a/v çıkışından pcye ses görüntü aktarımı

ua_jesus
06-08-2008, 19:17   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj

arkadaşlar elimde lanet bir amera var usb çıkışı koymak yerine s-video ve av çıkışı koymuşlar ve sadece a/v çıkışına takılabilecek bir kablosu var iki ucu var biri sarı renkte görüntüyü diğeri beyaz sesi aktarıyor sanırım. ben bu aleti pc ye tv kartı üstünden bağladım fakat sadece sarı girişin karşılığı  olduğu için yalnız görüntüyü kaydedebiliriyorum ses yok. firmvare diye bi kart varmış bu işimi görürmü sanırım o dv çıkışı için kullanılıyor. bi bilgisi olan varmıdır yardımcı olursanız sevinirim

Fatih_ARMAĞAN
06-08-2008, 19:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Svideo çıkışı var ise Tv kartı yada Capture kart ile görüntü aktarabilirsiniz..

Lanet demeyin Minidv cihazların coğu o şekilde cihazınıza harici bir firewire  PCi kart alıp takın gerekli bağlantıyı yapabilirsiniz.. çokta pahalı bir kart değil.. diğer adı ile IEEE 1394 diyede geçer bazı üst model anakartların üzerindede bu çıkış bulunur..
Bi tip kartları tr piyasasına en iyi sunan firmalardan birisi Bimel dir.
bu linkten değişik firewire kart modelleri bulmanız mümkün..

FireWire Nedir?

Bilgisayara çevre ürünleri bağlanmasında kullanılan yüksek hızlı interface bağlantısıdır. Apple tarafından geliştirilmiştir. IEEE 1394a (FireWire 400) ve 1394b (Firewire 800) standartlarını oluşturur. 800 ve 400 mbps data transferlerini destekler. USB’ye benzemekle beraber kullanım alanları açısından farklılıklar gösterirler. USB’de genellikle klavye, mouse, joystick, modem ve benzeri gibi düşük hızlarda çalışan arabirimler bağlanır. FireWire ise yüksek hızlardan dolayı real-time data transferi yapabilen, video, video camcorder, synthesizer gibi arabirimler için idealdir.

emyasan
06-08-2008, 20:22   |  #3  
Yeni Üye
40 mesaj

Benim durumum farklı olsada aynı yerde birleşiyoruz!USB TV KARTIM VAR!Konuda açtım ve resim ekledim!Görüntü var ses yok!2 çıkışı var bir AV diğeride ANT!Ben çalıştırıp görüntüyü görebiliyorum ancak ses yok!(ANT yani silah bölgeyi kullanıyorum!)Ne yapmalıyım?

Fatih_ARMAĞAN
07-08-2008, 09:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
emyasan
Benim durumum farklı olsada aynı yerde birleşiyoruz!USB TV KARTIM VAR!Konuda açtım ve resim ekledim!Görüntü var ses yok!2 çıkışı var bir AV diğeride ANT!Ben çalıştırıp görüntüyü görebiliyorum ancak ses yok!(ANT yani silah bölgeyi kullanıyorum!)Ne yapmalıyım?
Tv kartında hatırladıgım kadarıyla sadece görüntü alabilirsiniz Svideo sadece görüntü aktarımı yapar ses aktarmaz ses için başka bir çözüm bulmanız gerekebilir..
Tv kartlarında genelde Audio İn bulunur birde onu deneyin..

Razorback
19-08-2008, 07:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
712 mesaj
sakarboy
Tv kartında hatırladıgım kadarıyla sadece görüntü alabilirsiniz Svideo sadece görüntü aktarımı yapar ses aktarmaz ses için başka bir çözüm bulmanız gerekebilir..
Tv kartlarında genelde Audio İn bulunur birde onu deneyin..
tv kartında her ikisini de alabilirsin.
s-video olayı ise s-video sadece görüntü aktarımı yapar fakat composite'den (sarı uç) farkı, rgb renk değerleri dışında brightness ve contrast gibi degerleri ayri kanallardan taşıdığı için görüntü daha kalitelidir.

ses için tv kartında audio in yoksa kabloyu bilgisayarın ses girişine (mikrofon değil ses girişi) takıp ilk önce tv kartı yazılımdan (veya capture için kullandığın başka yazılımda olabilir örneğin pinnacle veya windows movie maker.. ama tv kartının programının kayıt özelliği varsa en iyisi o dur çünkü kendi hardware'inde en uyumlu çalışır) audio için kayıt aygıtı seçilir veya kendin elle de ayarlayabilirsin; bilgisayarın ses kartı ayarından mikseri açıp kayıt ayarları için stereo karıştırıcı veya giriş seçilir kayıda başlanır

Son Düzenleme: Razorback ~ 19 Ağustos 2008 07:45
kaptan_33
25-03-2009, 15:55   |  #6  
Yeni Üye
41 mesaj
ua_jesus
arkadaşlar elimde lanet bir amera var usb çıkışı koymak yerine s-video ve av çıkışı koymuşlar ve sadece a/v çıkışına takılabilecek bir kablosu var iki ucu var biri sarı renkte görüntüyü diğeri beyaz sesi aktarıyor sanırım. ben bu aleti pc ye tv kartı üstünden bağladım fakat sadece sarı girişin karşılığı  olduğu için yalnız görüntüyü kaydedebiliriyorum ses yok. firmvare diye bi kart varmış bu işimi görürmü sanırım o dv çıkışı için kullanılıyor. bi bilgisi olan varmıdır yardımcı olursanız
Arkadaşım sorununu çözebildin mi?..
Aynı olayla bende karşı karşıyayım.
Benim Sony TRV/428 Hİ8 Kameram var,onda da S VİDEO , A/V çıkışları var.