Başlangıçta işletim sistemleri seçenekleri çıkıyor

FrodoOzan
25-05-2007, 23:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhaba arkadaşlar ben bilgisayarımın d sürücüsüne xp kuruluyken vista kurmuştum sonra sildim. Artık xp kullanıyorum fakat başlangıçta işletim sistemi seçenekleri gözüküyor bunun çıkmasını istemiyorum ne yapmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Gülümseme

emc_n
25-05-2007, 23:57   |  #2  
Taze Üye
15 mesaj

mrblar..gerçi forumda benden daha bilgi arkadaşlar vardır ama bende bilgimi paylaşayım..yani kendi yöntemimi yazayım..
sistem özellikleri/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma ayarları/açılan pencerede "düzenle" butonuna tıklarsan karşına bir not defteri açılacaktır..burada işletim sistemi listesi bulunur..buradan dikkatli bir şekilde "vista" olan satırı silersen sanırım problemin çözülecektir.

kolay gelsin.

FrodoOzan
26-05-2007, 00:04   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj
emc_n
mrblar..gerçi forumda benden daha bilgi arkadaşlar vardır ama bende bilgimi paylaşayım..yani kendi yöntemimi yazayım..
sistem özellikleri/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma ayarları/açılan pencerede "düzenle" butonuna tıklarsan karşına bir not defteri açılacaktır..burada işletim sistemi listesi bulunur..buradan dikkatli bir şekilde "vista" olan satırı silersen sanırım problemin çözülecektir.

kolay gelsin.

Merhaba ya ben oradaki kodları başka bir bilgisayardan aldığım kodlarla değiştirdim belki olur diye ama olmadı. Eski haline nasıl döndürürüm? Eski kodları mı bulmam lazım bi yerden?

emc_n
26-05-2007, 00:12   |  #4  
Taze Üye
15 mesaj
FrodoOzan
emc_n

kolay gelsin.

Merhaba ya ben oradaki kodları başka bir bilgisayardan aldığım kodlarla değiştirdim belki olur diye ama olmadı. Eski haline nasıl döndürürüm? Eski kodları mı bulmam lazım bi yerden?
eski kodları bulman tabiki ii olur..ama o kodları bir şekilde elde edemezsen sistem geri yükleme yapmayı dene..eğer eski kodları getirirsen oradan sadece vista olan satırı silmen yeterli olur..yani başka kodlar eklemene gerek yok..tekrar kolay gelsin.

chiemsee111
26-05-2007, 05:04   |  #5  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

Su anda windows acilabildigine göre baska koda ihtiyacin yok. Sadece vistanin icinde bulundugu satiri komple silmen gerekiyor. Degisiklikleri kaydedip cik. Yeniden baslattiginda bu sorun tekrarlamaz.

Ikinci bir yol ise windowsXP cd ni takip acilista boot ederek ilk gelen konsolda "Onar" i secmek. Burada fixmbr yazip enter a bas, gelen uyarida yine enter a bas. MBR sifirlanacak ve ilk kurulumdaki halini alacak. En temiz cözüm budur.

FrodoOzan
26-05-2007, 13:57   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

hamza123
26-05-2007, 13:57   |  #7  
Yıllanmış Üye
991 mesaj

en risksizi arldaşım sana tavsiyem başlat / çalıştır/ msconfig /boot.ını/tüm önyükleme yoolarını denet le şeneklerinden tamammen halledebilirsin soracak sorulara evet dersin kolay gelsin