Basımızdan gecen ilginc teknolojik olaylar...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
09-03-2005, 17:38   |  #26  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
548 mesaj

Sen olmasan da bu post olmaz

Banned
09-03-2005, 17:58   |  #27  
Banlandı
1,157 mesaj

Abi adamın biri ilginç olayları yazın diyor siz gelmiş kumaş tekstil diyorsunuz ya.Çene çalacaksınız ICQ veya MSN Messenger öneririm ama burası geyik yapmak için değil bilgi paylaşmak için yapılmıştır.Lütfen konuya dikkat ederek ve lüzumsuzluk yapmadan mesaj yazalım.

b_u_r_a_k
09-03-2005, 18:28   |  #28  
OP Yıllanmış Üye
266 mesaj

Diablo haklı.Basınızdan gecen bir olay varsa ve nasıl kurtulduysanız onları anlatın.belki baskasınında basına gelir hic olmazsa nasıl kurtulacagına dair bir fikri olur.bu arada Bilader neden benle bu kadar tartısmak istiyorsun.iki de bir igneleme lutfen... sen yazmak istemezsen yazma yazmak isteyen cıkar...

Raziel
09-03-2005, 18:54   |  #29  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

bu boş konuşmalar sanırım bu foruma uymaya başlamış görmeyeli, silinmediğine göre, madem durum böyle dilediğiniz gibi konuşun o zaman, bizim tepkimiz buraya yazmamaktan başka ne olabilir ki

b_u_r_a_k
09-03-2005, 20:05   |  #30  
OP Yıllanmış Üye
266 mesaj

Size gore bos olmayan konu ne acaba?Basınızdan gecen bir olay varsa ve nasıl kurtulduysanız onları anlatın.belki baskasınında basına gelir hic olmazsa nasıl kurtulacagına dair bir fikri olur(teknolojik olay).bunun neresi bos onu anlamadım....yani sadece basıma su geldi nasıl kurtulabilirim diye soru sormayalım.onceden basımıza gelmis ama bir sekilde kurtulmusuz.bunları da anlatalım...

Raziel
09-03-2005, 20:15   |  #31  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

başımızdan geçen (kişisel) olaylar = chip ve forumu        

bu formülü kabul etmek demek forumun türünü değiştirmektir bence, anladın mı burak?

b_u_r_a_k
09-03-2005, 20:24   |  #32  
OP Yıllanmış Üye
266 mesaj

Sen benim ne demek istedigimi basından beri anlamamıssın sana ne diyeyim artık.ben sana yolda yururken basıma su geldi yok otobuste su soyle yaptı.bu tur olayları anlat demiyorum.madem sen oyle anladın ve ne demek istedigimi anlamamak icin direniyorsun.sen yazma bu konuya bisey anlayan yazar...

Raziel
10-03-2005, 08:46   |  #33  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

peki burak sen bu konuyu hiç görmeyen bir insan olsan ve konunun ismini görsen 'Başımızdan geçen ilginç olaylar'  ne anlarsın? açık konuş.

b_u_r_a_k
10-03-2005, 09:28   |  #34  
OP Yıllanmış Üye
266 mesaj

Meger sen konunun icerigine degilde baslıgına takmıssın.ya arkadas bu kadar tartısacagımıza bana daha guzel bir dille arkadasım bu konu baslıgını yeni uyeler yanlıs anlar.sen belki teknolojık olaylardan bahsediyorsun ama konu baslıgı bunu tam olarak anlatmıyor deseydin bende baslıgı degistiridim.ama sen simdiye kadar bunu demedin yalnızca konunun bos oldugunu boyle konuları acanı anlamadıgını soyledin.sen elestiri yapmıyorsun en son yazdıgın elestiri bundan once soylediklerinin cogu kotulemeydi.elestri katılmadıgını ve niye katılmadıgını anlatmaktır.sen yalnızca katılmadıgını cok sert bir sekilde soyluyorsun ama acık olarak sebebi yok...

Banned
10-03-2005, 09:41   |  #35  
Banlandı
548 mesaj

Başlık değişmiş bir şeye benzemiş..Anlatayım o zaman Yıllardan 1589,Hava çok soğuktu dışarda kar yağıyor sokakta insanlar titriyorduu..Hee hee hee burası geyik kısmıydı..Bırakında biraz yapayım..

