bakarmısız :S

exellanss
21-05-2009, 13:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

SLM ARKADASLAR BUGUN PC BİR ANDA SYSTEM HATASI VERDİ BENDE FORMAT ATMAYA KARAR VERDİM NEYSE...PC FORMATA SIRA GELDİGİNDE 8 MBLİK 2 ALAN DAHA GÖRÜLDÜ C VE D DIŞINDA SİLEMEDİM :S İŞİN EN GARİBİ İSE C VE DE DİSK BOYUTLARI YER DEĞİŞTİ D 50.1 GB İKEN C 50.1 GB OLDU (PC 80 GB)ANLAMADIM SORUN NEDİR BUNU DEGİŞME İMKANIMIZ VARMI YANİ D Yİ 50.1 GB YAPMAK İÇİN NE YAPMALIYIM...Ağlıyor NEDEN BÖLE OLDU ANLAMADIM :S

Banned
21-05-2009, 13:33   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1.) O 8 mb lık alanlara kafayı takmayın. sizin için sorunsa onların yok olması için HDD yi kmple biçimlendirmelisiniz.

2.) Windows kurulum ekranında sürücü harfleri ne olursa olsun kurulum bittiğinde windows kurulu diskiniz C olarak karşınıza çıkar.

exellanss
21-05-2009, 14:15   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

ANLADIM TŞK EDERİM SAĞOLSUN  :)

Kapalı Hesap (101323)
21-05-2009, 22:50   |  #4  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
khramn
1.) O 8 mb lık alanlara kafayı takmayın. sizin için sorunsa onların yok olması için HDD yi kmple biçimlendirmelisiniz.

2.) Windows kurulum ekranında sürücü harfleri ne olursa olsun kurulum bittiğinde windows kurulu diskiniz C olarak karşınıza çıkar.

yanlışın var  bir iki defa  basıma geldi  wındows  d ye kuruldu  c yedek sürücü oldu   
c program files  olacağına d  program files
8 mb olan alan  tablolama vs  işlemlerin gerçekleştirildiği
alandır

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (83509) ~ 21 Mayıs 2009 22:51
imarvela
22-05-2009, 11:41   |  #5  
Yeni Üye
39 mesaj

benim sistemimde de windowsun kurulu olduğu bölüm d, cyi 100gb olarak kendime ayırdım ama 8mblık alan da kendiliğinden gitti. neden olduğunu da bilmiyorum ama vista için ready boostla ilgili bişey olabilir galiba

exellanss
22-05-2009, 12:07   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj

Peki arkadaşlar c ve d nin yerini değiştirme imkanım varmıdır format sonrası c d nin alanını aldı d yi 50 gb yapmak istiyorum bole bi imka varmıdır...tşk...

Kapalı Hesap (101323)
22-05-2009, 12:18   |  #7  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

bunu yapmak için partition magic  kullanabilirsin

Mustafa Akın
22-05-2009, 21:28   |  #8  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
carl246
yanlışın var bir iki defa basıma geldi wındows d ye kuruldu c yedek sürücü oldu
c program files olacağına d program files
8 mb olan alan tablolama vs işlemlerin gerçekleştirildiği
alandı
Aslında yanlışı yok, sadece eksiği var:
XP'de değil, Vista'da ne yaparsan yap sistem diski C oluyor.

denizli20
24-05-2009, 17:49   |  #9  
Yeni Üye
34 mesaj

partition magic ile sadece ismi değiştirebilirsin boyutu değiştirmeye çalışırsan sistem bozulabilir..

piRe_
24-05-2009, 18:33   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
denizli20
partition magic ile sadece ismi değiştirebilirsin boyutu değiştirmeye çalışırsan sistem bozulabilir..
O küçük bir ihtimal ve uygulayana bağlı.

Yukarıdaki bazı ifadelere istinaden ilave etmem lazım;
C: nin D: ile yer değiştirmesi yada ben C:ye kurdum baktım D: olmuş bunlar yalan. Nasıl yalan?

Siz normalde windowsu C: ye yüklemiş olabilirsiniz ama hesaba katmadığınız bir durum var ki işte burada devreye giriyor ve tamamen kullanıcı hatasıdır. Windowsu yüklerden aslında sizin C: olarak gördüğünüz D: sürücünüz olabilir. Neden olabilir çünkü D: sürücünüz yapılandırma gereği etkin bölüm olarak atanmış olabilir. Haliyle etkin bölüm D: olduğuna göre Windows yükleme esnasında sürücüleri gördüğünüz yerdeki C: sürücüsü aslında sizin D: sürücünüzdür. Şimdi siz ikinci bir windows yüklemek istediğinizde normal olarak D: sürücüsünü seçeceğiniz için (yani C: yi) yükleme sonrasında bazılarının dediği gibi ''yav ben diğer sürücüye xp yükledim pc açıldığında mevcut sistemimin olmadığını gördüm. Eski windowsumun üzerine yanlışlıkla yüklemiş'' diyeceksiniz.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 24 Mayıs 2009 18:34
erdata
24-05-2009, 19:44   |  #11  
Yıllanmış Üye
106 mesaj

HDD'de iki birincil bölüm (partition) varken kurulum sırasında c bölümünü tamamen silerseniz D otomatikman C konumuna geçer üstelik aktif birincil bölüm haline gelir (tek bölüm olduğu için), yeni partition oluşturduğunuzda ki (xp veya vista farketmez 8 mb bir boş alan bırakır, ayrı bir açıklama konusu) burası da haliyle (ms niye seçenek sunmaz bilmiyorum ama) uzatılmış bölüm D olur. kurulumu yeni oluşturduğunuz bölüme yapsanız bile boot dosyalarını aktif gördüğü bölüme yani silmediğiniz d bölümüne atar.
C'nin aynı kalması için silip yeniden oluşturmamanız, sadece formatlamanız gerekir. Durumu düzeltebilmen için "Paragon partition manager" gibi bir programla oluşturduğun boot cd ile boot edip bölümleri istediğin gibi düzenlemen gerekir.