Arkadaşlar dün akşam Jdownloader yardımıyla(Rapidshare'in 2 dakika engelini aşmak için) bir dosya indirdim ve o dosyayı Avast ile tarattıktan sonra Avast bana dosya temizdir raporu verdi.Bu arada Avast Free Antivirus 5 sürümünü kullanıyorum.Dosyayı açtım ve PC kendi kendine bir şeyler yapmaya başladı.HDD aktivitesi arttı ,CPU kullanımı 2-3 dakika %100'den aşağıya inmedi.Daha sonra Avast bağırmaya başladı:Bilgisayar Malware saldırısına uğradı diye...Ama sadece bağırdı,engellemek için hiçbir şey yapmadı.Afedersiniz ama öküzün trene baktığı gibi malware'in sisteme kendisini kurmasını izledi sadece...Daha sonra karşıma XP Antimalware adlı bir program açıldı.Bu kendi kendine taramalar yaptı,uğraştı falan ,baktım olacak gibi değil Avast'ı bekleyeceğime ethernet kablosunu çektim.Bunun nedeni ave.exe adlı virüs-malware karışımı bir zaralıymış.Aslında o XP Antimalware programı da XP'nin Security Center'ının ele geçirip sahte bir güvenlik merkezini ekranda gösteren bir programmış,yani kısacası kullanıcıyı kandırmaya çalışıyormuş.Biraz inceleme yaparsanız bu malware ile ilgili daha çok bilgi edinebilirsiniz.Bu virus-malware karışımı zararlıya dikkat etmenizi tavsiye diyorum...Bu arada bu zararlıyı Malwarebytes Anti Malware programı ile temizleyebilirsiniz...
Şimdi asıl soruma dönecek olursak,başlıkta da belirttiğim gibi Avast'a zerre güvenim kalmadı.Aslında tam benim PC'ye uygun bir antivirus'tü(benim sistemi bilen biliyordur, zaten kişisel sayfamda da mevcut) sistemi hiç kasmıyordu ama dünkü akşamki olaydan sonra artık bir daha Avast kullanacağımı zannetmiyorum.Şimdi sizlerden Avira ve AVG'nin ücretsiz sürümleri hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum.Hangisi sistemi daha çok yorar,hangisi daha güvenilirdir,hangisi tarama-temizleme konusunda daha iyidir vs. vs...Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
Herkese iyi forumlar...