İnternetten dolaşırken aynı sayıda çok konu buldum:Ay yapay mı?Diğer konuların aksine gereğinden fazla kanıt var.Kanırlar şöyle:
1-Ayın içi boş.
2-Ay ölü bir uydu fakat zaman zaman üstünde ışıklar gözlemleniyor.
3-Güneş tutulmasında ay güneşi tam olarak kapatabiliyor bu ince detay nasıl oldu?
4-Ayın güneş sisteminin dışından geldiği söyleniyor ve her yıl Dünyadan 3.8 cm uzaklaşıyor.
5-Ay Dünya gibi bir gezegenin uydusu olamayacak kadar büyük.
6-Gezegenine tek yüzünü gösteren tek uydu.
7-Aydan getirilen taşlar 10 milyar yaşındadır fakat ay 7 milyar yaşındadır,Dünya ise sadece 4 milyar 600 milyon yaşındadır.
8-Kraterler sadece bir yüzündedir fakat evrende tam tersi olup dünyaya ters olan yüzüne çarpmış olması gerekir.
9-Daha büyük çekim kuvvetine sahip dünyamız varken niye aya daha çok krater çarpmıştır?
Arkadaşlar düşüncelerinizi bekliyorum şu yazdıklarımdan kesin olan bir şey var ay bizden uzaklaşıyor ve çekim etkisi kayboluyor Dünya daha hızlı dönmeye başlıyor ve günler daha çabuk geçiyor.10.000 yıl sonra bir gün 8 saat olacakmış.
1. Ayın içi boş değil. İçi boş olan bir maddenin çekim gücü olamaz. (ki ayın çekim gücü var, yerçekimiyle karıştırma)
2. Ay ölü bir uydu değil, ay bayağı bir uydu, üzerinde ışıkların gözlemlenmesi tamamen güneş yansıması...
3. Buna basitçe perspektif deniyor. Güneş çok uzakta olduğu için küçük görünüyor. Eğer gözüne yakın bir madeni para da tutsan güneşi kapatabilirsin mesela ;)
4. Buna merkezkaç kuvveti denir. Sadece ay değil, dünya da güneşten uzaklaşıyor. Her gök cismi diğerinden uzaklaşıyor seneler içerisinde... Merkezkaç kuvveti çekim kuvvetinden büyükse oluyor bunlar. Şimdi bir düşünün... Ayla dünya arasında 384.000 km ortalama mesafedir (bu değişiyor tabi duruma göre) dünyanın çapı 12756 km'dir ekvatorda, düşün kaç tane dünya sığar araya 30 tane! Çok da yakın değil yani...
5. Çünkü ay dünya ile başka bir gezegenin, henüz dünya kabuğu soğuk değilken çarpışması sonucu oluşan bir gök cismi, sağdan soldan geçen bir gezegeni dünyanın yakalaması değil ...
6. Çünkü kendi etrafındaki dönüş süresiyle, dünyanın etrafındaki dönüş süresi aynı... Kısacası insanın göz yanılmasından başka bir şey değil.
7. Ayın yüzeyi pek çok meteor yağmurundan kalan artıklarla doludur. Atmostferi olmadığı için çarpan tüm cisimler ayda kalır.
8-9. Dünyanın atmosferi ve sürtünme kuvveti var + yerçekimi kuvvetli olduğu için oksijen sağlam yakıyor... bir çok şeyi... Artı dünyaya aydan çok daha fazla meteor ve kuyruklu yıldız çarpmıştır. Dünyadaki tüm "SU" okyanuslar dahil, kuyruklu yıldızların içeriğindeki sudan dolayı birikti, sen hesap et nasıl çarptığını... (tabi atmosfer oluşmadan önce)
Açıkçası bu iddiaları çok komik buldum ne yalan söyleyeyim.