Aver Tv kayıtta ses bozuk, görüntü hızlı devir

jupiter65
03-10-2010, 06:22   |  #1  
jupiter65 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

Aver Tv de kayıt sırasında (bazen) bir süre görüntüyü hızlı devir, sesi de bozuk kayıt ediyor. Bu her zaman olmuyor. Bir filmin diyelim 10 dakikasında oluyor, sonra düzeliyor. Görüntü atlıyor. Ses de buna bağlı olarak kesik kesik oluyor.
Not: Bir tv programını zamanlayıp otomatik alması için ayar yapıyordum. Şans eseri de bu ayarlamayı yaparken, daha önceden kayıt yapması için ayarladığım bir programın kayıt zamanı, tam başka bir zaman ayarı yaptığım zamana denk geldi. Bu arada Aver TV aşağıda bir uyarı mesajı verdi. " Böyle bir çakışma, donanımınıza zarar verebilir" diye. Yani önceden ayarlanmış bir zamanlama görevi başlayacağı sırada, zaman ayarları menüsüne girilmesi olayı sakıncalı demek istiyor. 
Bu uyarıyı 2 kere aldım tesadüfen çakıştı. Bunun bir etkisi ile donanım bozulmuş mudur?
Bir şüphem daha var; o da kayıt sırasında başka bir programın çalışması ki, benim bilgim dışında olması gerek. Çünkü winrar yada başka bir video yazılımı çalışınca CPU tüm gücünü  bunlara veriyor. 
Bu bir arıza mıdır? Diyelim ki arıza. Yenisini alııp PC den değiştirme işlemini ben yapabilir miyim? Teknisyenlik yönüm zayıftır da.. :)

Son Düzenleme: jupiter65 ~ 03 Ekim 2010 06:38