avira premıum suıte bı ıp numarasını engellıyor .

_eFeKenTLi_
12-12-2009, 06:35   |  #1  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

daha onceden msnyı actıgımda avıra ıp numarası nı engelledı bende vırus var sanıp deneme amaclı format cektım pc ye ılk olarak  bu yazılımı kurdum . fakat kurduktan sonra hemen su ıp numaralarını engelledı ve soyle bır yazı cıktı.
ama nıye bloke edıyor anlayamadım . settıng kısımından ıp bloke yı kapatırsam bu seferde pc ye sızmak ısteyen kısılere davetıye cıkarmıs olacagım . bu konuda bana acıl yardım edersenız sevınırım . aslında algıladıgı  ıp yı bloke etmesı ıyı ama herseyı degıl .   acıl yardım beklıyorum geceden berı bunla ugrasıyorum        :((
windows 7 kullanıyorum acaba widows defender ın acık olması fark edermı   

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 12 Aralık 2009 07:01
G00GLE
12-12-2009, 07:45   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

niye bilmiyorum ama engellenen IP numarası modeme ait. windows defender ile alakalı değildir. ama neden modemin IP numarasını engellediğini tespit etmek gerekiyor. modemde firewall özelliği açık mı mesela?

_eFeKenTLi_
12-12-2009, 07:50   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

tabıkıde acık . vede acık olması lazım . sımdı msn yuklu degıl msl msn yı actıgımda da bı ıp numarası cıkıyordu onuda bloke edıyordu  bloke olunca msn acılmıyor .anlayamadım gıttı .
----------------------------------------------
sundan olabılırmı acaba ben yazılımı kurulum sırasında bır takım ozellıkler yzıyor ben sellect all ıle hepsını secıp kuruyorum oyuzden olma ıhtımalı varmı acaba .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 12 Aralık 2009 07:57
G00GLE
12-12-2009, 07:56   |  #4  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

ben avirayı çok bilmiyorum ama güvenlik seviyesi yüksek olabilir mi? hassasiyet fazla mı acaba? bir de engelleme gerekçesi günlükte falan herhangi bir yerde var mı? mesela şu sebepten IP engellendi yada port engellendi gibi?

_eFeKenTLi_
12-12-2009, 08:00   |  #5  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

o kadar anlamam koruma sevıyesı orta sevıyede ya daha once 3 ay boyunca kullandım hıc boyle bısı yoktu ama o zaman xp ıdı ısletım sıstemın . aslında guzel bır yazılım agıma bırı gırdıgı anda sak dıye ıp sı yazıyor .  ama bunun bır cozum yolu mutlaka vardır . ah Turkıyede bır subesı olacak bu sorunlarla ılgılenen teknık destek . nede olsa 3 ay lısanslı yazılım