Banlandığımı Nasıl anlıyorlar ?

bllacknick
16-11-2009, 22:25   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

Şİmdi Ben bir siteden Banlandım ,

BU siteden tekrar üyelik alıyorum ,ip mi değiştiriyorum yani modemi resetliyorum ,farklı bi email gösteriyorum , tüm çerezleri siliyorum 

ama yinede site benim önceden banlanmış bir hesabım olduğunu anlıyor ve yeni üyeliğimide banlıyor

Bunu nasıl aşıcam ben

Nerden biliyolar banlanmış bir hesabım olduğunu ?

Barış
16-11-2009, 22:28   |  #2  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

Statik IP değildir herhalde kullandığınız ?
cookies leri doğru olarak sildiğinizden eminseniz. girmeniz lazım aslında ?
hmm... aklıma geldi ama pek zannetmiyorum o kadar güvenlikli olacagını :) MAC adresinizi ban lamış olabilirlermi ? :))

bllacknick
16-11-2009, 22:34   |  #3  
OP Üye
62 mesaj

anlamadım gitti

mac adreside mi banlanıyor ?

herşeyi yaptım defalarca kez ama her seferinde bi süre sonra banlıyolar ,,önceden banlanmış hesabınız var diyolar

Barış
16-11-2009, 22:35   |  #4  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,971 mesaj

valla tek aklıma gelen o eğer o siteden gelen bütün verileri silmiş iseniz. umarım daha önce böyle birşey yaşamış basına gelen veya bilen biri yardımcı  olur.

mesutfb2005
16-11-2009, 22:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Bu kesinlikle sezgisel bir güvenlik önlemi. Yani cerez temizligi disinda  modemede reset atinca normal bir forum sitesi seni kesinlikle taniyamaz. Ancak nick benzerlikleri, mesaj yazma stilleri göz önünde bulundurularak tekrardan banlanmis olabilecegini düsünüyorum.

world_pc
16-11-2009, 23:37   |  #6  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Alıntı: mesutfb2005  
Bu kesinlikle sezgisel bir güvenlik önlemi. Yani cerez temizligi disinda  modemede reset atinca normal bir forum sitesi seni kesinlikle taniyamaz. Ancak nick benzerlikleri, mesaj yazma stilleri göz önünde bulundurularak tekrardan banlanmis olabilecegini düsünüyorum.
OSMAN BAĞÇEVAN
16-11-2009, 23:49   |  #7  
Denetmen
6,606 mesaj

site ?

PcMaKeR
17-11-2009, 20:33   |  #8  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

mac adresini alamazsın hiçbir zaman. donanıma girer o iş. internet browserları donanıma erişemez sadece eklentiler izin verir.

Karamandalina
17-11-2009, 22:04   |  #9  
Üye
97 mesaj

Yanlış bilmiyorsam eğer siteden activex yüklediyseniz sisteminize ulaşabilirler anlamına gelir. Mac den banlamışlardır. Site neydi?

VVVorgen
17-11-2009, 22:08   |  #10  
Yıllanmış Üye
149 mesaj

Daha önce görev aldığım sitede (isim vermiyorum) bu yöntemi sıkça kullanıyorduk. 1 milyon üyeyi kontrol etmek kolay değildir. Ancak yazı stilleri ve mesajlarından onun olduğunu anlıyor ve üstümüzde yer alan yöneticilere bildiriyorduk. Bu çok basit bir yöntem. Zaten banlanan kişi neden banlandığınıda bilir bu durumda direk banlanış nedeninin üstüne gider klon üyelik olsada. Bu durumda hemen anlaşılır. İyi bir yönetici her şeyin farkına varır.

Ama muhtemel olarak senin üye olduğun sitede illegal içerik paylaşımı mevcuttur. Bu durumda site yöneticileri bir takım yöntemlerle senin bilgisayarına ulaşabilirler bunu arkadaşta belirtmiş. Anında anlarlar. Bende böyle bir sitede görevliydim ama artık illegal konulara girme taraftarı olmadığımdan geçen sene bıraktığım görevi tekrardan geri almayı düşünmüyorum.

Kolay gelsin.