Avira ne yapıyor?

Ahmet Ertuğrul
29-09-2009, 16:41   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Avira Premium Security Suit yükledim. Hep bir siteye girerken ya da çıkarken şu IP adresinden gelen IP paketi engellendi diye uyarı veriyor. İlk başta bunu bir daha gösterme demiştim. Sonra ayarlardan tekrar açtım. Birkaç uyarı mesajında çıkan IP'leri internetten araştırdım. Hepsi girdiğim güvenilir sitelerdenmiş. Avira çerezleri mi engelliyor acaba? Çerezleri engelliyorsa bu iyi bir şey mi? İnternet gezgini performansını etkiler mi? 

Bir de özellikle yüksek hızı olanlar speedtest.net sitesinden hız testini yapabilir mi? Sitede sorun var galiba. Uçuk sonuçlar veriyor. Bu siteden ölçtüğümde daha akla yatkın sonuçlar çıktı. 

Lütfen soruma cevap dışında mesaj yazıp konuyu kirletmeyin. Şu programı kullan, ben şunu kullanıyorum gibi cevaplara ihtiyacım yok.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 29 Eylül 2009 17:00
sendotilyon
29-09-2009, 16:44   |  #2  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

kaspersy derim o desilse avast derim tabi pro o da olmaz home derim

Hayalet 26
29-09-2009, 17:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Sitede bir problem yok Ahmet.Burası en sağlam test sonucu gösteren sitelerden biri.Ben sık sık kullanırım.
Avira nın security suite versiyonu bu uyarıları kurulduktan sonra bir süre veriyor.Herhangi bir ayarlama ya da engelleme yapmana gerek yok.Ben bir süre kullanmış fakat beğenmemiştim.Bana kalırsa free versiyon daha güzel.Windows 7 nin güvenlik duvarı ve ayarları yeterli bana göre.
Birkaç gündür avg free deniyorum ve oldukça hoşuma gitti.Avira kadar başarılı bir antivirüse benziyor üstelik Türkçe bir dene istersen.

Ahmet Ertuğrul
29-09-2009, 17:23   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Speedtest bende iki günden beri 20 mbit üstü sonuç veriyor. :D Bu arada şunu da söyleyeyim. Bana hep madem 512 ramin var Avira kullanmalısın dediler. Dün akşam Avira tam tarama yaparken bilgisayarı dondurdu. Opera ve Messenger açıktı. Aynısını ESS 4'le hafif bir yavaşlamayla yapıyorum. 

AVG'nin sistem gereksinimlerine bir bakayım. Bu arada Avira'nın neyi engellediğini hala bilmiyorum.

Burak Torun
29-09-2009, 18:05   |  #5  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj

Ahmet sana tavsiyem (Eğer ESS istemiyrosan) Avira (ücretsiz)+ Zone Alarm...

prodigy
29-09-2009, 18:17   |  #6  
prodigy avatarı
Yıllanmış Üye
576 mesaj

Norton internet security 2010 süper olmuş denemenizi isterim.

PC.Kopat
29-09-2009, 23:25   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Lütfen soruma cevap dışında mesaj yazıp konuyu kirletmeyin. Şu programı kullan, ben şunu kullanıyorum gibi cevaplara ihtiyacım yok.
Ya o kadar rica etmiş sizden insan dikkat eder...

Ahmet Ertuğrul
30-09-2009, 00:14   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: 0PC-Kopat0  
Ya o kadar rica etmiş sizden insan dikkat eder...
Bir kişi okumuş. :)

xmentr
30-09-2009, 16:52   |  #9  
Üye
65 mesaj

dostum sana şunu söyliyim aynısı benim başıma geldi daha dün bende avira s.s. yükledim sendekinin aynısını bana yaptı gıcık oldum hatta üzerine birde dosya indirirken hep yarısına gelince dosya otomatik kesiliyordu. 3 aylık promosyon sebebiyle kurmuştum denemek için ama beni deli etti bende kaldırdım. sen sebebini merak ediyorsun ama bilmiyorum sebebini ama sorun sende değil avirada bence onun için cevap yazdım. Tavsiyemi istersen bence bir microsoftun yazılıımını dene derim hem hafif hem boyutu küçük hemde ücretsiz ve kasmıyor. Dene ne kaybedersin beyenmezsen silersin para mı verdin sanki. :))

Banned
30-09-2009, 17:54   |  #10  
Banlandı
5,024 mesaj

Öncelikle bu forumdaki çoğu mesajları eğer bu işlerden gerçekten anlayan bir uzman okuyorsa eminim Gırgır dergisi okuyor misali gül gül ölüyordur.
Şu forumlarda doğru düzgün bir bilgi veren insan bir elin parmaklarını geçmiyor.

