Arkadaşlar elimde divx filmleri dvd ye çevirmek ve ayrıca bunlara alt yazı eklemek istiyorum.
Bir çok program denedim ama çogu ya DvD de gözükmüyor yada avi ye gömmüyordu.
Bunları nasıl DvD' ye çevireceğim ?
Teşekkürler...
Total video converteri denedin mi Barış?
Altyazı eklemeyi iki türlü yapabilirsin filme
1-Neroyla filmle altyazının adı aynı olduktan sonra ikisini bir cd'e yazdırıp izlersin
2-Bu linkten VirtualDub programını indir ve [url="http://forum.donanimhaber.com/m_6162548/mpage_1/key_//tm.htm "]burada [/url]yazılanlara göre altyazıyı kalıcı olarak gömersin filmine.
Ayrıca dvixlerini DVD'e yazdırmak için çevirmene hiç gerek yok Nero 7'le yazdırabilirsin o zaten kendi yazma işlemi sırasında Encode ediyor.
http://www.free-codecs.com/MKVtoolnix_download.htm
yukarıdaki siteden MKVToolnix programını indir ve kur. Kurduktan sonra açılan pencereden film dosyasını pencereye sürükle ve bırak. Daha sonra aynı pencerede yukarıda add tuşu var oraya basarak filmin altyazısını ekle. En sonrada en altta start muxing tuşuna basarak filmi oluştur. Alt yazı eklenmiş olacak Fakat oluşturduğun filmin uzantısı mkv olacak sen daha sonra diğer converter programları ile bunu DVD'ye dönüştür fakat oluşturacağın DVD gerçek DVD kalitesinde olacağını sanmıyorum izlediğin kalitede olacak muhtemelen. Yapacağın DVD'yede nasıl DVD klasörleri oluşturacaksın onları bende bilmiyorum ama Altyazıyı benim bildiğim kadarıyla böyle ekleyebilirsin...
Senin anlattığına göre dvix olan filmlere altyazıyı eklemek için önce mkv uzantısına daha sonrada DVD'e yazdırmak içinde vob.uzantısına çevirmek lazım sencede yol biraz uzun değil mi?
KylieAltyazı eklemeyi iki türlü yapabilirsin filmeçok tesekkur ederim bilgiler için hemen deniyorum...1-Neroyla filmle altyazının adı aynı olduktan sonra ikisini bir cd'e yazdırıp izlersin
2-Bu linkten VirtualDub programını indir ve [url="http://forum.donanimhaber.com/m_6162548/mpage_1/key_//tm.htm "]burada [/url]yazılanlara göre altyazıyı kalıcı olarak gömersin filmine.
Ayrıca dvixlerini DVD'e yazdırmak için çevirmene hiç gerek yok Nero 7'le yazdırabilirsin o zaten kendi yazma işlemi sırasında Encode ediyor.
KylieSenin anlattığına göre dvix olan filmlere altyazıyı eklemek için önce mkv uzantısına daha sonrada DVD'e yazdırmak içinde vob.uzantısına çevirmek lazım sencede yol biraz uzun değil mi?Evet doğru diyorsun benim yol biraz daha uzun :)
İyi de benim anlamadığım DVD ye neden çevirmek istiyorsun? Zaten avi vs. ve srt vb. dosyalarını aynı klasörde DVD ye yazdırdığın zaman her DVD PLAYER bunu görür. Tekrar DVD formatına çevirmene gerek yok ki. Ama ayrıca BAŞLIK MENÜSÜ de yapıcam dersen o zaman converter kullanmalısın tabii.
HaaNKsİyi de benim anlamadığım DVD ye neden çevirmek istiyorsun? Zaten avi vs. ve srt vb. dosyalarını aynı klasörde DVD ye yazdırdığın zaman her DVD PLAYER bunu görür. Tekrar DVD formatına çevirmene gerek yok ki. Ama ayrıca BAŞLIK MENÜSÜ de yapıcam dersen o zaman converter kullanmalısın tabii.internetten F&F 4 indirdim ve dosya uzantısı .avi , ayrietten alt yazı dosyasıda var ve ben bunları birleştirip DVD yapmak ve DVD Player da izlemek istiyorum...
tamam o zaman barış hiç programla falan uğraşma filmle altyazısını aynı isim olmak şartıyla nero 7 'le dvd'e yazdır izle hepsi bu yapman gereken filmi seçince altyazıyıda aynı anda seçmek.
alt yazi gomme icin bu programi deneyin `AviAddXSub` ustunlugu nedir diye soracak olursaniz daha kisa surede yapiyor
detayli bilgi linkte
bu arada bende divx dvd player var avi filmleri(divx, xvid) herhangi bir convert islemi yapmadan direkt gosteriyor. usb girisli olanlari tercih ederseniz dvd ye yazdirmadan usb bellekten de izleyebilirsiniz