Baidu, Google'ın ilk rakibi mi olacak?

CHIP Online
07-04-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hemen her alanda Google'ın karşısına dikilen internet devi, şimdi de gözüne Google Glass'ı kestirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bai ... i-olacak_39595.html

Resimlerle: 12 hayal ürünü inanılmaz gözlük!

Çin'in arama isteklerinin yüzde 75'ini karşılayan "Baidu" arama motoru ve firması, bu günlerde yeni ürününün tanıtımını 1 Nisan'da yaptı. Yüz tanıma, internet üzerinde arama yapabilme ve ses komutu ile çalışma gibi özellikleriyle "Google Glass" ile benzerlik gösteren ürün, ne yazık ki aynı zarafete sahip değil. Yayınlanan ilk fotoğraflara göre cihaz bir gözün üzerinde yer alan LCD ekran ve gözlüğün ön yayını tanıyan bir mini-kameradan oluşuyor. Bu gözlükler ses komutu ile çalışıyor ve "Baidu Gözü" adı verilen firma içi bir proje sonucu üretilmiş.


Ancak firmanın açıklamayı yaptığı tarih belki dikkatsizlik sonucu belki de özenle seçilerek 1 Nisan olarak belirlenmişti. Neyse ki geçen günlerde Baidu firması adına konuşan sözcü Kaiser Kuo gözlüğün varlığını ve ilerleyen tarihlerde ürünü gerçekten son kullanıcı için üretip üretmeyeceklerine karar vereceklerini açıkladı. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde "Google Glass" için bile itirazlar gelirken firmanın giyilebilir teknoloji pazarına girmesinin ne kadar doğru olduğu konusunda düşündüklerini de ekleyen Kuo, ürün fikrini sadece geliştirerek satabileceklerini de sözlerine eklemeden geçmedi.


Tüm zorluklarına rağmen "Teknolojik Göz" sistemini yakın zamanda aramızda göreceğiz gibi duruyor. Etrafta gördüğünüz gözlüklere poz vermeye hazırlanın çünkü her an fotoğrafınız çekilebilir!

Tüm Konu: Baidu, Google'ın ilk rakibi mi olacak?

Resimlerle: 12 hayal ürünü inanılmaz gözlük!

Kaynak: www.chip.com.tr