Öncelikle bu forumdaki çoğu mesajları eğer bu işlerden gerçekten anlayan bir uzman okuyorsa eminim Gırgır dergisi okuyor misali gül gül ölüyordur.
Şu forumlarda doğru düzgün bir bilgi veren insan bir elin parmaklarını geçmiyor.
Avirayı beğenmeyip Avast kur diyenini mi ararsın yoksa onun ayarlarını yapamayıp doğrusunu ayarlamak yerine Microsft Security Essentialis'i tavsiye edenimi!
Arkadaşlar isteyen istediğini kurar benide hiç ilgilendirmez ama ben zamanında kurup virüs sorunu yüzünden yaşadığım dersleri buraya sizlere aktarmak istedim o yüzden de Avirayı önerdim çünkü onu kurduğumdan beri ne bir tane virüs var PC'de ne de başka türlü bir sorun.Zamanında AVG Antivirüsü de kullandım beş para etmez bir antidir.Virüsler PC'de halay çekerken uyuyan hantal bir yazılım sırf ona güvendiğim ve başka AV'leri denemediğim için Windows virüs yüzünden çöktü tabi onunla birlikte tüm verilerim.
Yinede ben onu kurmak istiyorum dersen sistem gereksinimine bakmana hiç gerek yok çünkü en basit sistemlerde bile çalışır ben kullanırken galiba Firewall'i yoktu şimdi eklemiş olabilirler.
Avira kurdum PC'im dondu demişsin zaten senin en başta WİN 7 kurman bir hataymış çünkü forumda ramlerim 512 mb diye yazmıştın bu belki Win 7 çalıştırmaya yeter ama onunla birlikte kurduğun her program sana ramlerindeki düşük bellek yüzünden kasma ve donma şikayeti olarak geri dönecektir bunda AV'nin değil senin sistem yetersizliğin rol oynuyor Avira kadar sistem dostu kasmayan anti az bulunur bu yüzden de ben sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum.
İP Block sorununa gelirsekte ayarların buraya göre mi yapılı?
Ben ilk kurduğumda Chıpte böyle bir kaynak olmadığı için direk Doctusun açıklamalarına göre ayarlarımı yapmıştım ilk baştada çıkan tüm İP Block sorularını OK. diyerek kapattım ne bir nette yavaşlama ne de başka bir sorun yaşattı.
Aviranın sitelerden gelen İP'leri Blocklama sebebi o sitelerden aldığı bazı reklam Scriptleri ya da veri tabanında ki herhangi bir virüs imzasının benzerliğide olabilir.