m_ali812002 sormuş:
Merhaba, benim bilgisayarımın 4 adet sata hard disk giriş yuvası var, en fazla kaç adet sata hard disk bağlayabilirim?
Ben daha önce 160 GB,400 Gb, 500GB, kapasiteli olmak üzere 3 adet hard disk bağlamıştım. Hepsi sorunsuz çalışıyordu, bir gün bilgisyarımı yeniden başlattığımda açılmakta çok zorlandı ve sonunda açıldı. Açıldıktan sonra 400 GB'lı hard diski açtığımda bir süre sonra mavi ekran hatası verdi sisitemi yeniden başlattım. Başlama esnasında 400 GB'lık hard diskimin kesinlikle gözden geçirilmesi gerektiği yazıyordu. Ben de gözden geçirilmeyi başlattım aşamalar bir süre ilerledikten sonra durdu uzun bir süre sonra bekledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açıldıktan sonra tekrar 400 gb lık hard diskimi açıp oradaki bir mp3' ü dinlemeye başladım bir süre sonra bilgisayar dondu ve mavi ekran hatasından sonra sistemi yeniden başlattım. Bios karşılama ekranından sonra birt ilerleme olmadı. Bios ayarlarına girmek istedim giremedim. Bilgisayarı yeniden başlattım ve bios ayarlarına girdim, girerken " PCI IRQ routing table error (F8:0A:04) " diye bir mesj yazdıktan sonra bios ayarları açıldı. Fabrika ayarlarına getirdikten sonra sistemi yeniden başlattım ve başta olduğu gibi 400 GB'lık hard diskimin kesinlikle gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen bir uyarıdan sonra disk gözden geçirilmeye başlandı. Bir süre ilerledikten sonra tekrar dondu ve sistemi yeniden başlattım. Bilgisayar açıldıktan sonra tekrar 400 GB'lık harddiskimi açtığımda tekrar dondu ve mavi ekran hatasından sonra bilgisayarı kapattım. Bu sefer Windows yükleme cd'sini taktıktan sonra başlattım. Birkaç adım ilerledikten sonra windows'un yüklenmesini seçeceğim bölüm geldi. Diğer iki hard diskimin ismileri ve yanlarında boyutları yazarken 400 Gb'lık hard diskimin olduğu sırada isim olarak sadece (-) işareti ve karşısında boyutu yazıyurdu.İşlemi iptal edip bilgisayarı kapattım. Bilgisayarın kasasını açıp 400 GB'lık hard diskimi söküp yeni 250 Gb'lik hard diskimi bağlayıp diğer 2 hard diskimle birlikte (Toplamda eskisi gibi 3 Hard Dsk) bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer de ikinci 500 Gb'lik hard diskim için aynı hataları verdi. Tekrar kasayı açıp hata verilen 500 GB'lik hard diskimi de söküp sadece yeni taktığım hard disk ve bilgisayarın kendi hard diskini bıraktım. Bu şekilde bilgisayarı yeniden açtığımda herşey sorunsuz çalışmaya başladı.
Daha öncelere böyle bir sorun yoktu, birdenbire oldu. Bunun nedeni ne olabilir nasıl çözebilirim? En önemlisi 400 Gb'lik hard diskimde çok değerli veriler vardı onlara yada hard diskime birşey oldumu? Format atsam düzelir mi?
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Anakart: Asus P5VDC MX Soket 775
Intel Pentium D CPU 2.66 Ghz
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3