Bağlantı Sorunu

hero111
26-11-2010, 19:44   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
81 mesaj

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda internete bağlanamıyorum ve bu konuda yardım isteyeceğim.Bazen bilgisayarımla internete bağlanmak istediğimde,internet bağlantım sürekli kesilip tekrar geliyor.Kesildiğinde internet erişimi yok yazıyor ve bağlantı simgesinin üzerinde sarı bir ünlem beliriyor.Modeme çok yakınkken bu olmuyor.Ama şu an bulunduğum mesafede uzak sayılmaz. Modem bilgisayarımdan yaklaşık 12 m falan uzaklıkta(wireless) ama başka bir odada.Arkadaşlarımdan bazılarından duyduğum kadarıyla başka apartmanlardan gelen interneti kullananlar varmış.Bu kadar kısa bir mesafeden internetin sürekli bu durumda olması kafamı karıştırdı.Evdeki başka bir bilgisayarda da durum aynı sürekli sarı ünlem çıkıyor ve sarı ünlem  çıktığında da bağlantı düzeyi 3/5 oranında falan gözüküyor.Bağlantı durumu iyi diyor ama yinede internet yok diye yazıyor.Problem neden kaynaklanıyor olabilir?Teşekkür ederim.
Alta sarı ünlemin çıktığı zamandan bir resim koydum.

Kapalı Hesap (154666)
26-11-2010, 20:56   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Modemin wireless yayınını bir süre şifrelemeden yap. Şifresiz normal ise modem için güncelleme gerekli.

hero111
27-11-2010, 14:37   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
81 mesaj

Şifresiz denemedim ama modemi güncellemeye çalıştım direk.Güncelleme kısmında zaten otomatik güncelleme şeçili şekilde duruyor.Yine de elle güncelleyim dedim güncelleme için tara dediğimde internete girebiliyor olmama rağmen network ağına bağlanamıyor diye yazı çıkıyor ve güncelleme yapılamıyor.

Kapalı Hesap (154666)
27-11-2010, 15:46   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bir önerim daha olacak.
Modem civarında ya da bağlantını etkileyebilecek bir enterfrans eden bir cihaz olabilirmi.?
TV, ışık dimmeri. cep telefonu, ya da umulmadık parazit üreten bir cihaz.
Mümkünse modemi başka bir yere taşıyıp bir daha dene.