SLM ARKADASLAR BUGUN PC BİR ANDA SYSTEM HATASI VERDİ BENDE FORMAT ATMAYA KARAR VERDİM NEYSE...PC FORMATA SIRA GELDİGİNDE 8 MBLİK 2 ALAN DAHA GÖRÜLDÜ C VE D DIŞINDA SİLEMEDİM :S İŞİN EN GARİBİ İSE C VE DE DİSK BOYUTLARI YER DEĞİŞTİ D 50.1 GB İKEN C 50.1 GB OLDU (PC 80 GB)ANLAMADIM SORUN NEDİR BUNU DEGİŞME İMKANIMIZ VARMI YANİ D Yİ 50.1 GB YAPMAK İÇİN NE YAPMALIYIM... NEDEN BÖLE OLDU ANLAMADIM :S
bakarmısız :S
1.) O 8 mb lık alanlara kafayı takmayın. sizin için sorunsa onların yok olması için HDD yi kmple biçimlendirmelisiniz.
2.) Windows kurulum ekranında sürücü harfleri ne olursa olsun kurulum bittiğinde windows kurulu diskiniz C olarak karşınıza çıkar.
khramn1.) O 8 mb lık alanlara kafayı takmayın. sizin için sorunsa onların yok olması için HDD yi kmple biçimlendirmelisiniz.yanlışın var bir iki defa basıma geldi wındows d ye kuruldu c yedek sürücü oldu2.) Windows kurulum ekranında sürücü harfleri ne olursa olsun kurulum bittiğinde windows kurulu diskiniz C olarak karşınıza çıkar.
c program files olacağına d program files
8 mb olan alan tablolama vs işlemlerin gerçekleştirildiği
alandırSon Düzenleme: Kapalı Hesap (83509) ~ 21 Mayıs 2009 22:51
benim sistemimde de windowsun kurulu olduğu bölüm d, cyi 100gb olarak kendime ayırdım ama 8mblık alan da kendiliğinden gitti. neden olduğunu da bilmiyorum ama vista için ready boostla ilgili bişey olabilir galiba
Peki arkadaşlar c ve d nin yerini değiştirme imkanım varmıdır format sonrası c d nin alanını aldı d yi 50 gb yapmak istiyorum bole bi imka varmıdır...tşk...
bunu yapmak için partition magic kullanabilirsin
carl246yanlışın var bir iki defa basıma geldi wındows d ye kuruldu c yedek sürücü olduAslında yanlışı yok, sadece eksiği var:
c program files olacağına d program files
8 mb olan alan tablolama vs işlemlerin gerçekleştirildiği
alandı
XP'de değil, Vista'da ne yaparsan yap sistem diski C oluyor.
partition magic ile sadece ismi değiştirebilirsin boyutu değiştirmeye çalışırsan sistem bozulabilir..
denizli20partition magic ile sadece ismi değiştirebilirsin boyutu değiştirmeye çalışırsan sistem bozulabilir..O küçük bir ihtimal ve uygulayana bağlı.Yukarıdaki bazı ifadelere istinaden ilave etmem lazım;
C: nin D: ile yer değiştirmesi yada ben C:ye kurdum baktım D: olmuş bunlar yalan. Nasıl yalan?Siz normalde windowsu C: ye yüklemiş olabilirsiniz ama hesaba katmadığınız bir durum var ki işte burada devreye giriyor ve tamamen kullanıcı hatasıdır. Windowsu yüklerden aslında sizin C: olarak gördüğünüz D: sürücünüz olabilir. Neden olabilir çünkü D: sürücünüz yapılandırma gereği etkin bölüm olarak atanmış olabilir. Haliyle etkin bölüm D: olduğuna göre Windows yükleme esnasında sürücüleri gördüğünüz yerdeki C: sürücüsü aslında sizin D: sürücünüzdür. Şimdi siz ikinci bir windows yüklemek istediğinizde normal olarak D: sürücüsünü seçeceğiniz için (yani C: yi) yükleme sonrasında bazılarının dediği gibi ''yav ben diğer sürücüye xp yükledim pc açıldığında mevcut sistemimin olmadığını gördüm. Eski windowsumun üzerine yanlışlıkla yüklemiş'' diyeceksiniz.
Son Düzenleme: piRe_ ~ 24 Mayıs 2009 18:34
HDD'de iki birincil bölüm (partition) varken kurulum sırasında c bölümünü tamamen silerseniz D otomatikman C konumuna geçer üstelik aktif birincil bölüm haline gelir (tek bölüm olduğu için), yeni partition oluşturduğunuzda ki (xp veya vista farketmez 8 mb bir boş alan bırakır, ayrı bir açıklama konusu) burası da haliyle (ms niye seçenek sunmaz bilmiyorum ama) uzatılmış bölüm D olur. kurulumu yeni oluşturduğunuz bölüme yapsanız bile boot dosyalarını aktif gördüğü bölüme yani silmediğiniz d bölümüne atar.
C'nin aynı kalması için silip yeniden oluşturmamanız, sadece formatlamanız gerekir. Durumu düzeltebilmen için "Paragon partition manager" gibi bir programla oluşturduğun boot cd ile boot edip bölümleri istediğin gibi düzenlemen gerekir.