-04-2009, 10:49   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
395 mesaj

Merhaba,
Arkadaşım Trend Micro bu tür virüsleri bulup temizliyor.Combofix'de işini görür.Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

CHIP Online ve Trend Micro işbirliği ile ödüllü anket: Katılın, ücretsiz güvenlik yazılımını kapın!

alloss
25-04-2009, 10:52   |  #5  
alloss avatarı
Yıllanmış Üye
628 mesaj

Flash belleklerden bulaşan virüsler için en iyisi Dracula Virüs programıdır. Gerçekten çok işe yarıyor. Virüs programlarının bulamadığı virüsleri bulup siliyor. Deneyin hak vereceksiniz.

nonpasaran
25-04-2009, 10:57   |  #6  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

http://www.bilgiguvenligi.gov.tr ... in-kapatilmasi.html

Mustafa Deniz
25-04-2009, 10:58   |  #7  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

Alman.b virüsü diye araştırma yap. Benim pc'ye bulaşmıştı. Kaspersky ve Avira bu virüsü tanımıyor. Avast ise hem virüsü hem virüsün bulnduğu yerdeki .exe dosyalarını siliyor(bu çok tehlikeli sistem dosyasınıda silebilir,bunun sebebi ise o dosyayada virüs bulaşmasındandır). Combofix ile yada avast başlangıç taramasıyla bu virüsten kurtulabilirsin.
Bide gördüğüm kadarıyla bu virüs kes/kopyala - yapıştır yaptığında o klasöre geçiyor, o yüzden virüsü temizleyene kadar kopyalam yapma.

Ahmet Ertuğrul
25-04-2009, 16:48   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Flash bellekler bilgisayarda takılıyken Combofixle tarama yaptır. Tercihen güvenli modda. Sonra flash disklerini autorun tipi virüslerden korumak için Panda'nın ürünü olan USB Vaccine programını indir. Bu kurulum gerektirmeyen ufacık boyutlu bir yazılım. Zipten çıkartıp çalıştır, (flashın takılı olsun) oradan USB'yle ilgili olan seçeneği işaretle. Eğer bilgisayarım autorun(otomatik çalıştır) özelliğini kapatmak istersen bilgisayarla ilgili olan seçeneği de uygula.

Program ne yapıyor?
USB aygıtlarınıza(flash bellek, mp3 player gibi) gizli olmayan, boş bir autorun.inf dosyası koyuyor ve bunun tüm erişimini engelliyor. Böylece zararlı içerik autorun dosyasına eklenemiyor ya da bu boş dosya zararlı autorun dosyasıyla değiştirilemiyor. Kendin görmek için bu dosyada değişiklik yapmayı deneyebilirsin.

Mustafa@PC
25-04-2009, 17:48   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bilgisayarınızı aşağıdaki remover ile taratın.

Ve Mutlaka Avira 2009 ü yükleyip,güncelleyip (güvenli modda) taratma yaptırın.

Mustafa Can
26-04-2009, 00:30   |  #10  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

imzamdaki linke gir orda cevabı var

Mustafa Can
26-04-2009, 00:30   |  #11  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

Autorun Virüslerinden kurtulmak! (programsız)
Autorun Virüslerinden kurtulmak! (programsız)
Pc'mize birçok yolla virüs bulaşır int. flash vs.

internetten indirirken bi sorun yok açmadığımız sürece bulaşmaz
ama autorun sayesinde bilgisayarımıza bir işlem yapmadan sadece flash a çift tıklamamız yeterli

bilmeyenler için Otomatik Çalıştır özelliğinin amacı
Otomatik Çalıştır özelliğinin başlıca amacı, bir bilgisayarda başlattığınız donanım eylemlerine yazılım yanıtı sağlamaktır. Otomatik Çalıştır aşağıdaki özelliklere sahiptir:

* Çift Tıklat
* Kavramsal Menü
* Otomatik Kullan

Bu özellikler genelde çıkarılabilir medyadan veya ağ paylaşımlarından çağrılır. Otomatik Kullan sırasında, medyanın Autorun.inf dosyası ayrıştırılır. Bu dosya, sistemin çalıştıracağı komutları belirtir. Birçok şirket kendi yükleyicilerini başlatmak için bu işlevselliği kullanır.

Autorun'un çalışmamasını sağlamak:

Windows Vista'da
1. Başlat düğmesini tıklatın, Aramaya Başla kutusuna Gpedit.msc yazın ve sonra ENTER tuşuna basın.

Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istendiyse parolayı girin veya İzin Ver'i tıklatın.
2. Bilgisayar Yapılandırması altında Yönetim Şablonları'nı genişletin, Windows Bileşenleri'ni genişletin ve sonra Otomatik Kullan İlkeleri'ni genişletin.
3. Ayrıntılar bölmesinde, Otomatik kullan'ı kapat'ı çift tıklatın.
4. Etkin'i tıklatın ve Otomatik Çalıştır özelliğini tüm sürücülerde devre dışı bırakmak için Otomatik kullan'ı kapat kutusundaki Tüm sürücüler seçeneğini belirleyin.
5. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Windows XP'de

1. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna Gpedit.msc yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2. Bilgisayar Yapılandırması altında Yönetim Şablonları'nı genişletin ve Sistem'i tıklatın.
3. Ayarlar bölmesinde, Otomatik kullan'ı kapat'ı sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
4. Etkin'i tıklatın ve Otomatik Çalıştır özelliğini tüm sürücülerde devre dışı bırakmak için Otomatik kullan'ı kapat kutusundaki Tüm sürücüler seçeneğini belirleyin.
5. Otomatik Kullan'ı Kapat Özelikleri iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’ı tıklatın.
6. Bilgisayarı yeniden başlatın.

eğer flash'ta virüs varsa silmek

denetim masasına gir klasör seçeneklerine gel.
Daha sonra görünüm sekmesine tıkla ve bilinen dosya türleri için uzantıları gizle
gizli dosya ve klasörleri göster
Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle'yi seç

flash belleğinizi açın autorun.inf dosyasını notepad ile açın

sonunda .exe .com .scr vs. olan dosya(lar) aklınızda tutun

sonra belgelerime ya da bilgisayarıma ya da denetim masasına gir klasörler de usb'ne tikla open kısmında olan dosyayı sil

autorun.inf'i siliyoruz

muammerturkmen
26-04-2009, 01:08   |  #12  
Yıllanmış Üye
359 mesaj

arkadaşım birçok autorun virüs türevi var, bunların bir bölümü bulanamıyor yapacağınız en basit şey, klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını ve gizli dosyaları görünür yap deyip yukardan menüden klasörlere tıklayıp soldan sürücüye girdikten sonra soluk renkli olanları silmek