Başlat menüsüz yapamayanlara 4 süper seçenek

CHIP Online
04-12-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'de gözleriniz sol alt köşede bir Başlat menüsü arıyorsa, işte size 4 harika seçenek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bas ... -secenek_37314.html

Resimlerle: Windows 8'in arka plan desenleri

Windows 8, senelerin Başlat menüsünü bizlere sormadan, bir anda kaldırıp attı ve yerine yeni, kutucuklu giriş ekranını getirdi. Yeni giriş ekranı, Başlat menüsüne göre daha akıcı ve hızlı çalışıyor olsa da, bazılarımız Başlat menüsünün sağladığı olanakları ve derinliği özlüyor. Windows 8'de eski Başlat menüsünü küçük bir ayar değişikliğiyle geri getirmeniz mümkün değil. Ancak size eski Başlat menüsünü aratmayacak kadar iyi alternatifler var. İşte bunlardan dördü:


Görev çubuğuyla yetinmek


Bu, tam bir Başlat menüsü alternatifi sayılmasa da, herhangi bir 3. parti araca başvurmadan, Görev Çubuğu'nuzda bir klasöre kısayol oluşturarak, bir tür Başlat menüsü elde edebilirsiniz.


Görev Çubuğu'na sağ tıklayın, Araçlar'ı seçin ve Yeni Araç Çubuğu'na tıklayın. Bir klasör seçmeniz gerekecek, ancak siz aşağıdaki diziyi girin:


%ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs


Şimdi Enter'a basarak bu klasörü seçin. Artık Görev Çubuğu'nuzda "Programs" adında yeni bir girdi göreceksiniz. Çubuğa sağ tıklayıp "Görev çubuğunu kilitle"nin işaretini kaldırabilir, bu girdiyi en sola taşıyabilirsiniz.


Tüm Konu: Başlat menüsüz yapamayanlara 4 süper seçenek

Resimlerle: Windows 8'in arka plan desenleri

Kaynak: www.chip.com.tr