Bir sorum olacak. Bilgisayarımla okuldaki ağa bağlandığım halde internete giremiyorum. Diğer arkadaşlar kendininkileriyle girebiliyorlar. Neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bağlantı problemi.
Ağ kablosu takılı değildir...yada takılı görünmesine rağmen diğer ucu boşta olabilir...
Ağ bağlantısı ayarları yapılmamıştır....
arkadaşım bir sürü sorun olabilir.kablo sorunu,ip dns yapılandırması,eğer bir proxy varsa proxy yapılandırması.daha ayrıntılı anlatırsan sorunu daha ayrıntılı cevaplar alırsın.
Okulda kablosuz ağ var. Benim bilgisayar ağı görüp bağlanıyor. Ama internet explorer sayfaları açamıyor. Diğer arkadaşların laptoplarda böyle bir problem yok. Nedenini anlayabilmiş değilim.
sadece internet explorerı mı açamıyosun yosa msn falandamı açılmıyor?eğer sadece explorerda sorun varsa büyük ihtimalle kulda bi proxy kullanılıyordur ve internet explorer ayarlarından bu proxy ayarlarını yapman gerekiyor.
Mesajını geç farkettim, msn'e bakmak hiç aklıma gelmedi. Denerim. Proxy ayarlarının nasıl yapıldığını anlatabilir misin? Saygılar.
ie kulanıyosan;araçlar, internet seçenekleri, bağlantılar, yerel ağ ayarlarına girip alttaki proxy seçeneğini aktif hale getirceksin.sonraki proxynin ipsini ve portunu yazacaksın.
firefox kullanıyosan;araçlar, seçenekler, gelişmiş, network, bağlantıdan manual proxy configurationı seçceksin.sonra yine ip adresini ve portu yazaacaksın.