Avirayı beğenmeyip Avast kur diyenini mi ararsın yoksa onun ayarlarını yapamayıp doğrusunu ayarlamak yerine Microsft Security Essentialis'i tavsiye edenimi!

Arkadaşlar isteyen istediğini kurar benide hiç ilgilendirmez ama ben zamanında kurup virüs sorunu yüzünden yaşadığım dersleri buraya sizlere aktarmak istedim o yüzden de Avirayı önerdim çünkü onu kurduğumdan beri ne bir tane virüs var PC'de ne de başka türlü bir sorun.Zamanında AVG Antivirüsü de kullandım beş para etmez bir antidir.Virüsler PC'de halay çekerken uyuyan hantal bir yazılım sırf ona güvendiğim ve başka AV'leri denemediğim için Windows virüs yüzünden çöktü tabi onunla birlikte tüm verilerim.
Yinede ben onu kurmak istiyorum dersen sistem gereksinimine bakmana hiç gerek yok çünkü en basit sistemlerde bile çalışır ben kullanırken galiba Firewall'i yoktu şimdi eklemiş olabilirler.

Avira kurdum PC'im dondu demişsin zaten senin en başta WİN 7 kurman bir hataymış çünkü forumda ramlerim 512 mb diye yazmıştın bu belki Win 7 çalıştırmaya yeter ama onunla birlikte kurduğun her program sana ramlerindeki düşük bellek yüzünden kasma ve donma şikayeti olarak geri dönecektir bunda AV'nin değil senin sistem yetersizliğin rol oynuyor Avira kadar sistem dostu kasmayan anti az bulunur bu yüzden de ben sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum.

İP Block sorununa gelirsekte ayarların buraya göre mi yapılı?

Ben ilk kurduğumda Chıpte böyle bir kaynak olmadığı için direk Doctusun açıklamalarına göre ayarlarımı yapmıştım ilk baştada çıkan tüm İP Block sorularını OK. diyerek kapattım ne bir nette yavaşlama ne de başka bir sorun yaşattı.
Aviranın sitelerden gelen İP'leri Blocklama sebebi o sitelerden aldığı bazı reklam Scriptleri ya da veri tabanında ki herhangi bir virüs imzasının benzerliğide olabilir.

xmentr
30-09-2009, 18:30   |  #11  
Üye
65 mesaj
Alıntı: Kylie  
Öncelikle bu forumdaki çoğu mesajları eğer bu işlerden gerçekten anlayan bir uzman okuyorsa eminim Gırgır dergisi okuyor misali gül gül ölüyordur.
Şu forumlarda doğru düzgün bir bilgi veren insan bir elin parmaklarını geçmiyor.

Avirayı beğenmeyip Avast kur diyenini mi ararsın yoksa onun ayarlarını yapamayıp doğrusunu ayarlamak yerine Microsft Security Essentialis'i tavsiye edenimi!

Birkere insanların görüşlerini böyle ben bilirim edalarıyla hafife alır bir yaklaşım hoş değil.Bu şekilde kendiniz gülünecek duruma düşüyorsunuz haberiniz yok.Burada insanlar herşeyi bilse zaten forumlara gerek yok.Forumların mantığı bişeyler paylaşmak,kaynaşmak,bilmeyenlere yardımcı olmaktır.Elbetteki her tür görüş olacak ve bunlardan bazıları  kendini fazla biliyor sananlara komik gelecek fakat bu kimseyi küçük görme sebebi değil olamazda.Sonuçta bilenlerde önceleri bilmiyordu ve sorarak, tartışararak, araştırarak öğrendi. yardımcı olmak güzel ama kırarak dökerek biş iş yapılırsa bunun kıymeti azalıyor.

