Baglantı Hatası

HPQ-User
26-07-2008, 10:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

baglanti_sorunu sormuş:
Yaklaşık 1 ay önce internete bağlandım,ama bağlandığımdan beri ortalama her 5-6 saatte bir explorer ya da firefox fark etmiyor şu uyarı ile karşılaşıyorum "Bağlantı girişimi başarısız" ancak bu uyarı olduğu esnada modem ışıklarında (Airties Rt-205)herhangi bir sorun yok ve internete bağlı görünüyorum,ayrica bu uyari belirdiği anda o sırada internete bağlı olan mirc,msn,torrent vb. programlarda herhangi bir bağlantı sorunu olmuyor  ,başlarda torrent programımdan kaynaklandığını düşündüm ancak bu sorun torrenti hiç kullanmadığım zamanlarda da oluştu,bu sorunla karşılaştığım anlarda modemi adaptorden çekip tekrar taktım ancak sorun gene çözülmedi,bazen 5 dk içinde kendine kendine düzeliyor bazense 1 saat düzelmediği oluyor,eğer pc'ye reset atarsam anında düzeliyor ve sorun kalmıyor,ama her 5-6 saatte bir reset atmaktan yoruldum.İnternetten biraz araştırdım ve yabancı bir sitede sorun çözümü olarak  c:'de "netsh winsock reset" komutu ile sorunun çözülebileceği bu soruna herhangi bir spyware silinmesi ya da benzeri bir durumda oluşabilen değişikliklerin yol açtığı yazıyordu ,ancak bu da fayda etmedi,Yardımcı olursanız çok sevinirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Asus F3jc

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Fatih_ARMAĞAN
26-07-2008, 11:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Sorun hakkında net bir fikrim yok.. çok komplike bir sorun bir çok nedeni olabilir..  fakat tahminim Windows un hatalı yada eksik yüklenmesinden olabileceğini düşünüyorum.. network sürücüleri ile ilgili bir sıkıntı olabilir.. yada kullandığınız antivirüs yazılımı bir şekilde gereksiz bir blokaj yapıyor olabilir.. bir süre antivirüs yazılımını devre dışı bırakıp kullanmayı deneyin.. bilgisayarınızda spam trojan vb. şeylerden tamamen temiz olduğundan emin olun..

bu programı kesinlikle  kurup Update edin  ve tarama yapın.. tojana birebir çözüm...

umarım etkisi olur...

uantakya
26-07-2008, 12:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
465 mesaj

Ya virüs filan kapmıştır belki.Sorunu tam anlayamadım ama.Network ile bir sorun olabilir...

cluster
26-07-2008, 15:16   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba bugun uye oldum sorumu sorduktan hemen sonra,sorun bastada belirttigim gibi : internet baglantim var iken ortalama 5-6 saatte bir tarayicilarim(firefox-explorer) sayfa acmiyor ve şu uyarı çıkıyor "Bağlantı girişimi başarısız" ancak bu uyarı çıktığı anda diğer internet ile bağlı olan programlarda kesinti görünmuyor.Bilgisayarım bügün nod32,kaspersky,avg ile taradım ayrıca spybot ve ad-aware pro ile de taradım herhangi birşey bulmadı,ayrıca tğm sürücülerimi güncelleme kontrolunden geçirdim ve onlarda da sorun yok.Aslında problemi anlatmak zor tam olarak ondan http://www.mydigitallife.info/20 ... catalog-corruption/ bu siteye bakmanızı rica ediyorum,gerçi bunu uygulamama rağmen sorun düzelmedi orası başka