Arkadaşlar ben programcılık okuyorum.Lınux'ü merak ediyorum ve yüklmek istiyorum.Sorum= Aynı anda hem Lınux Hem Windows oluyor mu?Yeni bir sabit disk mi gerekiyor?İlk vista çıktığında hem Xp hem Vista olduğunu duymuştum.Lınux ve Windows oluyor mu?
Aynı anda hem Lınux Hem Windows oluyor mu?
Hiç bir kasma olmaz imzamdaki linux ile ilgili konuda nasıl kuracağına dair geniş bilgi mevcut."UYARI:Linux kurmak istediğin bölümü Ext3 veya Ext4 dosya sistemine dönüştürmen gerekir tüm diski Ext3 veya Ext4 olarak biçimlendirirsen tekrar windows kurmak istediğinde sorun yaşayabilirsin."Biraz daha açıklar mısın?
Son Düzenleme: cozcell ~ 19 Eylül 2013 20:07
Devamında "([20.08.2013]Düzeltme: Ext4 için bu bilginin yanlış olduğu sonraki mesajlarda anlatılmıştır.)" yazmıştım."UYARI:Linux kurmak istediğin bölümü Ext3 veya Ext4 dosya sistemine dönüştürmen gerekir tüm diski Ext3 veya Ext4 olarak biçimlendirirsen tekrar windows kurmak istediğinde sorun yaşayabilirsin."Biraz daha açıklar mısın?
Grezimonk bana cevap olarak yazmışki:
Aynı anda hem linux hemde windows kullanabilirsin ama aynı anda iksini çalıştıramazsın. Örneğin bizim okuldaki akıllı tahtalarda hem win 7 pro hemde pardus var. Ama Windows hiç bir skıntı yaratmıyor. Hatta pardus windowsun kurulu olduğu yerde kurulu. Disk D'de sadece dersler var. Başka bir şey yok :D