Avril Lavigne amatör videoyu alt etti!

CHIP Online
25-08-2008, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Gizli YouTube savaşı, amatör ve profesyonellerin rekabetine sahne oluyor. İşte en çok izlenenler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Avri ... -alt-etti_8377.html

Biri turuncu t-şörtler giymekten hoşlanan Ohio'lu bir konuşmacı, diğer ise milyonlarca bunalımlı gencin rüyasını süsleyen bir pop prensesi. İşte bu ikisi dünyanın en çok izlenen videosu ünvanı için YouTube'da büyük bir savaş veriyor. İki video da, yaklaşık olarak 100 milyon kez izlenmiş durumda.

Daha önce bir numara olan Judson Laipply'nin "Evolution of Dance" isimli düşük bütçeli videosunun yerine artık tahtta Avril Lavigne'in "Girlfriend" isimli klibi oturuyor.

Bu savaşı önemli kılan bir başka nokta, kullanıcıların ürettiği videolarla ticari olarak çekilmiş büyük bütçeli videolar arasındaki yarış. Eğer rahatça girebilseydik görecektik ki YouTube'a en çok izlenen 20 video arasında hem Alicia Keys gibi yıldızların ticari klipleri, hem de gülen şirin bebeklerin olduğu ev yapımı videolar bulunuyor.

"Yeni Britney Spears" olarak isimlendirilen Lavigne'nin punk tadındaki "Girlfriend" şarkısını da içeren son albümü "The Best Damn Thing" Amerika listelerini alt üst etti. Lavigne'nin YouTube'da izlenme sayısı, Pazar gecesi saat 23.50'de 98.094.798 idi. Judson Laipply'nin "Evolution of Dance"i ise 96.645.155 kere izlenerek Girlfriend'i yakın takibe devam ediyordu.

Yeni bir numara "Girlfriend"i izlemek için buraya tıklayın.

Tahtını kaybeden "Evolution of Dance"ı izlemek için buraya tıklayın.

Tüm konu: Avril Lavigne amatör videoyu alt etti!

İzleyin: YouTube'un yeni 1 numarası Avril Lavigne

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Amatör videoların profesyonel kliplere rakip olmayı başarması nasıl açıklanabilir?

Banned
25-08-2008, 17:06   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,098 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Tartışıyoruz: Amatör videoların profesyonel kliplere rakip olmayı başarması nasıl açıklanabilir?

cevap: açıklanamaz..

frkn_ua
25-08-2008, 20:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

"yeni britney spears" isimlendirmesinide ilk defa burdan duydum.bence gayet başarılı bir sanatçı sürekli dinlerim kendisini.en iyi şarkısın girlfriend olmadığı kesin bence ama yine de bu kadar izlenmesinin sebebi hem dünya çapındanki binlerce hayranı hem de pop müzik dinleyenlerin beğenebilceği bir şarkı olmasından kaynaklı.hayran kitlesinin Türkiye'de yaş ortalamasının çok düşük olması nedeniyle sevilmez burda.bu yüzden de Türkiye'de onun hakkındaki haberler hep böyle kötü şekilde veriliyor...

Blackinred
26-08-2008, 12:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Bence "Evolution of Dance" çok daha iyi ve Avril'in videosundan daha iyi videolar var youtube da. Ben bu Avril Lavigne'in videosuun hileyle bu izlenme rakamlarına ulaştığını duymuştum youtube daki yorum bölümlerinde, tabii doğru mu bilmiyorum! Buarada chip'in "milyonlarca bunalımlı gencin rüyasını süsleyen" benzetmesi gülümsetti beni onu da söyleyeyim... Sorunun cevabıysa; Bir şeyin iyi olması için mutlaka üzerine çok para akıtılması gerekmiyor. Bazen bir amatör de herkesin ilgisini çekecek şeyler yakalayabilir...

tolter
23-07-2009, 23:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

yapılan işin kaltesine bağlı bu amatör profesyonel olarak açıklanamaz