Banned
30-09-2009, 18:38   |  #12  
Banlandı
5,024 mesaj
Alıntı: xmentr  

Birkere insanların görüşlerini böyle ben bilirim edalarıyla hafife alır bir yaklaşım hoş değil.Bu şekilde kendiniz gülünecek duruma düşüyorsunuz haberiniz yok.Burada insanlar herşeyi bilse zaten forumlara gerek yok.Forumların mantığı bişeyler paylaşmak,kaynaşmak,bilmeyenlere yardımcı olmaktır.Elbetteki her tür görüş olacak ve bunlardan bazıları  kendini fazla biliyor sananlara komik gelecek fakat bu kimseyi küçük görme sebebi değil olamazda.Sonuçta bilenlerde önceleri bilmiyordu ve sorarak, tartışararak, araştırarak öğrendi. yardımcı olmak güzel ama kırarak dökerek biş iş yapılırsa bunun kıymeti azalıyor.
Seninle tartışacak zamanım yok ama şunu yazmadan geçemeyeceğim sizin gibi üyeler yüzünden bu forum bir çok değerli üyesini kaybetti halada kaybetmeye devam ediyor sırf bilmediği konular yüzlerine söylendi diye o kişiye teşekkür etmek yerine aynı bu tarz mesaj yazmaları yüzünden.

Ahmet Ertuğrul
30-09-2009, 21:26   |  #13  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
...Avira kurdum PC'im dondu demişsin zaten senin en başta WİN 7 kurman bir hataymış çünkü forumda ramlerim 512 mb diye yazmıştın bu belki Win 7 çalıştırmaya yeter ama onunla birlikte kurduğun her program sana ramlerindeki düşük bellek yüzünden kasma ve donma şikayeti olarak geri dönecektir bunda AV'nin değil senin sistem yetersizliğin rol oynuyor Avira kadar sistem dostu kasmayan anti az bulunur bu yüzden de ben sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum...
Evet. Donma Avira'nın suçu değil. Ram Win 7+Opera+Messenger+Avira taramasına yetmiyor ama ESS tam tarama+Win 7+Opera+Messenger'a yetiyor. Çünkü, Avira Premium Security Suite'in ram gereksinimi; en az 192 MB RAM (Windows XP), en az 512 MB RAM (Windows Vista). Eset Smart Security'nin ram gereksinimi; ortalama 33 - 38 MB. Evet Avira gibi sistem kaynağı sömürmeyen program az vardır ama sonuçta var.
...İP Block sorununa gelirsekte ayarların buraya göre mi yapılı?

Ben ilk kurduğumda Chıpte böyle bir kaynak olmadığı için direk Doctusun açıklamalarına göre ayarlarımı yapmıştım ilk baştada çıkan tüm İP Block sorularını OK. diyerek kapattım ne bir nette yavaşlama ne de başka bir sorun yaşattı.
Aviranın sitelerden gelen İP'leri Blocklama sebebi o sitelerden aldığı bazı reklam Scriptleri ya da veri tabanında ki herhangi bir virüs imzasının benzerliğide olabilir.

Evet, o ayarı yapmıştım sonra IP adreslerini merak ettiğim için bazılarını not alıp kontrol etmek için tekrar açmıştım. Sonra yine kapattım.

Sorun olmuyorsa tamamdır. Son bir soru Avira güncellemelerini sınırlayabilir miyiz? Mesela ben günde bir defa ya da iki defa güncelleme yapsın istiyorum. Ama sanırım Update altından hangi ayarı yaparsak yapalım iki saatte bir otomatik güncellemeye devam ediyor.

Burak Torun
30-09-2009, 21:29   |  #14  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj

Galiba sadece otomatik veya manuel oluyor...

Ahmet Ertuğrul
30-09-2009, 21:35   |  #15  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Hallettim onu şimdi. 3. seçenekle manuele çevirdim.

Banned
30-09-2009, 23:15   |  #16  
Banlandı
5,024 mesaj

Güncellemeleri her zaman otomatik tutman daha iyi olacaktır ama buradan istediğin zamanı ayarlayabilirsin.

Ahmet Ertuğrul
30-09-2009, 23:21   |  #17  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Kylie, dediğin ayarı yapmıştım ama yine otomatik güncellemişti.

İnanmıyorum ya. "Program güncellemelerini otomatik yükleme"yi seçmeme rağmen(3. seçenek) şimdi bu mesajı yazarken "Update was successful" mesajı çıktı. Sanırım deneme sürümünde kullanıcı güncellemeleri yapmadığından bir zararlıya tutulur, ondan sonra da Avira kötü sanar diye otomatik güncelleştirmeler üzerinde bir hak iddia edemiyoruz.

Bir de bütün sezgisel(heuristic) ayarlarını mediumdan high'a çekmiş. Varsayılan olarak medium gelmişti hepsi. Zaten bir programı kurar kurmaz ilk kurcaladığım yeri ayarlarıdır. Ben buluyorum bak diye gösterecek ya, bütün ayarları yükseğe çekmiş.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 01 Ekim 2009 11:50