BİOS tan first:cd seciyorum
second: cd seciyorum ama genede cd ile baslamıyor.
boot cd
yazıyo tekrar harddiskten baslıyo yardımcı olursanız cok sevinirim 1 aydır aynı sorun var devamlı üstüne yüklüyorum xp yi ama olmuyor
simdiden tskrlr...
BİOS tan first:cd seciyorum
second: cd seciyorum ama genede cd ile baslamıyor.
boot cd
yazıyo tekrar harddiskten baslıyo yardımcı olursanız cok sevinirim 1 aydır aynı sorun var devamlı üstüne yüklüyorum xp yi ama olmuyor
simdiden tskrlr...
Xp cd'si bootable olmayabılır.Başka bır Xp cd'si denemende fayda var.
dostum baska cd dende denedim gene olmadı baslangıctan baslatmadan bir yolu varmı acaba format atmanın?
Borga-xXp cd'si bootable olmayabılır.Başka bır Xp cd'si denemende fayda var.yane
eger bu şekilde de çalışmassa başkabir yoluna bakacaz birde bu cd haerzaman format attıgın cd inmi
Eğer makina içini mıncıkladıysan kabloların yerınden oynamış olabilir. Surucnun kablolarını kontrol et derim.
Format atmanın başka bir yolunu XP için ben bilmiyorum.Bilen varsa söyler bizde öğreniriz...
Bios ayarlarını sıfırlayıp sadece first bootu cd seçmeni öneririm. Eğer sistemde cd-rom yerine dvd-rom veya dvd-writer varsa o zaman işler değişir
khan06BİOS tan first:cd seciyorumgaliba okumadın ....bu arada cdromolsa ne olur dvdrw olsa ne olur, ne fark varmış bir açıklarmısın.?
second: cd seciyorum ama genede cd ile baslamıyor.boot cd
simdiden tskrlr...
Son Düzenleme: Borga-x ~ 19 Temmuz 2007 17:56
windows açıkken cdyi takıp otomatik olarak çalışmasını bekle ekrana windows kurulum ekranı geliyormu(anlamak istediğim cdnin çalışıp çalışmadığı)geliyorsa bu aşamada kuruluma başla gerçi birkaç dakika sonra sistem yeniden başlayacak ve normal şartlarda sana "....bir tuşa basın" yazısı çıkması gerekecek. bunun dışında birden fazla cd okuyucuya sahipsen boot ederken cdnin takılı olduğu okuyucuyu first olarak seçtiğinden emin ol son olarakda açılışta kurulum ekranı gelmiyorsa dahi cd okuyucunun ışığından meşgul olup olmadığını da bir denetle(cd den başlamayı deneyip denemediğin anlamak için)... bunlardan yola çıkarak belki biraz daha sorunun kaynağına yaklaşabiliriz.
olmadı tak ba$langic disketini, ordan CD'ye gec, sonra da kurulumu ba$lat :)
Arkadasim ilk once bilgsayarina reset at..Sonra ''Del'' tusuna basarak baslangcta ''BIOS''u ac.Ordan yanlis hatirlamiyosam PCI li bir yer olacak orda Page Up veya Page Down tusuyla su hale getir;
CDROM,A,C
F10'a bas kaydederek cik.Sonra bida dene olmasi lazim.
Bir de birden fazla CDROM'un varsa MASTER CDROM'una cd yi takman lazim. BU COK ONEMLİ yoksa olmaz !
aslında hepsini söyledik bunların
sadece tek cd rom var arkadaslar
cd yi tek koydugumda calısyo onda herhangi bir sorun yok
pageup page down nı da yaptım zaten cheval21 dediği gibiydi hic bir sey degişmedi kabloları kontrol ettim hic bir sorun yok gerccekten cok ilginc
bilgisayarı camdan atıcam walla :))
üstüne yüklerkende tekrar resetledigi zaman kur yüklerken diye baslıyor direk yükleme ekranına geciyo hic bir sey cıkmadı h.ozgur