Awermedia DVB

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
bigen
30-05-2005, 13:16   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Arkadaşlar bu marka digital tv kullanan varmı aranızda?Benim muzdarip olduğum konu capture de problem yaşamam:yayınlardan record la aldığım kayıtlarda ya görüntü gelmiyor ses var ya da bir-iki saniye oynayıp duruyor;1-2 dakika oynaması gereken kayıt.
Bir arkadaşım bunun yeni nesil ekran kartlarından kaynaklanabileceğini
çünkü üzerlerinde captue chipi olduğunu ve bununn da tv kartının chipiyle çakışabileceğini söylemişti.
Şimdi bir çok arkadaş niye SS2 almadın diyecek ama;ben multimedia özelliklerine de önem vermiştim(özellikle de video kameramı bağlayabilme)bu yüzden tercih ettim.Acaba bu kartla şifreli yayınları kırabilir miyim?Daha önce softcam ve yankse yi denedim ama ya yapamadım ya da ??????????

maxim
30-05-2005, 19:08   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

öncelikle progdvb veya dvbdream gibi programlarımızı kuruyoruz. (progdvb için bkz. http://www.skyvisiontv.com/forum/viewtopic.php?t=240 )

daha sonra www.skyvisiontv.com/download adresinden gerekli olan S2emu ve emunation dosyalarını indiriyoruz. bunlar iki farklı çözücülerdir. ancak birbirlerini tamamladıkları için ikisini de kullanırız genelde. bu dosyalar sıkıştırılmış halde gelecektir. bunları ayıkladıktan sonra elimizde iki adet klasör olacaktır. bunların içlerinde birden çok dosya olacaktır. bu klasörlerin içindeki dosyaların hepsini kopyalayıp progdvb ana dizin yani ana klasörünün içine yapıştırıyoruz.

artık progdvb yi açtığımızda üstteki menüde plugins'e bastığımızda karşımıza emunation ve s2emu çıkacak. bunlar zaten kendiliğinden aktifdirler. değiller ise aktive yada enable deyin aktif olurlar.

ek bilgi:

kopyaladığımız bu dosyaların bazılarının özellikleri vardır. örneğin S2emu klasörünün içindeki sonu .dll ile biten dosya esas çözücü dosyadır. softcam.key olan dosya ise pluginin şifreleri okuduğu dosyadır. bu dosya, şifre değişiklikleri olduğu zaman güncellenir. o zaman da sadece güncel olan dosyayı bulup (ki gerektiğinde bizim sitemizin dosyalar bölümünde güncelleniyor) onu eskisiyle değiştirmeniz yeterlidir. ancak bazı köklü değişikliklerde S2emu'yu tamamen değiştirmek gerekebilir. (o zaman da dosyalar bölümümüzde yenisi oluyor, admin hocam sağolsun hemen güncelliyor) o zaman dosyayı yeniliyoruz yenisi ile.
aynı şekilde emunationda da böyle bir key dosyası vardır. bu da Keys.bin dir. bu arada hemen belirtelim, emunation plugini sevgili arkadaşımız bveb tarafından yazılmıştır.

bu iki pluginden başka fazla sayıda plugin kullanmak progdvb yavaşlamasına ve kanallarda problemlere yol açabilir.

umarım faydalı olmuştur. herkese kolay gelsin.

(skyvision sitesinden dreamon isimli bir arkadaştan alıntıdır)

neden ss2 almadın gibi bir soru saçma olur. ss2 çok da matah bir kart değil. en azından aver farklı amaçlar içinde kullanılabiliyor. ama averin bir eksiği, ağ bağdaştırıcısı olarak tanıtılamıyor. bu yüzden skyvision yada ss2 gibi bazı kartların yapabildiği download işlemini bu gerçekleştiremiyor. onun dışında aver uygun sayılır senin amaçların için.

bu arada progdvb kurarken aver dvb diyoruz tabiki.

bigen
31-05-2005, 12:24   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Saol arkadaşım;akşama deneyeceğim;fakat kartın kendi yazılımı etkiler mi bu prog dvb nin çalışmasını,yani kaldırayım mı?
Yalnızca prog dvb kurulu olsun?..

maxim
31-05-2005, 20:50   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

kartının kendi yazılımı durabilir sorun yaratmaz. dene haber ver bakalım.

bigen
01-06-2005, 09:15   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Arkadaşım,bu awermedia beşpara etmezmiş;meğer nekadarda yanlış bir seçim yapmışım,hiçbir şifreyi kırmıyor ve de download yapamiyor....en kısa zamanda elimden çıkarıp bir SS2 alacağım.
Yardımlarına tekrar minnettarım....

maxim
01-06-2005, 15:46   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

aslında şşifre kırıyor ama demekki bazı noktalarda sorun yaptı. istersen takıldığın bir nokta varsa sor yeniden deneyelim. çünkü progdvb kullanabiliyorsan şifreleri de çözebilmen lazım. ha yinede ben bu kartı çıkarıcam diyorsan sana skyvision kartını öneririm.

bigen
01-06-2005, 16:43   |  #7  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

plugin seçeneğinde s2emu,emunation seçeneği gözüküyor,hatta aktif bile ediyorum.Acaba rardan çıkarırken mi hata yaptım:rarlı dosyaya aç dedim klasörü gösterdi,tıkladım,alt klasörler çıktı,bende mousla sürükle bırak yaptım.

maxim
01-06-2005, 18:59   |  #8  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

hmmm. aslında olması lazım. progdvb yi kaldır ve yeniden kur. hazır listeyi at. sonra sadece s2emu yu indir. bu arada rarlı olan değil zipli olanı indir. zipini aç. karşına s2emu diye klasör çıkınca içindeki dosyaları topla copyala ve progdvb içindeki plugins klasörüne at. sonra multivision kanallarından birine bas. bakalım ne olucak.

bigen
03-06-2005, 09:28   |  #9  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Arkadaşım yardımlarına teşekkürler;bana yeni bir kart almak şart gözüküyor,tavsiyene uyup skyvision araştıracağım,bu arada tavsiye edebileceğin bir takas sitesi var mı?Ya da en azından kartımı elden çıkarabileceğim?

maxim
03-06-2005, 10:31   |  #10  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

gittigidiyoru biliyorum ben. www.gittigidiyor.com