İlk bios pilimi çıkarma macerasını hiç unutamam..Elimle denedim olmadı..Gittim bir tane karga burun aldım zorladım baktım olcak gibi değil kopacak bıraktım..Toplu iğne alıp aalttan kaldırayım dedim , üstten tutarım dedim iğne yamuldu..Eve bir arkadaş gelidi çıt diye bir ses aaa bir baktım pil elinde..Meğerse yanda küçük bir çentik varmış onu kladırmak yeterliymiş..İyi olmasada güzel bir hikayedi yaaaaaa...

b_u_r_a_k
10-03-2005, 09:44   |  #36  
OP Yıllanmış Üye
266 mesaj

Tesekkur ederiz bu ornegin icin guzel bi hikaye.Arkadaslar bu kadar tartıstık meger bi baslık yuzundenmis:))neden acık acık soylemediniz.benim gozumden kacmıstı...

Eyüp Korkusuz
10-03-2005, 12:54   |  #37  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

98 yılında lise stajımı yaparken ilk defa tek başıma bir şirkete servise gitmiştim. Patronum tv kartının ayarlarını yapmamı söyledi ve anlattı bende aynı dediği gibi yaptım gittiğim yerde. Ama biraz karıncalanma vardı adamda bunun sebebini sorunca bende teknik servisçi havalarına girip anten sebep oluyor demedimde adama size adi marka bi tv kartı satmışlar çok kötü bir kart bu şu özelliği yok bu yok diye karta laf söyledim. Daha sonra şirkete döndüğümde birden patron gırtlağıma sarıldı ben neden olduğunu anlamamıştım. Daha sonra adam kendine gelince meğersem tv kartını biz satmışız adam geri arayıp iade edeceğini söylemişti. İşte benimde kırdığım pot buydu sonra patronla arayı düzelttim ama ne fayda ben her servise gideceğim zaman adam aman bilgisayara laf söyleme diye tenbihte bulunuyordu buda benim sinirlerimi felaket bozuyordu....

Banned
10-03-2005, 12:59   |  #38  
Banlandı
548 mesaj

Harbi iyimiş....Pot dediğin böyle kırılır...Sen çabuk atılırsın işten..

Banned
10-03-2005, 13:01   |  #39  
Banlandı
548 mesaj

Eyüp aldığın maaş 600 milyon
Kırdığın Potlar yüzünden iş yerinin zararı 900 milyon
Az önce hesapladım..Her bilgisayar serviscisi böyle olsa keşke herkeşe lazım..

Eyüp Korkusuz
10-03-2005, 13:03   |  #40  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Aga doğru ozamanlar hava atma olayı meşhurdu biraz ama gerçekten kart güzeldi bi anten sorunu vardı ya... Şimdi akıllandım ama gerçek neyse onu söylüyorum o olaydan sonra...

Banned
10-03-2005, 13:07   |  #41  
Banlandı
548 mesaj

Sen gelsene bakayım msn'ye kulaklarını çekicem senin..

Scareble
10-03-2005, 15:42   |  #42  
Üye
95 mesaj

süüüüüpersiniz arkadaşlar....walla bravo...nelerle boğuşuyorsunuz... bu başlık gerekli mi gereksiz mi?  forum açısından forum üyeleri açısından ne kadar da önemliiii peeehhh..devam edin.....

Banned
10-03-2005, 15:59   |  #43  
Banlandı
548 mesaj

Gereklidir belkide benim sayemde Bios pili nasıl çıkarılır öğrendiler mesela..Eyüp sayesinde  de bilgisayarcıların içlerinden bazılarının dürüst olduğunu öğrendik..Sende anlat bizde öğrenelim..
Güldürerek öğretmek gibisi var mı be.............

theironman
10-03-2005, 16:37   |  #44  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

valla ya ben de sevmeye başladım klasörü! eyüp yazını okurken bol bol güldüm olm ne yapmışsın sen ya, yani bu kadar olur :) serdar zaten senin başına gelenlere hiç değinmeyecem ne güzel bize bios pilinin takılışını öğretmişsin :) arkadaşlarım iyi ki varsınız, gerçekten keyifsizdim şimdi sayenizde daha iyiyim.

