aynı fiyata 'HP' mi almalı 'APPLE' mı ???

mlhefe
15-05-2011, 22:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

merhaba arkadaşlar ;

iki notebook arasında kaldım , cihazlar abd den alıncak ve fiyatlarda abd fiyatı , sizce hangisini almak daha akıl kari

not: bilgisayarda oyun oynamam genelde , oyunlarımı ps3te oynuyorum . Bilgisayarda genelde internet , office programları yaparım tabi diyer uygulamalarda olabilir(photoshop , phun beta ,counter , age of empire)  . Birde ilerde mimarlık okuyacağım için çizim-grafik uygulamalarıda yapıcam

cihazlar şöyle:

HP - Pavilion Laptop : Intel® Core i7 Processor / 17.3" Display  / 8GB ram /  1TB Hard Drive  Argento

-1150$-

macbookpro 13''      : intel  Core  i5  Processor / 13'' led ekran / 4gb ram /  320 gb hard drive

-1200 $-

sizce hangisi?

hariciadam
15-05-2011, 22:42   |  #2  
hariciadam avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,192 mesaj

birisi karpuz  birisisi kavun ikisi arasında dağlar kadar fark nasıl kıyaslıyorsun bunları ? alıcaksan bunu al 

http://www.pcdepo.com/hp-pavilio ... -15-6-urun5887.html

Me Not Working Hard
15-05-2011, 22:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

Mac Pclerde Sistem Genelde  Düşük Oluyor Estetik Olması Dışında Maclerin Hiç Bi Faydası Yok Maddi Durumu İyi Olanda Tabi Estetik Ve Performanslı Olsun 5000$ Olsun Diyor
Ama Şu Durumda Hp Çok Daha Mükemmel Bi Ürün Hemde Mimarlık İçin Kullanacagın Programlarda  Durmadan Yakınlaştırma Yada Saga Sola Kaymak Gibi İşlemleri 17 İnç İle 1 Kere Yapcaksan 13 İnş İle 2-3 Defa Yapıcaksın Zaman Kaybı Olucak Tabi Ben Sinirlenip Pcyi Bile Kırardım Bi Süre Sonra:P

Mac Pclerin Avantajı  Çok İnce,Ufak,Pil Ömrü Fazla Vs. Fazla Seyahet Edip Maillerine Falan Bakan Biri İçin Çok Güzel Bi Ürün Ama Bu Özellikler Maliyeti Artıcagından Aynı Fiyata Daha Performanslı Ürünler Alabilirsin
Ayrıca Mac Pcler Çok Farklı Tasarlandıgı İçin  Daha İnce Tamir İstiyor Teknik Servis En Ufak Şeyde 500-600 Lira Alıyor
Diger Pcler Normal Bilgisayarcılar Bile Tamir Edebiliyor Nerdeyse  Teknik Serviste Apple' Göre 2-3 Kat Ucuz Oluyor

Mimarlık İçin Alıcaksın İyi Bi Ekran Kartı Lazım
56xx
66xx  Eş Deger Bi Kart Olabilir

Son Düzenleme: Me Not Working Hard ~ 15 Mayıs 2011 22:54
mlhefe
15-05-2011, 22:56   |  #4  
OP Taze Üye
13 mesaj

fiyatları aynı olduğu için ikisini kıyasladım

ve yani apple ın pahalı olmasının tek sebebi markasımı :S

mburak12345
15-05-2011, 23:50   |  #5  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
1,242 mesaj

hp alda başında patlasın cayır cayır yanıyor hp ler azcık araştır ikisinin ortası bişey al... i5 4gb ram 500 hdd 5650 ve üstü ekran kartı

Me Not Working Hard
16-05-2011, 01:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
749 mesaj
Alıntı: mlhefe  
fiyatları aynı olduğu için ikisini kıyasladım

ve yani apple ın pahalı olmasının tek sebebi markasımı :

Evet Öylede Denebilir Üretimi Daha Farklı Laplopları Yapabildikleri Kadar Küçük Yapıyolar Buda Maliyeti Arttırıyor Ve Performanslı Düşürüyor.Kalite Konusunda Bişe Söylemek Zor  Ama Toshibalar Kesinlikle Çok Isınıyor Benim Gördügüm Tüm Toshibalar Magma Gibiydi

Acer,Packert Bell,Asus, Isınma Konusunda Pek Sorun Cıkarmaz Arkadaşımda Acer Vardı Buz Gibiydi Ama Biraz Şans İşi Aynı Model Laptop Sende Isınmaz Başkasında Isınabilir Yanı Tüm Markalar İyidir Ama  Şana Gelen Çok Isınabilir...Benim Tek Isınan Ve Performansı Kötü Dedigim Laptop Toshibadır.5-6 Tane Toshiba Laptop Gördüm Sistem Boşta  İken Bile Alev Gibi
Pedere Okuldan Toshiba Laptop Hediye Etmişlerdi.Klima Açık Vucudum Kaskatı Donmuş Laptop Alev Gibi Sadece Ellerim Hareket Etiyor Bana Bi Tokat Vursan Parçalanırım Nerdeyse Ellerimde Sıcak Yüzünden Su Cıkıcaktı Nerdeyse...
Az Isınsın İstiyorsan 3-5 Ayda Bir İçini Açıp İçini Temizlemen Lazım,Fanlar Çok Ufak Oldugundan İçine Kaçan Büyük Parçaları(Halı Tüyü,İp Parçaları,Plastik Parçalar,Ufak Kinrit Parçaları)Gibi Şeyleri Senin Cıkarman Lazım
Alıcagın Laptopa Karar Verirsen Forumlarda Laptopla İlgili Yorumlara Göz At Sana En İyi Cevapı Kullananlar Verebilir

Crysisis
16-05-2011, 12:58   |  #7  
Yeni Üye
46 mesaj

Hp al ak git kardeşim.Başın ağrımaz.

adem-t
16-05-2011, 17:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
793 mesaj

Bencede hp al kardeşim sıkıntın olmaz..

MertBJK1903
16-05-2011, 18:51   |  #9  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

hava atmak istiyorsan mac bilgisayar kullanmak istiyorsan HP

Güney62
16-05-2011, 20:11   |  #10  
Güney62 avatarı
Yıllanmış Üye
545 mesaj

Hp'yi öneririm.Macbook aslında sadece Apple'ın ürettiği için ünlü ve öneriliyor.Tabii Laptop'un hakkını yememek lazım ama bence hemen hemen HP gibi markalarla aynı düzeyde.Bence fazla yükseklerde tutmayalım Macbook'u.

umutumut
17-05-2011, 03:18   |  #11  
Yeni Üye
32 mesaj

ULTIMATE PC Atölyesi !!!!!!

Evinizde ve işinizde bilgisayar arızalarını kolaycagidermek sizi mutlu etmez mi?
Bilgisayar Onarım bilginizi en üst seviyelere çıkarmayane dersiniz?
Her problemde bilgisayarınıza format atılıp her şeyinizinyerinin değişmesi sinirlerinizi bozmuyor mu?

“İçeride sizin için hazırlanmış çok zengin bir içerik varacele edin bu fırsatı kaçırmayın. Evinizde, işinizde size her an yardımcıolacak bir ürün var “

mlhefe
17-05-2011, 21:12   |  #12  
OP Taze Üye
13 mesaj

ya bu bilgisayarların kesin bir çizgisi yokmu ya :D herkes farklı diyor mesela turkmac forumunda resmen windows ve hp eziliyor dandik bir yıl bile idare etmez hep kasar vs. ama donanım olarak daha güçlü neden böyle birşey var peki ?