Başlat çalışmıyor, pc kapanmıyor

HPQ-User
24-09-2008, 02:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

emin_manisa sormuş:
Bilgisayarıma başlat<bilgisayarı kapat komutu verdiğimde PC kilitleniyor. bidaha geri gelmiyor anca reset ve power tuşları işe yarıyor.
yeniden açıyorum. bu sefer ctrl+alt+enter ile pcyi kata diyorum. 2-3 dk bekliyor hiçbişey yokmuş gibi görev yöneticisi penceresi kapanıyor ve dolayısıyla pc kapanmıyor. hatta sanki hiç öyle komut vermemişim gibi :-)

görev yöneticisinden başlangıçta yüklenen ve gereksiz hizmetleri kapmasını biliyorum.
internettede çok araştırım bi ara oldu yine çıktı 3 haftadır buşekilde sorunu var.
3 yıllık pc kullanıcısıyım. 2 yıldır chip okuyorum. iyi bir kullanıcı sayılabilirim. tahminimce REVO UNİNSTALLER programı ile temizlik derin yaparken yada program artıklarını temizlerken oldu.(kayıt defteri sorunu) LİMEWİRE programıda REVO UNİNSTALLER temizliğinden sonra çalışmamaya başladı.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus p5ld2 anakart
samsung 160gb hdd
2x512 + 2X1GB kingston DDR2 RAM
saphire 3850 ekran kartı
windows xp sp3

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

YasarS
24-09-2008, 02:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

Anlattığınız gibi yanlış müdahaleler sonucu olabiliyor.Büyük olasılık kayıt defterinde veya sistem çekirdek dosyalarında hasar oluşmuş.Öncelikle Masa üstünde boş bir yere sağ tıklayın.
Özellikler seçeneğini seçin.
Buradan "ekran koruyucu" yu seçin.
Karşınıza gelen ekrandan "güç" butonuna tıklayın.
Gelişmiş bölümünde - - gelişmiş güç denetimini etkinleştir seçeneğini işaretleyin.Eğer bu seçenek yoksa "güç düğmesine basınca bilgisayarımı kapat" ı seçin.Hazırda beklet sekmesinde hazırda bekletmeyi enkinleştir seçeneği işaretli ise kaldırın.Bunlar çok zayıf yardım edecek seçenekler.Siz iyi bir kayıt defteri programı ile kayıt defteri hatalarının taranıp temizlenmesini sağlayın.Ondan sonra xp cdsini takıp başlat/ çalıştıra SFC /SCANNOW yazıp dosyaların özgünlüğünü taratın bunlar fayda etmezse format kaçınılmaz bence.

Son Düzenleme: YasarS ~ 24 Eylül 2008 02:40
escape
24-09-2008, 05:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
183 mesaj

Slm anladığım kadarı ile sistem kayıt defteri üzerindeki kayıt anahtarlarından birisi silinmiş pc'ye kapat konumunun verilmesinin ardından windwos kayıt defterindeki "Wait TokillService Timeout" isimli  bir komut satırına bakıyor bu anahtar orjinalde 2000 milisaniyelik bir süreçte çalışan programları kontrol edip kapanmaya izin veriyor muhtemelen bu anahtar ya yok yada çalışmıyor
kontol için
Başlat>çalıştır>HKEY_LOCAL_MACHİNE>SYSTEM>CurrentControlSet>Control
Control sayfasına gelince sağ taraftaki pencerede "Wait TokillService Timeout" bu anahtarı göreceksin değeride minimum 100 maksimum 2000 olacak (bu değerlerin nasıl değiştirileceği ve ne işe yaradığı çok önceden chip dergisi tarafından duyurulmuştu)i