Merhabalar. Ben Windows XP sp3 kullanıyorum. Bilgisayarımda son bir iki yıl içinde çeşitli hatalar belirdiğinden 3 kez işletim sistemini yeniden yükledim. Ancak artık bilgisayar her açıldığında, açılışta bir siyah sayfa beliriyor ve 3 tane alt alta "Windows XP sp2" şeklinde aynı işletim sistemi seçenekleri beliriyor. Normalde ilkine basarak açabiliyorum bilgisayarı ama artık bu sayfayı görmek istemiyorum. Bu siyah sayfanın gitmesi ve bilgisayarımın bu ilk seçenekte varsayılan olarak açılması için ne yapmam gerekir? Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Başlangıçtaki siyah sayfa
şu linke bakmanı tavsiye ederim + silerken çok dikkatli olmalısın yalnış bişey yaparsan format atmak zorunda kalabilirsin
https://www.chip.com.tr/forum/isletim-sistemi-silmek_t121238.html
Bilgisayarım > özellikler > gelişmiş. Burada başlangıç ve kurtarma bölümündeki ayarlar butonuna bas ve çıkan penceredeki "işletim sistemlerini gösterme süresi" seçeneğinin yanındaki süreyi 2 sn gibi çok az bir süre yap. Aslında o seçeneğin yanındaki işareti kaldırsan da olur böylece başlangıçta liste göstermez ama olsun biz işimizi garantiye alalım
Yardımcı olduğunuz için her ikinize de teşekkür ederim. Yalnız teknohat, dediğiniz yerde yer alan "Düzenle"ye basınca karşımıza çıkan not defterinde alt alta şu üç seçenek var; aynı benim açılıştaki siyah sayfa gibi. Acaba alttaki iki tanesini silsem sorun çıkar mı?
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS\MAMA2="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS\MAMA="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect /noexecute=optin
Az önce ilk rehbere güvenerek sorunu hallettim. Her ikinize de teşekkür ederim. İyi çalışmalar. :)