yeni bir PIKATEL marka ADSL modem aldım hem USB hem Ethernet (tek port).şu an itibariyle etherneti kullanarak nete giriyom. ilerde arkadaşım ile paylaşmak istersem usb'den internete girebilir mi arkadaşım. aynı anda hem usb hemde ethernet kullanabilirmiyim?
bir sorun çıkartırmı çıkarırsa nasıl bir sorun olur.
tavsiyeleriniz
aynı anda hem usb hem ethernet olurmu (ADSL)
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.nasıl bir ağ kurmalıyım.biri usb diğeri ethernet ADSL modem üzerinden böyle bir ağ kurulcağını mı söylüyorsunuz.sanırım tam anlamadım kurduğunuz cümlelerden.
yani recep hocam diyoki sen o modemi aynı anda iki bilgisayara bağlayamazsın fakat bir bilgisayara modemi bağlayıp o bilgisayara da diğer bilgisayarı baglıycan bu şekilde senin bilgisayarın ana bilgisayar olacak diğeri de onun üzerinden bağlanacak.nasıl bağlıycan bu iki bilgisayarı birbirlerine eternet kablosuyla bağlıycan e bilgisayarında eternet girişi bir tane ise o zaman demek ki modemini de usb den bağlıycan demektir.tabi o bilgisayarın senin bilgisayarının üzerinden bağlanması senin bilgisayarını yorar mı ve ne kadar yorar bunu sen kullanırken anlayacan bu konuda bişey diyemem.
Ben Datron RTA-230 1port ethernet ve usb girişli adsl modem kullanıyorum. Normalde, iki bilgisayar arasında ağ kurup, diğeri ile (client) ana makina (server) üzerinden internete bağlanıyordum, ancak arkadaşın sorusu üzerine client bilgisayarın ağ kabolosunu direk adsl modeme taktım, server için de usb kablosunu kullandım. ikiside sorunsuz çalışıyo ve artık client için server makinayı açık tutmama gerek kalmadı. Burada kafama takılan konu, modeme bağladığım kablo cross kablo, bilgisayarlarda dosya paylaşımı için düz olarak mı ayarlamam gerekiyordu, ya da bu şekilde dosya paylaşımı yapmak mümkün değil mi (ağ bağlantılarında bilgisayarlar birbirini görüyor)