Bilgisayarımı alalı 10 gün kadar oldu. Bugüne kadar sorunsuz çalışıyordu. Browser olarak Firefox tercih ediyorum. Bugün 2-3 kez firefox kendi kendini kapattı ve crash report verdi. 3. defadan sonra tekrar açmak istediğimde "firefox hala arka planda çalışıyor" uyarısı verdi. Daha önce kullandığım bilgisayarlarda da firefox böyle çökmeler yaşıyordu fakat bilgisayarımı yeniden başlattığımda sorun ortadan kalkıyordu. Bende bilgisayarımı yeniden başlattım. Windows 8 başlangıç ekranına kadar sorun çıkmadı fakat burada masaüstü linkine tıkladığımda siyah bir ekranla karşılaştım ve masaüstündeki bir kaç simge yanıp söndü ve bilgisayar tekrar oturum açma ekranına döndü. Şu an her masaüstüne tıkladığımda aynı sorunu yaşatıyro ve oturum açma ekranına dönüyor. Başlangıç ekranında direkt uygulamaları tıkladığımda da aynı sorunu veriyor. Uygulamalardan denetim masasına girdiğimdede aynı sorun yaşanıyor dolayısıyla denetim masasınıda kullanamıyorum. Sistem geri yüklemede yaptım. Güvenli modda çalıştırarak, komut sisteminden "scandisk" komutuda verdim fakat hiç bir şekilde bir düzelme olmadı. Güvenli modda açtığımda da masaüstüne ulaşamıyorum. Tek gördüğüm simsiyah bir ekran.
başlangıç ekranından masaüstüne geçemiyorum
eğer sağ alttan '' ayarlara '' girebiliyorsan...''bilgisayar ayarlarını değiştir'' den girip karşına çıkan ekrandan '' Genel '' sekmesine tıklıyosun..sonrasında sol altta seçenekler arasında bilgisayar ayarlarını sıfırlamak yada yenilemek için seçenekler war...ben sana '' Dosyalarınızı etkilemeden kişisel bilgisayaranızı yenileyin''seçeneğini öneriyorum...windows'unu yeniliyor lakin programlarına-dosyalarına-ayarlarına dokunmuyor...wereceğim linkten bahsettiğim konu daha geniş anlatılmış...
http://8.enpedi.com/2012/06/windows-8-bilgisayar-yenileme.html
yukardaki adımları windows 8 format Dvd'sinden de yapabilirsin...yapman gereken dvd takıp yüklemeyi başlatmak ve gelen ilk ekranda sol altta ''kurtarma seçeneklerini yükleyin '' butonunu tıklaman...sonrası yukardakinin aynısı....