Avira Microsoft Windows 7'ye çoktan hazır

redwine
26-06-2009, 09:20   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Yeni ve önemli bir haber, paylaşmak istedim:

Avira’nın dokuzuncu jenerasyon güvenlik araçları yeni Microsoft Windows 7 işletim sistemini koruyor

Microsoft yeni Windows 7 işletim sisteminin test aşamasını duyururken, Avira IT güvenlik uzmanları da hem kurumsal hem de bireysel çözümlerini yeni işletim sistemi ile geliştirdi. Avira AntiVir Premium 9 dahil, Avira ürünleri 2009 sonunda çıkacak olacak yeni işletim sistemi Windows 7 ile uyumlu hale çoktan getirildiler.
Kapsamlı giriş testlerinde, Avira IT güvenlik uzmanları dokuzuncu jenerasyon güvenlik çözümlerini yayınlanan Windows 7 versiyonu üzerinde test ettiler. Sonuç olarak hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar Avira çözümlerinin Windows Vista’nın yerini alacak olan Windows 7 işletim sistemi ile uyumlu olacağından emin olabilirler. Yeni işletim sistemi ağdaki iletişim ve veri transferini basitleştirecek geniş çaplı işlevlere sahip. Bu nedenle Avira daha büyük güvenlik tedbirleri öneriyor.
Avira’nın CTO’su Stefan Schiffert yeni işletim sistemi ile ilgili olarak: “Windows 7 Windows Vista’ya göre daha az güvenlik işlevine sahip, işletim sistemi için standart ve yeni uygulamalar güvenliği gerçek bir ihtiyaç yapıyor. Tehditlere karşı etkin bir koruma sağlamak için iyi, hızlı ve güvenilir bir virüs tarayıcı kullanmak gerekiyor.”dedi
Kullanıcı dostluluk güvenlik açığı oluşturuyor Microsoft Windows 7’deki yeni uygulamaların sistemi direk olarak korunmasız bırakmamasına rağmen, eğer tehditler dikkatli davranırlarsa, sisteme çok daha kolayca girmeleri gibi daha büyük bir risk söz konusu olacaktır. Örneğin Windows 7’de Kullanıcı Hesap Kontrolü çok daha kolay hale getirilmiştir. Bunun anlamı bir program gerçekten sistem yöneticisi yetkisine ihtiyaç duymazsa, Windows çok daha seyrek kontrol yapacaktır. Kötümcül yazılımlardan faydalanabilecek bazı programlar sisteme kontrolsüz tam girişe sahip olacaklardır.
Microsoft ayrıca ev ağını kurmayı da daha kolay hale getirmiştir. Sadece birkaç adımla, tecrübesiz kullanıcılar dahi PC’lerine ağ kurabilecek ve internete link verebileceklerdir. Windows bu işlem sırasında, herhangi bir malware transferine nerdeyse hiç koruma olmaksızın mevcut kaynak sağlamaktadır.
Windows 7’deki başka bir boşlukta, Windows Explorer’da veya dosya açılımları için standart diyaloglarda , dosya uzantılarının görünümüne sahip olmaktan kullanıcıyı alıkoymasıdır. Bu hackerler için durumu kolaylaştıracaktır, çünkü eğer kullanıcı dosya uzantısını göremezse, enfekte olmuş bir dosyayı açacaktır.
Avira etkin ağ kullanımı için kullanışlı uygulama araçlarıyla Windows 7 altında kapsamlı koruma sunuyor: Eğer kullanıcı hatası veya ustaca yapılmış siber suçlular tarafından enfekte olmuş veri sisteme ulaşırsa, Avira’nın güçlü, ve ödüllü tespit motoru dosyanın açılmasını engeller, siler ve virüsün yayılmasını engelleyerek, sistem için enfekte olmayı imkansız hale getirir. Avira’nın bir önceki versiyonunu kullanan kullanıcılar, Windows 7 altında maksimum korumaya sahip olmak için, lisans süreleri dahilinde, ücretsiz olarak versiyon 9’a geçiş yapabilirler.
Daha fazla bilgi için: www.antivir.com.tr

_AFD_
26-06-2009, 09:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Güzel bir şey olmuş tebrik ederim Avira'yı