Avea'dan makineler arası iletişime özel kart

CHIP Online
02-04-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Avea, makineler arası iletişime yönelik yeni SIM kartını ortaya çıkardı! İşte M2M SIM...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ave ... zel-kart_39519.html

Avea, teknolojinin her alanında olduğu gibi, makineler arası iletişimde de inovatif çözüm odaklı yaklaşımına devam ediyor. Avea, ulaşımdan enerjiye, sağlıktan tarım ve hayvancılığa kadar birçok farklı sektörde müşterileriyle buluşturduğu M2M servislerini şimdi de bu servislere özel SIM kartlarla destekliyor. Telefonica ile gerçekleştirdiği işbirliğinin ardından, M2M SIM Kartlarını da müşterileriyle buluşturan Avea; M2M alanında uluslararası standardı takip ettiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.


Müşterilerine hayatın her alanında en farklı ve an avantajlı hizmeti sunabilmek adına, son 3 yılda AR-GE Merkezi'ne 80 milyon TL yatırım yapan Avea, hali hazırda yüzbinlerce makinenin birbiriyle iletişim kurmasını sağlıyor. Avea'nın sunduğu uluslararası standartlardaki M2M teknolojisiyle, telemetri/sayaç ve takip sistemlerinde doğru ölçümleme ve faturalandırma yapılıyorken; akıllı tarım ve uzaktan sera takip çözümleriyle de tarımda verimlilik ve doğal kaynaklarda tasarruf elde ediliyor. Öte yandan, Avea farkıyla sunulan araç takip çözümleriyle de saha ekipleri uzaktan etkin olarak yönetilip, rota optimizasyonu sağlanıyor.


Avea'nın hayata değer katan M2M çözümleri ile bireylerin hayatı kolaylaşırken;  kurumsal işletmelerin veya kamu kuruluşlarının toplam maliyet ve işgücünün yanı sıra zamandan da ciddi tasarruf etme fırsatı yakalayabileceklerini vurgulayan Avea Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadir Boysan,"Telefonica ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin ardından makineler arası iletişime özel olarak geliştirdiğimiz yeni M2M SIM kartlarımızla da M2M teknolojisinde dünya standartlarını takip ettiğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Avea olarak, M2M çözümlerimizle kamu ve kurumsal müşterilerimizin verimliliğini artırırken zaman ve maliyetten tasarruf etme fırsatı sunarak destek oluyoruz. Bu şekilde uzun vadede işlerini daha da büyütüp, pazarda daha avantajlı bir konuma sahip olabileceklerine inanıyoruz. Bireysel müşterilerimizin ise M2M çözümleri ile günlük hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Geleceğe teknoloji üretme hedefiyle çıktığımız bu yolda ilerlemeye kararlıyız. M2M alanında sunduğumuz inovatif çözümlerimizle tüm müşterilerimizin hayatlarına değer katmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde de hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimize yönelik farklı hizmetler geliştirebilmek adına makineler arası iletişim alanındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz." dedi.


Standart (normal M2M SIM kart) ve Chip (endüstriyel SIM kart) formatında geliştirilen M2M SIM kartları, diğer kartlardan farklı olarak, -40 dereceden 105 dereceye kadar değişen, uç sıcaklık derecelerindeki ortamlarda çalışabiliyor. Nem, aşınma, sürtünme gibi dış etkenlere karşı da dayanıklı olan M2M SIM kartları 15 yıla kadar kullanılabiliyor.

Tüm Konu: Avea'dan makineler arası iletişime özel kart

Kaynak: www.chip.com.tr