benimde şöyle bi problemim war vista starter kullanıcısıyım ve pc açılırken hoşgeldinizden sonra ekranda belgelerim açık bi şekilde duruo ve onu kapattımda boş bi açık mavi bi sayfa bana bakıyo ve başka bişey yok görev yöneticisinden explorer.exe çalıştırıorum ve öle kullanabiliyorum her açlışta bu oluyo bunu nasıl düzeltebilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
not:virüs taraması yapdım temiz,başlangıç programlarınada baktım hiç bişey yok başlangıçta
başlangıçta belgelerim açılıyor
saol cevabın için böle kullanılmıyo olmadı xp düşünüyorum
ekran kartım ati x1550 we vista destekli win 7 yeni çıktığı için henüz düşünmedim we işlemcim celeron @420 1.6 olduğu için bilmorum xp daha iyi olur die düşündüm 2.5 gb bellek bide
ekran kartım seninkiyle aynı ve çok stabil win7 aero puanı 3.4(kendisi tanıdı ekran kartımı) işlemci belki az gelebilir (tam bilmiyorum daha deneyimli biri lütfen söylesin) Bence yinede win7 kur bi kaç özelliğini kapatırsın olur biter. Hem zamanla xp uyumlu yazılımlar azalacaktır.
zaten vistayıda full regedit ince ayarla we hızlı çalışması için gereqli olan bütün ayarları yapılmış halinde kullanıorum aeroda kapalı klasik tema olaraq kullanıorum we ve işlemcide 1.8 o.c li olaraq ekran kartı ise 560 gpu 450 ram olaraq o.c yaptım oda iyi fena değil vistadada ama bu sistemi xpde hiç demedim birazda meraq ediyorum açıkçası.
tavsiyen için saol değerlendiricem
arkadaşlar vistada olan bu sorunu mu çözebilirseniz çok sewinirim.
başlat çalıştıra regedit komutunu verin.
hkl makine
software
microsoft
windows
current versiyon
run anahtarına gelip
sağ taraftan userinit.exe veya user5init olan anahtarı explorer.exe olarak değiştirin. Çözülmezse İFTARDAN SONRA haber verin.
sağ tarafta kaspersky değerinden başka bişey yok
Hiç uğraşma düzelticem diye.Kur windows 7 yi bak rahatına.
Ne vista ne xp win 7 bambaşka bir olay.Sistemin kaldırır merak etme .Daha kötülerine bile kurup çalıştıranlar var.
artık düzelmesse öle yapmayı düşünüyorum
eğer geçersem windows 7 e program filan indirirken vista 32 bit die mi indiricem çünkü henüz windows 7 seçeneği yok
1. Windows 7 ile uyumlu zaten hemen her program. Vista ile çalışan bütün yazılımlar Windows 7 ile de çalışır.
2. Başlat > Tüm Programlar > Başlangıç. Bu klasörde "Belgelerim" var mı?
başlat çalıştır regedit enter yaparak kayıt defteri düzenleyiciye giriyoruz.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion\Winlogon anahtarına gidiyoruz sağ tarafta Userinit anahtarı aşağıdaki gibi olsun!(tırnaklar yok)
"C:\WINNT\system32\userinit.exe,"
eğer virgül değerinden sonra herhangi birşey varsa sil.bilgisayarıyeniden başlat kayıt defteri anahtarı değişikliği etkinleşsin.bunu birdene sorun çözülmezse tekrar mesaj yazarsın ;)
başlat çalıştır regedit enter yaparak kayıt defteri düzenleyiciye giriyoruz.dedinizi uyguladım we artık belgelirm açılmıyo başlangıçta saolun ama hala bom boş bi masa üstü yani explorer.exe yi elle başlatıyorum her seferinde onu nasıl normale döndüre biliriz?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion\Winlogon anahtarına gidiyoruz sağ tarafta Userinit anahtarı aşağıdaki gibi olsun!(tırnaklar yok)
"C:\WINNT\system32\userinit.exe,"
eğer virgül değerinden sonra herhangi birşey varsa sil.bilgisayarıyeniden başlat kayıt defteri anahtarı değişikliği etkinleşsin.bunu birdene sorun çözülmezse tekrar mesaj yazarsın ;)
Windows klasöründeki explorer.exe dosyasını sağ tıklayıp kısayol oluştur de,
oluşan kısayolu aşağıdaki dizine taşı
Başlat > Tüm Programlar > Başlangıç>
(Bu işlem işinizi görecektir ama köklü çözüm değildir!)