3 gündür bununla uğraşıyorum yapıyorum bozuluyor.Öncelikle sorunum 160 gb lık hdd 129 gb olarak görünüyor.Forumlarda yazanları uygulamaya çalıştım ama sonuç hep hüsran.
1-Yönetten ayrılmamış bölüm 21 gb olarak gözüküyor(siyah renkli) yeni bölüm diyerek yapmaya çalıştım birincil sürücü(diğer sürücüler seçilemiyor) olarak seçilebiliyor ve gözüküyor.Pc yi açıp kapattığım zaman yanlış hatırlamıyorsam ntlds yok diyor ve öylece kalıyor.
2-Dün akşam partition manager programını kurcalaya kurcalaya bu kayıp kısımı gösterdik ve ayrı bölüm olarak gördü.Nasıl yaptığımı hala anlamadım.Sabah ise ne olduysa oldu ve aynı problem gene var.İşin İçinden çıkamıyorum 3 günden beri heralde 5-10 defa format yedi pc.Ya ben yanacam ya da bu aleti yakacam.Yardımlar için şimdiden teşekkürler
Ayrılmamış bölüm sorunu?(Acil)
çok enteresan bi durum şunu denedinmi kardeş ilk olarak bad sektor olma ihtimaline karşı hataları otomatik tara ve düzelt ondan sonra biçimlendirme yap daha sonra format atarken c veya d diye ayırma komple formatla. umarım sorun hallolur eğer deiğim şekilde sonuca ulaşırsan cvp atarsın acizane fikirlerim bunlar.
üstad dün akşam partition manager programını kurcalarken sonuç durumunda bad sector yok diyordu.Formatın başında dahi hdd yi 129 gb olarak görüyor.Sanırım bu service pack 1 yüklü olmasında kaynaklı.Çünkü formattan hemen sonra yönet kısmında ayrılmamış bölüm bile gözükmüyor.Service pack 2 yi kurduktan sonra ayrılmamış bölüm gözüküyor.
Azimle çalışan hesabı partition magic programıyla buldum 30 gb lık ayrı bir sürücü yaptım.Şu anda hdd im 149 gb gözüküyor.Ama daha pc yi açıp kapatmadım.Heralde olmuştur.Eğer gene bi maraza çıkarsa bu bünye kaldırmaz artık bi formatı daha.