slm arkadaslar,
kisaca dun basima gelen olayi ve devamini anlaticam,
yeni format attigim laptopa, 640gb samsung marka external hdd den backuplarimi koyacakken, windows 7 hdd ye checkdisk yapmak istedi, yaptim ve sorunsuz tamamlandi ancak daha once bi problemi olmayan hdd yi bir anda windows gormemeye basladi. hdd distan sorunsuz gozukuyor, isik yanmasi normal, garip sesler yok, extra isinma yok. hdd yi farkli pclerde de denedim.
-hdd yi usbden taktiginiz anda, bilgisayarimda detaysiz sadece simge olarak goruyor (erisilemiyor) bir muddet sonra `need to format disk before use` hatasi cikiyor. bunu yapamam cunku icinde degerli dosyalar mevcut.
-Disk management kisminda, windows hdd yi goruyor, ne kdr dolu oldugunu vs. ancak dosya sistemi RAW olarak gorunuyor.
*biraz arastirmadan sonra,
hdd nin driverlarini silip yeniden yukledim, sonucsuz
usb lerin driverlarini silip yukledim, sonucsuz
disk management tan, hdd nin disk letter ini degistirdim, sonucsuz
command prompt ta, check disk denedim, sonucsuz, erisemiyor
bir program yardimiyla, fix boot denedim, sonucsuz, sorun gozukmuyor
recovery partition programlarini denedim, sonucsuz-takiliyor-erisemiyor
hdtune diske erisemiyor
bunlardan sonra farkettim ki hdd de bad sector mevcut, bunun icin bad sector fix yapan bir program buldum
hdd generator-forumda ve sitede bilgiler de mevcut ancak;
denedigimde, 1 saatte 50mb de 100e yakin bad sector buldu ve onardi, duyduguma gore bu sure 2-3 hafta dahi surebiliyormus, ve bazi soylentilere gore hdd ye ciddi zarar verir gibi bilgiler var. bu yuzden durdurmak zorunda kaldim,
sorularim sunlar:
1-herhangi bir yolla icindeki bilgiler kurtarilabilir mi?
2-hdd generator ile gunlerce beklesem, bir cozum olabilir mi?
yardimlarinizi bekliyorum..