Gökhan Varişler
10-03-2005, 16:41   |  #45  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Bende 1 sene önce başımdan geçen bi olayı anlatayım bi arkadaşımın abisinin internet cafesi vardı orda takılıyoduk arkadaşım ilgileniyodu bi gün bi adam geldi 45-50 yaşlarında adam pc kullanmayı bilmiyomuş bana öğretebilirmisiniz dedi tabi biz çok şaşırdık adam parası neyse veririm dedi bizde aklımızdan geçiriyoruz sanki bilgisayar kursları yok diye filan neyse arkadaşımda kabul etti sonra adam ertesi günü başlayalım dedi ertesi günü tabi adam geldi neyse arkadaşım bazı şeyleri anlatmaya başladı filan adam anlamıyo bi türlü anlatıyoruz gösteriyoruz yok hiç bi şey anlamıyo tabi insan sinirleniyo bu sefer zor tutuyo insan kendini adamın kafasına vurmamak için
( bu konuda öğretmenlere çok hak veriyorum siz uğraşın öğretmek için karşındaki anlamasın ) sonra arkadaşım sordu "amca bi şey merak ettim yaşın baya ilerlemiş emeklisindirde herhalde ne yapıcan bu yaştan sonra bilgisayarı" dedi adam evet emekliyim ama çok öğrenmek istedim dedi daha 1 ay önce bilgisayar kursunu bitirdim ama bi türlü öğrenemedim demezmi biz tabi koptuk gülmekten yerlere yattık ama sonucu çok iyi bitti adam bu sefer bir haftada öğrendi kullanmayı demekki azim insana herşeyi yaptırabiliyomuş. Ama hala adamın ilk zamanlardaki anlamadığı gözlerle bakışını hiç unutmuyorum aklımıza geldikçe kopuyoruz arkadaşımla.

Banned
10-03-2005, 17:02   |  #46  
Banlandı
548 mesaj

BUrdan iki konu çıkıyor..
1-)Eğitmenlerimizin geneli berbat..(Buna üniverisite de dahil)
2-)Öğrenmenin yaşı yoktur..

Acaba Chıp böyle güzel yazıları sayfalarına taşısa ne kadar güzel olur...İlk sayfada insan okuyunca bir hoş olur valla..

Eyüp Korkusuz
11-03-2005, 10:16   |  #47  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Varisler güzelmiş kardeş bide benim abimle müzik seti tamirini anlatayım. 3 veya 4 sene önce abimle evimizde bozulan müzik setini tamire koyulduk. Açtık abimle param parça ettik herneyse en diplerde bir kablonun yerinden çıktığını gördük onu yerine oturttuk sorunu halletmiştik artık. Abim bana hadi toplamaya başla deyince bende abi neyi nerden söktüğümü hatırlamıyorum sen bilirsin diye sana bıraktım dedim oda bana sen aklında tutuyon diye bende sana bıraktım deyince mahvolduğumuzu anlamıştık artık. Abimle ben başladık müzik setini toplamaya ama binbir dua ederek en sonunda bitirdik ve fişe taktık tabi haliyle düğmesine basınca bir patlama gerçekleşti aynı filimlerdeki gibi olmuştu ama benle abim gülmekten yerlere yatıyorduk nedense...
Herhalde babam görünce ne diyeceği aklımıza gelmişti dünyanın parası müzik setini patlattık tamirci bile yapamamıştı abi ben bunu toplayamam dedi herif. Ogün bugündür bizim hiç müzik setimiz olmadı ama abimde her karşılaştığı elektironik sorunları halletmeye çalışır oldu...

Son Düzenleme: Eyüp Korkusuz ~ 11 Mart 2005 13:52
theironman
11-03-2005, 12:25   |  #48  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Jaina mı? Yazısı nerede göremedim de. Eyüp senin maceraların da hiç bitmiyor yav, daha neler var kim bilir anlatmadığın :)

Banned
11-03-2005, 12:42   |  #49  
Banlandı
548 mesaj

Koptum yaaaaaaaaaa.Bozmadan öğrenilmiyor desenize...

Eyüp Korkusuz
11-03-2005, 13:53   |  #50  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Abi bozmadan olmuyor serdar ...  KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Selim daha bende ne olaylar var bunlar hiçbirşey koparsınız walla ama ben 2 tane yazdım yeter benim için biraz da arkadaşlara yer verelim...