öncelikle merhaba arkadaslar.Benim evimde bi masaüstü bide laptop var bunları aynı modeme baglayip uzun süredir internete giriyorum sorunsuzca ve yukarıdaki modemi kullanıyorum;fakat ben bu 2 bilgisayarım arasında dosya paylasimi yapmak istiyorum yani birbirini görmesini ve dosyalarına erişebilip birbirine tasınabilmesini istiyorum...acaba bunu yapmam mümkün mü? daha önce yaptıgımı hatırlıyorum aynı sekilde ek parca kullanmadan ama simdi nedense yapamıyorum bana ayrıntılı bir şekilde anlatabilecek biri varsa beni cok mutlu eder...
simdidien ilginize cok tesekkürler iyi günlerr
özetle sorum aynı modeme bagli 2 bilgisayar arasında dosya paylasimi[/FONT]
aynı modeme bagli bilgisyarlar arsında dosya payla
iki bilgisayarı modeme bağladıktan sonra ztn otomatikmen workgroup oluşturması lazım.ondan sonrası ise dosya paylaşımına kalıyor.klasör üzerinde sağ tuş paylaşım ve güvenlikten klasörü paylaşıma açıyorsun.
denedim arkadasım ama olmadı birbirini görmüyor?
dosyalara nerden ulasabilirm paylasıma acık olanlara_
bilgisayarların ip bilgilerini yazabilirmisin?paylaşılan dosylarıda ağ bağlantılarımdan görebilirsin.çalışma grubu bilgisayarlarına girersin.orda workgruptaki bilgisayarların hepsini görürsün.
internet iletisim kurallarında yazılanlar yani ag baglantilarim özellikler kısmında manuel olarak giriyorum yoksa dns hatasi veriyor gec baglanıyor
ip adresi:192.168.1.25
alt ag maskesi:
varsayılan ag gecidi:192.168.1.1
dns:2 tane
dns 192.168.1.1 mi? bide iki bilgisayarda xp mi?çünkü xp ve vista arasında bağlantı sorunları yaşanılabiliyormuş.
dns 212.168. gibi bişiler
2 side xp
dns i de 192.168.1.1 yap.sorun dnsden kaynaklanıyorsa bu yardımcı olur.